Hova tudok fordulni, ha van egy szörnyű rossz kisfiú a csoportban, aki durván káromkodik és mindenkit megfélemlít, szekál és szó szerint gonosz?
Figyelt kérdés
Középsős a kisfiam, előző évben is már probléma volt ezzel a gyerekkel a csoportjában.
Ez a kisfiú már egy évvel idősebb a többieknél ráadásul.
Iszonyat durva káromkodások hangzanak el a szájából.
A többi gyereket leköpi, megüti, lelkileg terrorizálja, megfélemlíti.
Az óvónők tehetetlenek, hiába beszélnek a szülőkkel, akik nyilván tesznek az egészre.
Most jutottunk el oda, hogy betelt a pohár, hogy más miatt szenvedjunk..
Szeretnék lépni valamit.
Ilyen esetben ti mit tennétek, esetleg saját tapasztalat?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2022. okt. 12. 19:40
1/38 anonim válasza:
Az óvónő nem bír vele? Szerintem adja vissza a diplomáját. Olyan oviban dolgozom ahol 98 százalékos a roma gyerekek száma,olyan dolgokat tapasztaltam már hogy leírni sem lehet. Nincs olyan hogy egy gyerekkel nem lehet bírni. Meg kell találni a hozzá vezető utat, dicsérni, motiválni, büntetni ha kell.
2/38 A kérdező kommentje:
Persze, ez így van!
Viszont én inkább arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen, az egész csoportot mérgező gyereket ki lehet e valahogy rakni az ovibol?
2022. okt. 12. 19:52
3/38 anonim válasza:
Óvidaköteles ő is. Ha körzetes oviba jártok, nem tudod kirakatni. Jegyzőnél tehetsz panaszt, kivizsgálják, de a gyerek maradni fog. Ti valthattok ovit.
4/38 qkker1 válasza:
Sajnos nem, mert mindjárt ti lesztek a " szemít rásszistá madzsarok".
5/38 A kérdező kommentje:
Nem kisebbségi.
2022. okt. 12. 20:21
6/38 A kérdező kommentje:
Számomra egyszerűen elfogadhatatlan és rettenetesen dühítő, hogy egy gyerek tönkreteszi az egész csoport hangulatát gyakorlatilag és nem lehet mit csinálni vele.
2022. okt. 12. 20:22
7/38 anonim válasza:
A vezető óvónővel már beszéltetek? Egy rossz gyereknek segítségre van szüksége, mert olyan családból jött. Az óvodának kell bevonni az óvodapszichológust, és értesíteni az önkormányzat gyámügyi/családsegítő hatóságát, hogy felügyeljék a családot. Ha ők nem, akkor ezt ti is megtehetitek. Ők megfenyegethetik a családból való kiemeléssel is, nyilván valami zavar van abban a családban.
8/38 anonim válasza:
Beszélj a szülőkkel első körben. Én ezt tenném.
9/38 anonim válasza:
A szülőkkel? Minek? Szerinted a kérdezőtől fogja megtudni, hogy rossz a gyereke?
10/38 anonim válasza:
családsegítőbe menj be és jelezd a problémát, kérd, hogy névtelen jelzésként kezeljék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!