Hova tudok fordulni, ha van egy szörnyű rossz kisfiú a csoportban, aki durván káromkodik és mindenkit megfélemlít, szekál és szó szerint gonosz?
Középsős a kisfiam, előző évben is már probléma volt ezzel a gyerekkel a csoportjában.
Ez a kisfiú már egy évvel idősebb a többieknél ráadásul.
Iszonyat durva káromkodások hangzanak el a szájából.
A többi gyereket leköpi, megüti, lelkileg terrorizálja, megfélemlíti.
Az óvónők tehetetlenek, hiába beszélnek a szülőkkel, akik nyilván tesznek az egészre.
Most jutottunk el oda, hogy betelt a pohár, hogy más miatt szenvedjunk..
Szeretnék lépni valamit.
Ilyen esetben ti mit tennétek, esetleg saját tapasztalat?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az esetleg meg sem fordul a fejetekben, hogy a gyerek nem azért olyan, mert ezt látja otthon?
Nagyon elvadult helyzetnek kell ahhoz lennie. Nálunk volt egy kisfiú, akinek az apja állítólag késsel kergette az anyját. Ott bekapcsolódott a rendőrség, távoltartási végzés volt, meg ilyesmi. Aztán szerencsére elköltöztek. De mindenkinek inkább az volt az első gondolata, hogy segíteni kéne a gyereken, mert bizonyára szenved, ha így viselkedik.
De ez nagyon extrém helyzet, inkább lehet autista vagy adhd-s a gyerek. Megkérdezném az óvónőtől, hogy ki van-e vizsgálva, és ha igen, mi a diagnózis. Az ilyen gyerekek mellé ki szoktak írni pedagógiai asszisztenset, akkor azért kell verni az asztalt, hogy meg is kapja. Nem az a lényeg, hogy a gyereket tegyük ki a csoportból. És ha a te gyereked született volna idegrendszeri éretlenséggel? Ha még nincs kivizsgálva, akkor el kell küldeni, és akkor kiírják neki a megfelelő segítséget, fejlesztő tornát, gyógypedagógust stb.
Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy az a gyerek akár a te gyereked is lehetne. És nem az a megoldás, hogy gyűlöletkampányt indítunk, hanem az, hogy megkérdezzük mit lehet segíteni. De persze látom nálad ez ismeretlen fogalom.
De akármennyire is fáj, azt is leírták már előttem, hogy neki ugyanolyan joga van oda járni, mint a te tökéletes gyerekednek. Szóval sehogy nem tudod kitetetni. Sehogy. Szóval akkor talán mégis inkább az a megoldás, hogy meg kéne próbálni segíteni, mert az a közös érdek.
Nem tudom sajnos másik csoportba kéretni, mert 3 csoport van összesen.
Megprobalom az óvodavezető, jegyző megkeresését.
Otthonról hozza egyébként, az óvónő mondta is, hogy sajnos a szülők nem együttműködőek, megmagyarázzák a viselkedését..
Nem a többi szülő dolga segíteni, valóban. De sokszor az óvónők nem foglalkoznak vele, amíg nincs külső nyomás.
Akinek nincs ilyen gyereke, az ne ossza az észt. De, az adhd-s és autista terrorizálhat másokat. Nem azért, mert gonosz, hanem azért, mert az ingereket nehezen tudja feldolgozni, és ezért vannak viselkedésgondjai.
Nem mondtam, hogy ez a helyzet, csak hogy látatlanban nem kell ítélkezni.
Át lehet vinni máshova, de ilyen gyerekek mindenhol lesznek, vannak.
Névtelenül feljelentgetni másokat elég alantas dolog, dehát ti tudjátok, kinek mi a szintje.
Nekem ez annyira undorító ..
Az én gyerekem közelében ne legyen, menjen máshova, más gyerekének mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!