Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hova tudok fordulni, ha van...

Hova tudok fordulni, ha van egy szörnyű rossz kisfiú a csoportban, aki durván káromkodik és mindenkit megfélemlít, szekál és szó szerint gonosz?

Figyelt kérdés

Középsős a kisfiam, előző évben is már probléma volt ezzel a gyerekkel a csoportjában.

Ez a kisfiú már egy évvel idősebb a többieknél ráadásul.

Iszonyat durva káromkodások hangzanak el a szájából.

A többi gyereket leköpi, megüti, lelkileg terrorizálja, megfélemlíti.

Az óvónők tehetetlenek, hiába beszélnek a szülőkkel, akik nyilván tesznek az egészre.

Most jutottunk el oda, hogy betelt a pohár, hogy más miatt szenvedjunk..

Szeretnék lépni valamit.

Ilyen esetben ti mit tennétek, esetleg saját tapasztalat?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. okt. 12. 19:40
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
28%
20, remélem, kitúrják, és a gyereked csoportjába kerül. Szerinted tényleg ez a megoldás?
2022. okt. 13. 08:16
 22/38 anonim ***** válasza:
74%

15!

Ez nem igaz. Ráadásul rendkívül káros, ha ilyeneket terjesztesz.

Hallottál már arról, hogy Asperger düh (Asperger anger)?

Gondolom nem,csak osztod az észt!

Az én lányom pl Asperger szindrómás. Ha olyanja van, kékre-zöldre ver, pedig hidd el, mi nem verjük egymást a férjemmel. Őt se.

Ez nem ettől függ!

2022. okt. 13. 08:45
 23/38 anonim ***** válasza:
71%
Kékre-zöldre ver és hagyjátok? Ha megölni támad kedve titeket vagy mást, azt is hagyni fogjátok?
2022. okt. 13. 08:49
 24/38 anonim ***** válasza:
24%

Továbbra sem értitek a lényeget. Vannak idegrendszeri éretlenséggel született gyerekek. A szülők szenvednek ettől a leginkább.

Az én fiam adhd-s. És ha túltöltődik az idegrendszere akkor igenis verekszik. Mert már nem bír többet befogadni. Nem azért, mert otthon ezt látja!

Elvileg erre van segítség. Mi elvittük kivizsgáltatni. Kiírtak neki pszichológust, gyógypedagógust, és hogy legyen mellette egy pedagógiai asszisztens! Én munkaidőben hordtam a gyereket pszichológushoz, délután még fejlesztésre, mert az állami gépezetben nem kapta meg a szükséges fejlesztéseket. Iszonyat pénz és idő elment rá, arra, amit elvileg az oviban ingyen meg kellett volna kapnia. (Ráadásul nem is mindenki engedheti ezt meg magának.)

Mert én értsem meg, hogy nincs szakember, és nincs rá pénz és nincsen kapacitás. Én baromira megértő tudok lenni, csak sajnos a többi szülő nem az, ha egy gyerek bántja a sajátját. Amit persze meg is tudok érteni, de fogjátok már fel, hogy azzal, hogy feljelentgetjük a másikat, meg aláírást gyűjtetek, hogy rúgják ki, azzal ez nem lesz megoldva!

Az óvodának a dolga szakembereket szerezni, ha a gyerek kezelhetetlen, akkor meg fel kell mellé venni pedagógiai asszisztenset!

Azért is írtam, hogy beszéljetek az óvónőkkel, hogy mi van a háttérben. Egy hárító szülő nem biztos, hogy hanyag, lehet, hogy ő már elment a falig, de nem sikerült semmit elérnie. Rám is folyton azt mondta mindenki, hogy nem vagyok együttműködő, holott mindent, de mindent elkövettem, hogy jobb legyen a helyzet. Egyet nem tettem, nem vettem ki a gyereket az oviból. Mivelhogy oda járni kötelező.

2022. okt. 13. 09:41
 25/38 anonim ***** válasza:
34%
23! Nem hagyjuk. Csak mint írtam, előfordul. Rossz családi háttér nélkül is.
2022. okt. 13. 11:52
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
És honnan ismer durva káromkodásokat? Azt csak akkor tudhatja egy ovis, ha rendszeresen ezt hallja.
2022. okt. 13. 11:55
 27/38 anonim ***** válasza:
32%
Szerinted csak a családban hallhat káromkodást egy gyerek? Ugyan már, ezt te sem gondolod komolyan.
2022. okt. 13. 12:38
 28/38 A kérdező kommentje:

Itt nem arról van szó, hogy 1-2 ronda szót ismer. Hanem kb 10 olyan durva káromkodást, hogy…

Emellé pedig mondok pár példa mondatot:

“Levágom a fejedet”

“Elpusztítalak”

“Eltöröm az összes csontodat”

“Fogd be a pofádat, különben a wc-be nyomom a fejedet”

Igen, ezt egy 5 éves gyerek.

Tettlegesség is van, pl csúszdáról kilokott egy kislányt, verekszik napi szinten, óvónőknek azt mondja, hogy hülye vagy meg a k**** anyád..

Ha ez nem lenne elég, egy gyereket brutálisan megvert, alig tudták leszedni róla, vérzett az arca.

2022. okt. 13. 19:50
 29/38 A kérdező kommentje:
A durva káromkodást mindenki fantáziájára bízom, de szerintem el tudja mindenki képzelni :/
2022. okt. 13. 19:51
 30/38 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom milyen körülmények között kell élnie ennek a gyereknek,hogy az óvónők is feladták, de az általam ismert legrosszabb helyzetből érkezett gyerek is nevelhető, szerethető, motiválható. Pedig ő gyakorlatilag a hátsó udvari dzsindzsába született, és sose még csak rá se néztek. Mi kell ahhoz hogy ilyen legyen egy gyerek?
2022. okt. 13. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!