Hova tudok fordulni, ha van egy szörnyű rossz kisfiú a csoportban, aki durván káromkodik és mindenkit megfélemlít, szekál és szó szerint gonosz?
Középsős a kisfiam, előző évben is már probléma volt ezzel a gyerekkel a csoportjában.
Ez a kisfiú már egy évvel idősebb a többieknél ráadásul.
Iszonyat durva káromkodások hangzanak el a szájából.
A többi gyereket leköpi, megüti, lelkileg terrorizálja, megfélemlíti.
Az óvónők tehetetlenek, hiába beszélnek a szülőkkel, akik nyilván tesznek az egészre.
Most jutottunk el oda, hogy betelt a pohár, hogy más miatt szenvedjunk..
Szeretnék lépni valamit.
Ilyen esetben ti mit tennétek, esetleg saját tapasztalat?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ahol dolgoztam oviban, egy ilyen középsős (!) kisfiút bevittek a gyermekpszichiátriára Debrecenbe egy ilyen kirohanás után.
Ő szétverte a csoportszobát is, megverte a 2 óvónőt meg a gyerekeket.
Tanácstalan vagyok.
Kisfiam érzékeny típus, megviselné, ha más oviba kellene menni.
De azt se szeretném, hogy napi szinten ilyen viselkedéssel találkozzon :(
Arra, hogy csak ebéd utánig legyen oviban, sajnos nincs lehetőség, férjem is és én is dolgozom. Meg úgy is látná, tapasztalná ezt fél napig..
Más megoldást nem látok :(
Nem értem, hol írtuk, hogy hagyni kell?
Több érintett szülő leírta, hogy az óvónőkkel kell beszélni!!!
Mi a gond a családban? Tudnak-e bármiről (elvileg ha igen, akkor sem beszélhet az óvónő részletekről)? Milyen lépések történtek?
Ha a családi háttér gázos, az ügyben is az óvodának kell tennie. Ha idegrendszeri probléma, akkor meg el kell küldeni kivizsgáltatni a gyereket, és megigényelni a megfelelő szakembereket, segítséget a gyereknek.
Sehol senki nem írta, hogy tűrni kell.
Azt írtuk:
1. Hiába írogatsz bárkinek, hiába gyűjtesz aláírást, stb, nem fogják kitenni a gyereket, mert neki is joga van óvodába járni.
2. A másik embert feljelenteni a háta mögött aljas dolog, főleg ha nem ismered a hátteret. Azon kívül még ha ezt is akarjátok tenni, segíteni nem fog. A Családsegítő nem gyermekpszichiáter. Max kimegy a családhoz, és ha azt látja, hogy rendezett körülmények között élnek, nem fognak csinálni semmi mást.
Azt írtuk, hogy meg kéne próbálni normálisan hozzáállni a dolgokhoz, mert akár a te gyerekeddel is lehet bármi probléma, és nem biztos, hogy a gyerek/szülő tehet róla. Ezeket a problémákat így lehet megoldani. Még ha netán el is megy a gyerek a csoportból valami miatt, bármikor jöhet egy következő, mert léteznek ilyen emberek, akármennyire is fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!