Elmondanátok neki?

Figyelt kérdés
Lefeküdtem valakivel, akinek van kapcsolata. Igen, szar ember vagyok. Szedtem gyógyszert, mégis terhes lettem. Meg szeretném tartani a babát, de nem akarom felrobbantani az ő életét. Nyilván a kommentek java része az lesz, hogy ők sose kerültek volna ilyen helyzetbe. Aki bele tudja élni magát, hogy mégis.... mit csinálnátok? Szeretem őt, de eszem ágában sincs ilyennel próbálni megkaparintani, nem is akarnék olyan emberrel lenni, aki csak egy gyerek miatt van mellettem. Védekeztünk, mégis így alakult, és én mindig is szerettem volna babát. Tudom, hogy nem fogja elhagyni a barátnőjét e miatt. Elmondjam neki egyáltalán? Igen, van joga tudni, de nem lenne boldogabb, ha nem tudná? Hogy fog tudni ekkora titokkal együtt élni? nem akarok felelős lenni azért, ha összedől az élete, és nem akarom a terhességemet azzal tölteni, hogy az ő kapcsolatán aggódom, amikor lesz épp elég bajom egyedül megbirkózni mindennel. És tudom, hogy ketten kellettünk ehhez, de nem tudom mit csináljak. Ti elmondanátok neki vagy nem?

2023. febr. 6. 11:06
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
83%
29, az az ismerősöm klasszisokkal jobban járt az elvetetéssel, mert később kiderult az a pasi nem normális.inkabb maradt volna gyerektelen minthogy tőle legyen gyereke. Nem garancia sem az hogy meglesz az igazi sem az hogy egyedül maradsz.
2023. febr. 6. 15:50
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs az az Isten, hogy utóbb ez ne derüljön ki…

Szóval egyéttelműen el kell mondani.

A továbbiakat látni lehet a reakcióbóp.

A kapcsolatán neki krll aggódnia, nem neked (igazából, amikor a lábaid között feküdt, akkor kellett volna gondolkodnia)

2023. febr. 6. 16:53
 33/43 anonim ***** válasza:

Ezzel a stílussal az általad írt jelzők egyedül rád illenek.

És akkor mi van, ha az az embrió (ami még messze nem kisbaba) nem tehet róla? A kérdező talán tehet arról, hogy csődöt mondott az általa választott fogamzásgátlási módszer és beleesett abba a kis hiba százalékba? Senkinek nem kötelessége akarata ellenére alárendelnie az életét olyasvalaminek, aminek ő maga nem akarja. Komolyan azért kéne bárki megtartson egy becsúszott, nem tervezett és nem várt terhességet, mert sokaknak nem jön össze a gyerek?🤦🏻‍♀️ Hol az összefüggés? Mit tehetek én vagy bárki más arról, hogy XY nem esik teherbe? Attól még nekem jogom van abortuszra menni és egészben biztosan így is tennék, ha nem kívántan esnék teherbe.

Egy gyerek pedig egyáltalán nem mindig áldás és boldogság, bár gondolom mekkora boldogság van ott, ahol nyomorban élnek a gyerekek, olyan mélyszegénységben, hogy még a mindennapi betevő előteremtése is problémát jelent. Ennyire nem kellene elfogultnak lenni.

Nyilván a kérdező esete más abban, hogy ő akarja ezt a gyereket, szíve-joga, de ő kert tanácsot, szóval hadd írhassa már le mindenki a saját véleményét és azt, hogy Ő hogyan cselekedne ebben a helyzetben. Igen, van aki elvetetné, minden joga hozzá, van aki meg megtartaná, mit kell ezen ennyire felháborodni?

2023. febr. 6. 16:57
 34/43 anonim ***** válasza:
27%
Hát én biztos nem mennék abortuszra csak azért mert a férfi akivel dugtam más pinákat is dug és aztan ha ilyesmi történik, azt nem meri felvállalni. Mert biztos nem a kérdező az egyetlen lány akit megdugott a kapcsolata ellenére. És igenis van összefüggés, hiába pontoztatok le, ha a kérdező mindig is babát akart, akkor tartsa meg, még ha ilyen helyzetben is jött össze, sosem tudni mit hoz a jövő es lehet tényleg nem jön majd össze neki a kisbaba az igazival. Nem kell itt semmit túlgondolni, mondja el neki, két opció van, az egyik hogy telibe szarja őt is és a terhességet, a másik hogy foglalkozik majd vele. Ennél többet úgysem lehet tenni. Ha pedig abortuszra megy a kérdező, akkor menjen, én is csak egy véleményt írtam le. Legközelebb akkor a kérdező ne dugjon fűvel-fával még fogamzásgátló mellett sem mert ott is történhet bármilyen hiba, és tudta azt is hogy a pasasnak kapcsolata van. 32-es voltam..
2023. febr. 6. 17:14
 35/43 anonim ***** válasza:
56%
Én meg biztosan abortuszra mennék és nem (csak) azért, mert a férfi más puncikat is dug, hanem mert egyrészről nem tervezett gyerekről van szó, másrészről a franc akarna tudatosan egyedülálló anya lenni, miközben sokszor ketten is nehéz egy gyerekkel, meg maga az egész helyzet. Eleve eszembe nem jutna kapcsolatban élő pasival viszonyt kezdeni, de ha már így is alakulna, eszembe nem jutna egy ilyen “kapcsolatból” gyereket is szülni. Ez az ÉN egyéni véleményem volt, ahogy mindenki más is a saját nézőpontját írta le. Természetesen ettől még tartsa meg a kérdező, ha ezt akarja, senki nem tart fegyvert a fejéhez, hogy ezt és azt csinálja.
2023. febr. 6. 17:36
 36/43 anonim ***** válasza:
80%

#31! Persze,mindenki úgy szeretne gyereket, hogy az igazitól, akivel aztán jóban -rosszban, amíg a halál el nem választ, de lássuk be, ez nagyon ritka. Senki nem szülne előbb/mástól, ha biztosan tudná, hogy x éves korában majd eljön az, de nem tudja. Ezért gondolom, hogy mindenki mérlegeljen úgy, hogy mi fájna jobban, ne mások példáján. Mert attól, hogy a szomszéd Jucikának így alakult, neki még ugyanúgy 50-50, hogy később boldog lesz az igazival és a közös gyerekükkel, vagy ez lett volna az egyetlen esélye, hogy anya lehessen.

Én tudom, hogy boldogabb lennék most, ha bármelyik őrült exemtől, de lenne gyerekem. Aki meg nem akar mindenáron, az elveteti annak tudatában, hogy később vagy lesz, vagy nem 🤷🏼‍♀️

2023. febr. 6. 18:09
 37/43 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, te szereted a pasit. Akkor is vállalnál babát, ha nem szeretnéd? El tudod egyedül tartani, mert a gyerektartás az smafu lesz, ha kérsz is. Van segítséged, olyan munkahelyed, ahol elnézik, hogy sokat hiányzol, mert a gyerek beteg, esetleg a szüleid tudnak rá vigyázni? Én egy hasonló kapcsolatba születtem, hidd el, anyámnak és nekem volt szívás az egész. Ha a te szeretőd is olyan, mint az apám volt, aki csak a gyerektartást küldte, akkor a gyereked Dél is kiszúrsz keményen. Neked se lesz könnyű, normális párkapcsoltot is megneheziti, hogy van gyereked, az életed teljes lemondás lesz, még akik boldog kapcsolatban élnek, azoknak is nehéz. Arról pedig nem beszélve, hogy szegény gyereket eleve így vállalod, hogy neki nem lesz apukája, hogyne lenne már ez neki trauma, hogy nem kellett az apukájának.
2023. febr. 6. 18:28
 38/43 anonim ***** válasza:
22%

35#

Ugyanmár, úgy írsz mintha még sosem lett volna olyat eset ahol egyedül marad az anya a gyerekkel. Az bármikor megtörténhet, még akkor is ha az igazival lesz babád aki később mégis megcsal téged, ilyen helyzetben ugyanúgy egyedül maradsz a gyerekkel és nehéz lesz. És gondolom a kérdezőnek van családja is, akár nővére vagy húga aki szívesen segítene majd neki a babázásban. Ismerek egy lányt aki azt se tudja kitől lett terhes, annyi sráccal dugott, a babát mégis megtartotta mert nem tudta lesz-e még egyáltalán esélye arra valamikor hogy anya legyen, családja támogatja mindenben, jelenleg 2 hónapos a kisfia és hiányt sem szenved semmiben. Itt a kérdező is hibás és a pasas is ugyanúgy, kellett akkor jobban védekezni mindkettőjüknek.

2023. febr. 6. 18:29
 39/43 anonim ***** válasza:
0%
34-es voltam..
2023. febr. 6. 18:30
 40/43 anonim ***** válasza:

#38 Ne hasonlítsuk már össze azt, amikor tudatosan és közösen vállalatok egy stabil kapcsolatba gyereket a férjeddel/pároddal, ami aztán idővel mégis zátonyra fut azzal, amikor valaki egy eleve reménytelen szeretői “kapcsolatból” szül gyereket úgy, hogy tisztában van vele első perctől, hogy egyedülálló lévén egyedülálló anyuka lesz (a szerető nem a társad, nem a párod, akire számíthatsz), mert a másik a háta közepére sem kívánja. Nagyon nem ugyanaz a kettő, nem is értem hogy lehet egy lapon említeni a kettőt.

Az pedig, hogy te pont ismersz olyat, aki nem tudja kivel csináltatta fel magát, mégis a család támogatja kicsit sem pozitív és/vagy esetlegesen követendő példa. Ez mire példa? Hogy rendben van jobbra-balra dugni, majd úgy szülni, hogy azt sem tudja az illető kié a gyerek és mivel a család támogatására szorul, így valószínűleg egyedül eltartani sem tudja? Nagyon felelős viselkedés valóban. Felelősségteljes gyerekvállalás ott kezdődik, hogy a család meg rokonok támogatása nélkül is fel tudom nevelni a gyereket, nem pedig kapásból úgy tervezek, hogy majd a család segít. Főleg, hogy egyáltalán nem törvényszerű, hogy mindenkinek “kéznél van” egy húg, nővér, rokon, aki tud is meg akar is asszisztálni az én saját magánéleti döntéseimhez..

Én is ismerek olyat, aki szeretői viszonyból szült gyereket, ahogy az várható volt “apuka” feléjük sem szagult, a nő pedig segítség nélkül maradt, az élete megindult lefelé a lejtőn, mert egyedül nagyon nehezen bírt minden téren helytállni és a mai napig nem találja a helyét a világban. Nem minden rózsaszín-habos csoda, hogy majd biztos így lesz meg biztos úgy lesz. Ja, vagy nem úgy lesz..

2023. febr. 6. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!