Elmondanátok neki?

Figyelt kérdés
Lefeküdtem valakivel, akinek van kapcsolata. Igen, szar ember vagyok. Szedtem gyógyszert, mégis terhes lettem. Meg szeretném tartani a babát, de nem akarom felrobbantani az ő életét. Nyilván a kommentek java része az lesz, hogy ők sose kerültek volna ilyen helyzetbe. Aki bele tudja élni magát, hogy mégis.... mit csinálnátok? Szeretem őt, de eszem ágában sincs ilyennel próbálni megkaparintani, nem is akarnék olyan emberrel lenni, aki csak egy gyerek miatt van mellettem. Védekeztünk, mégis így alakult, és én mindig is szerettem volna babát. Tudom, hogy nem fogja elhagyni a barátnőjét e miatt. Elmondjam neki egyáltalán? Igen, van joga tudni, de nem lenne boldogabb, ha nem tudná? Hogy fog tudni ekkora titokkal együtt élni? nem akarok felelős lenni azért, ha összedől az élete, és nem akarom a terhességemet azzal tölteni, hogy az ő kapcsolatán aggódom, amikor lesz épp elég bajom egyedül megbirkózni mindennel. És tudom, hogy ketten kellettünk ehhez, de nem tudom mit csináljak. Ti elmondanátok neki vagy nem?

2023. febr. 6. 11:06
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
71%

A babát megtartod, mert szeretnéd, ez tiszta sor. A pasit viszont gondold meg, mennyire avatod be, mert ha később kötekedni akar, nagyon meg tudja nehezíteni az életed. Ha amúgy kihagynád a képletből, akkor valamikor később elmondanám a helyedben, de nem úgy, hogy válasszon, akar-e részt venni benne vagy sem, hanem mint információ, a baba meg fog születni, és az anyja nevét kapja, fiktív apát mondasz be. Így nem fogsz az aláírásától/beleegyezésétől függeni a későbbiekben.

Ui. Olyan embert, aki megcsalja a párját, nem engednék apa szerepben a gyerekem mellé, ezért vetném el, hogy apasági nyilatkozatot tehessen.

Sok erőt és boldogságot kívánok a babaváráshoz!

2023. febr. 6. 11:48
 12/43 anonim ***** válasza:
60%

Elmondanám és elvetetném akármennyire akarok gyereket, mivel a gyereknek egy normális apát szánok akire mindig számíthat. Nem csak azt kell nézni hogy te majd kibírod egyedülálló anyaként, hanem a gyerek oldalát is érdemes átgondolni.

A jövőben neked is lesz még párod, nehezebb lesz találni azt is már meglévő gyerekkel és a gyereknek se lesz jó elfogadnia.

2023. febr. 6. 11:49
 13/43 anonim ***** válasza:
66%
Elmondanám. Aztán ő eldönti, hogy legyen a továbbiakban, vagy vállalja az apaságot vagy nem. De nem erőltetném rá, gyerektartást sem követelnék. Védekeztetek, egyikőtök sem így akarta. A helyedben én elvetetném, de ha te mindenképpen meg akarod tartani, tedd azt, de ne ráncigáld bele a pasit. Lesz elég problémája.
2023. febr. 6. 11:58
 14/43 anonim ***** válasza:
87%

Az elmondásnak ebben a szituban a bosszúálláson, esetleg minimális gyerektartás kicsikarásán túl semmi értelme. Nem fogja a balkézről született gyereket ettől még különösebben várni, tehát a gyerek apa nélkül fog felnőni. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja nem fogja e játszani az eltűnő-előkerülő apuka játékot, ami kártékonyabb a gyereknek mintha nem is tudna róla.

Én ilyen körülmények közé nem vállalnék gyereket. Egyedül maradni bármikor szívás. És most nem bántani akarlak, de a gyerekeimnek van szerető apjuk, és látom hogy mi maradna ki az életükből ennek híján. Szóval direktben így semmiképp.

2023. febr. 6. 12:00
 15/43 anonim ***** válasza:
97%

"Aztán ő eldönti, hogy legyen a továbbiakban, vagy vállalja az apaságot vagy nem. De nem erőltetném rá, gyerektartást sem követelnék. "

Ez Elméletben szépen hangzik, aztán jön a gyakorlat, amikor kb éhen hal az átlag egyedülálló szülő még gyerektartassal is

2023. febr. 6. 12:00
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyereknek két szülője van. Nem csak anyja hanem apja is, úgyhogy szerintem az apának joga van tudnia arról, hogy a baba egyáltalán létezik.

Aztán eldönti akarja e az apaszerepet magára vállalni vagy sem. Ha nem akkor már nem apa, hanem inkább *****.

Ha magára vállalja, akkor az is lehet, hogy jó apukája lesz, neked meg lesz egy társad (nem romantikus értelemben) akivel felnevelitek. Két szülő akik között nincsen romantikus kapcsolat is lehet jó szülő.

2023. febr. 6. 12:09
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
Elmondanám egyrészt mert joga van tudni másrészt pedig ez így korrekt már amennyire egy ilyen helyzet az tud lenni. Hozzátenném hogy nem várok különösebben semmit de tudnia kell. Aztán kész.
2023. febr. 6. 12:13
 18/43 anonim ***** válasza:
53%

Elvetetnem ha fiatal vagy mert van ismerősöm aki áldja a sorsot amiért elsőt elvetette,mert később találkozott az igaz szerelmével ,lett gyerekük és elkepzelni sem tudja hog miként tudta volna ezt egyedül csinálni, másrészt akkor ha már van gyerek nem feltétlenül jött volna össze q mostani párjával.

Nekem is van kisbabám és rengeteg meló, egyedül be is diliztem volna mert több emberes baba.

Vetesd el és tervezz családot egy hűséges pasival.

2023. febr. 6. 12:22
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha mindenképpen megtartod joga van tudni,ha nem tartod meg akkor nyilván nem kell mondani neki.

De apa nélkül tuti nem egy k*rva egyszerű dolog még ha van akkor sem...

2023. febr. 6. 12:30
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
El kell mondani és kérni kell gyerektartást. Az ugyanis a gyereknek jár, nem neked. Utalhatja megtakarítási számlára is, nem kell vele kapcsolatban lenni, de az, hogy a gyereked mindent megkapjon, ami jár neki, a te felelősséged. Akkor is, ha kellemetlen.
2023. febr. 6. 12:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!