Elmondanátok neki?

Figyelt kérdés
Lefeküdtem valakivel, akinek van kapcsolata. Igen, szar ember vagyok. Szedtem gyógyszert, mégis terhes lettem. Meg szeretném tartani a babát, de nem akarom felrobbantani az ő életét. Nyilván a kommentek java része az lesz, hogy ők sose kerültek volna ilyen helyzetbe. Aki bele tudja élni magát, hogy mégis.... mit csinálnátok? Szeretem őt, de eszem ágában sincs ilyennel próbálni megkaparintani, nem is akarnék olyan emberrel lenni, aki csak egy gyerek miatt van mellettem. Védekeztünk, mégis így alakult, és én mindig is szerettem volna babát. Tudom, hogy nem fogja elhagyni a barátnőjét e miatt. Elmondjam neki egyáltalán? Igen, van joga tudni, de nem lenne boldogabb, ha nem tudná? Hogy fog tudni ekkora titokkal együtt élni? nem akarok felelős lenni azért, ha összedől az élete, és nem akarom a terhességemet azzal tölteni, hogy az ő kapcsolatán aggódom, amikor lesz épp elég bajom egyedül megbirkózni mindennel. És tudom, hogy ketten kellettünk ehhez, de nem tudom mit csináljak. Ti elmondanátok neki vagy nem?

2023. febr. 6. 11:06
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
97%
Elmondanám. Ha úgyis olyan rossz már a kapcsolata a barátnőjével, hogy félremegy, akkor azt a kapcsolatot is megette a fene. A barátnője egy jobbat érdemel, a férfi is ott volt, amikor megfogant a gyerek, hadd tudja csak meg és kezdjen az infoval amit akar, neked pedig azért jól fog jönni a gyerektartás.
2023. febr. 6. 11:10
 2/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod!
2023. febr. 6. 11:13
 3/43 anonim ***** válasza:
100%
Hát, legalább amiatt elmondanám neki, hogy tudatosuljon benne: ha félredug, legalább ne bízza a másik félre a védekezést, mert ez a vége.
2023. febr. 6. 11:16
 4/43 anonim ***** válasza:
38%
Ne mondd el neki és szerintem ne tartsd meg a gyereket se. Nem tudom hány éves vagy, de ha nem olyan körül vagy, hogy lassan kifutsz az időből, akkor inkább ne tartsd meg. Szerintem amúgy az ő élete boldogabb lenne, ha nem tudna erről az egészről. Amúgy meg csak gondold végig, hogy mekkora kiadás egy gyerek úgy, hogy egyedül neveled fel, hogyha nincs melletted olyan, aki segítsen. Rettentő nagy kiadás és egyedül felnevelni gy gyereket se egyszerű, ha időközben esetleg találsz valakit, aki segít adddig akkor is nehéz. Elhiszem, hogy szereted, de ez lesz a legjobb mindenkinek. És szerintem szakítsd meg a kapcsolatot az illetővel. Az se tesz jót senkinek, ha többször lefekszel vele. Egyszer megtörtént, tudd be hibának és engedd el.
2023. febr. 6. 11:17
 5/43 anonim ***** válasza:
69%
Elmondanam, aztán abortuszra mennék
2023. febr. 6. 11:19
 6/43 anonim ***** válasza:
94%
Elmondanám. Ha esetleg emiatt menne tönkre a kapcsolatuk, azért azt ne feledd, hogy a megcsaláshoz két ember kell. Ő van kapcsolatban, az ő felelőssége, hogy megcsalja-e a párját. Gondolom, nem erőszakoltad meg…
2023. febr. 6. 11:24
 7/43 anonim ***** válasza:
91%

Én lesz@rnám, hogy neki hogy lesz boldogabb az élete. Azért ennyire ne rendeld már alá magad valakinek.

Én ilyen helyzetben tuti, hogy megtartanám, mivel szintén mindig akartam gyereket. Nekem sajnos nem alakult úgy. Biztos nem akarnám gyerekkel megfogni, az se érdekelne, ha gyerektartást se fizet, nem is látja, de a gyerek marad.

Ez az én döntésem, de elmondanám, hogy ő is meghozhassa az övét. (Olyan opció nincs, hogy látogatja, de nem veszi a nevére és/vagy nem fizet, de azt eldöntheti, hogy felvállalja, vagy egyáltalán nem kér belőle és ő csak az én gyerekem.)

"nem akarok felelős lenni azért, ha összedől az élete". Mi van? Szegény! Ő ennek csak ártatlan elszenvedője, ugye? Ott se volt, amikor megfogant😂 Vedd le azt a rózsaszín szemüveget, mert rossz olvasni.

Már csak azért is elmondanám, mert ha bunkó lenne/engem tenne csak felelőssé/ abortuszra akarna kényszeríteni, legalább percek alatt kiábrándulnék belőle.😁

2023. febr. 6. 11:35
 8/43 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem a barátnője jobbat érdemel. Mond el, és tegyél róla, hogy ő is tudjon róla!!! Ne akkor derüljön ki mikor már óvodás a gyerek és a barátnő is terhes lesz. Előbb utóbb úgy is kiderül. Joga van új életet kezdeni ,ha akar. Remélem, ott még nincs gyerek. Persze nem a te felelősséged, ő kefèlt fére nős emverkènt. De ha van benned egy csepp empátia, akkor elmondod. Ku.va szar lenne de én tudni akarnám, nem később...az sokkal rosszabb. Még az is lehet, hogy téged választ ha már így alakult. Mondjuk én biztos nem vállalnàm be ilyen helyzetben egyedül.
2023. febr. 6. 11:37
 9/43 A kérdező kommentje:
Lányok, annyira köszönöm ezeket a normális, kedves válaszokat!! <3
2023. febr. 6. 11:37
 10/43 Mazipa ***** válasza:
95%

Engem nem erdekelne az o let vagy a kapcsolat,Mert eleve nem Jo,ha felremegy.

En a gyerek miatt mondanam El!!!

Minket elhagyott az apam,es rossz volt,hogy kb azt sem tudtam,kicsoda,micsoda. Soha nem keresett.

A gyereknek joga van tudnia arrol,ki az apja!

Raadasul lehet,hogy o is szeretnel reszt venni az eleteben. Lehetseges,hogy vegul sem veled nem lesz,sem a baratnokevwl, viszont orulni fog a gyereknek, vagy legalabb aterzi a felelosseget,amivel neki tartozik, es meg ha hetvegi apuka is lesz,de Jo lesz. En kivanom,hogy legalabb igy legyen.

2023. febr. 6. 11:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!