Elmondanátok neki?

Figyelt kérdés
Lefeküdtem valakivel, akinek van kapcsolata. Igen, szar ember vagyok. Szedtem gyógyszert, mégis terhes lettem. Meg szeretném tartani a babát, de nem akarom felrobbantani az ő életét. Nyilván a kommentek java része az lesz, hogy ők sose kerültek volna ilyen helyzetbe. Aki bele tudja élni magát, hogy mégis.... mit csinálnátok? Szeretem őt, de eszem ágában sincs ilyennel próbálni megkaparintani, nem is akarnék olyan emberrel lenni, aki csak egy gyerek miatt van mellettem. Védekeztünk, mégis így alakult, és én mindig is szerettem volna babát. Tudom, hogy nem fogja elhagyni a barátnőjét e miatt. Elmondjam neki egyáltalán? Igen, van joga tudni, de nem lenne boldogabb, ha nem tudná? Hogy fog tudni ekkora titokkal együtt élni? nem akarok felelős lenni azért, ha összedől az élete, és nem akarom a terhességemet azzal tölteni, hogy az ő kapcsolatán aggódom, amikor lesz épp elég bajom egyedül megbirkózni mindennel. És tudom, hogy ketten kellettünk ehhez, de nem tudom mit csináljak. Ti elmondanátok neki vagy nem?

2023. febr. 6. 11:06
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
Írd majd meg hogy döntöttél, és mi volt a reakció ha elmondtad.
2023. febr. 6. 12:47
 22/43 NTBS ***** válasza:
95%
Férfiként írom. El kell mondanod. A kapcsolata nem lényeg ebből a szempontból. De egy apukának joga van tudni a gyerekéről. És, ami ennél is fontosabb. A gyereknek joga van az apjától tudni és vele kapcsolatban lenni. Én 9 éves koromtól fêlárva voltam. Mégis hiányzott. Pedig ott nem anyukámon múlott a dolog.
2023. febr. 6. 12:58
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Fìha. Fèrfikènt tudni szeretnèm, ha gyereket csinálnèk egy nőnek. Elmondhatja mit szeretne, de kb. hallani sem akar majd a gyereketekről, nem árt tudni az ő álláspontját sem. A reakciò tudatában dönts te is. Van egy 2 èves fiam ès egy szerető fèrjem, csodás apuka. Megszakadna a szìvem, ha ez nem ìgy lenne. Rajong èrte. Lehet fogsz boldogulni, nem tudom az anyagi/családi háttered, de mèg sokszor 2 embernek is borzalmasan nehèz a gyereknevelès. Mai világban direktben nem akarnèk egyedülállò anyuka lenni. Fájò szìvvel, de èn elvetetnèm.
2023. febr. 6. 13:17
 24/43 anonim ***** válasza:
66%
Hát nehéz ügy. Alapvetően azt gondolom nem kéne belerondítani a kapcsolatukba. De. A gyereknek majd el kell mondanod ki az apja és sanszos, hogy majd megakarja ismerni. 10-15 év múlva szembesíteni még gázabb.
2023. febr. 6. 13:43
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp mondd el neki. Nem lehet egész életet hazugságban élni, neked sem tenne jót. A születendő gyereked is tudni akarja majd, ki az apja, jobb az elején tiszta vizet önteni a pohárba.
2023. febr. 6. 13:53
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp elmondanám, mert joga van tudni róla. Lehet nem veled akar lenni, de a gyerek érdekelné. Ezzel csak az esélyt adod meg a gyerekednek, hogy legyen apukája. Legrosszabb esetben leszarja és nem fog vele foglalkozni. Amúgy ilyen szituban meggondolandó a gyerek megtartása is, de tudom, hogy te ezt eldöntötted már.
2023. febr. 6. 14:00
 27/43 anonim ***** válasza:
59%

Én a babát sajnálom. Gondold el mikor ovis lesz és egyre jobban kinyílik a világ, akkor észre fogja venni, hogy q játszó pajtasok többségének van apukája, akkor ő is rá kérdez majd.. mit válaszolsz?

Ha nekem gyerekként azt mondták volna, hogy apa nem akar megismerni a szívem apró darabokra tört volna.

Én is csonka családban nőttem fel, bár már okból kifolyólag még is nagyon nehéz volt.

2023. febr. 6. 14:08
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

Én elmondanám.

Bár nem kérdezted, mégis ajánlgatják itt neked az abortuszt, szóval azért leírom, hogy én is megtartanám a babát.

Amikor eldöntötted, hogy megtartod, avval ez a kisbaba lett a legfontosabb személy számodra. Az ő érdekeit nézném a helyedben, nem azt, hogy szegény csókának hogy lesz jobb. Elvégre ő ejtett teherbe, és a terhességre gyógyszer mellett is van egy kicsi esély.

Illetve mivel valószínűleg nem jöttök majd össze, a babának járni fog gyerektartás, ehhez is szükséges tudni. Az a baba pénze, nem elhanyagolható.

27 neked csak annyit mondanék, hogy a te eseted alapján nem lehet általánosítani. Én is csonka családban nőttem fel. Tisztában voltam vele, hogy apám nem kíváncsi rám. Nem lettem emiatt lelki sérült, és traumaként sem élem meg a hiányát.

2023. febr. 6. 14:46
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

#18! Mindenre van példa és az ellenkezőjére is. Tessék, itt van egy:

Mióta az eszemet tudom, gyereket akartam, jobban, mint párkapcsolatot, a házasság nem érdekelt. Az lenne az ideális, ha a nagy szerelemtől lenne, és boldogan élnénk együtt, amíg meg nem halunk, de az élet nem tündérmese! Voltam szerelmes és voltam kapcsolatban úgy, hogy a másik nem akarta volna(mint pl.a kérdező helyzetében.) Sose titkoltam, hogy én AKAROK gyereket, tehát a védekezésről gondoskodjon az, aki nem akar. Az se volt titok, ha becsúszik, megszülöm. Többnyire a megszakítást választották. Nem csúszott be. Legalábbis úgy nem, hogy megmaradt volna. Láss csodát, nem találkoztam az igazival, és nem lett gyerekem! (Vagyis talalkoztam, de nem lett belőle kapcsolat, így tőle esély se volt gyerekre.) Ugyanis ez nem törvényszerű. Egyedül úgy lehetett volna, ha összeállok valakivel szerelem nélkül. Arra nem voltam képes és amúgy is válás lett volna a vége, hisz nem szeretem. Az mennyivel jobb a gyereknek? Soha nem tudtam elfogadni, hogy nincs gyerekem és nem is fogom. 40+se adtam fel. Ugyanúgy egyedül vállalom, azzal a különbséggel, hogy vagyonokat költelhetek külföldi meddőségi központokra, ill.alig van rá esély, hogy összejön. Épp elég baj ez nekem. Ha most úgy állnék ugyanebben a helyzetben, hogy lehetett VOLNA gyerekem, de elvetettem, szerintem fejbe lőném magam.

Nem mondom, hogy a kérdező is ilyen szerencsétlen lenne, de attól, hogy az ismerősödnek szerencséje volt, az éremnek még 2 oldala van. Egyáltalán nincs rá garancia, hogy majd lesz máskor, szép, boldog kapcsolatban.

2023. febr. 6. 14:53
 30/43 anonim ***** válasza:
67%

A gyereknek joga van az apjához, mégha csak kéthetente is, vagy ha más nem a gyerektartáshoz.

Az, hogy a nő nem köteles elmondani egy hiba a rendszerben, amivel nem lehet mit tenni, mert nem kötelezhető senki rá, hogy beszámoljon róla kivel feküdt ossze.

2023. febr. 6. 14:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!