Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jogilag megtehetik, hogy nem...

Jogilag megtehetik, hogy nem vesznek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A munkahelyemen 2024 év végéig van határozott idejű szerződésem. Gyeden vagyok.

Megtehetik, hogy nem fognak vissza venni, ha vissza akarok menni dolgozni?

A helyemen egy olyan nő van, aki ki akar túrni minden eszközzel, jóban van a fejesekkel.

Engem nagyon szerettek a munkahelyemen, de nem vagyok benyalva senkinél, nem vagyok senkinek a rokona.

Köszi

2023. jan. 23. 12:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"38. A felmondás

65. § (1) A munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti.

(2) A felek megállapodása esetén - legfeljebb a munkaviszony kezdetétől számított egy évig - a munkaviszony felmondással nem szüntethető meg.

(3) * A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt

a) a várandósság,

b) a szülési szabadság,

c) az apasági szabadság,

d) a szülői szabadság,

e) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §, 130. §),

f) a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés,

g) a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének, de legfeljebb ennek megkezdésétől számított hat hónap, és

h) az 55. § (1) bekezdés l) pontja szerinti mentesülés

tartama alatt."

Munka törvénykönyve

2023. jan. 23. 13:27
 12/24 A kérdező kommentje:

Akkor hogyan lenne a legnagyobb esélyem megtartani a munkahelyem?

Nyugdíjas állás, nagyon bagyon szeretem és engem is szeretnek.

2023. jan. 23. 13:27
 13/24 anonim ***** válasza:
26%
Mondjuk eleve nem értem mit aggódsz. Említette valaki hogy el akarnak kuldeni? Nem. Akkor?
2023. jan. 23. 13:29
 14/24 A kérdező kommentje:
Már sajnos nem csak most próbált kitúrni, egy ideje ezen van... Azért aggódom, mert szeretem a munkahelyem,és egy vidéki településen nem könnyű ilyen állást szerezni. Féltem a biztonságom.
2023. jan. 23. 13:33
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
Na és attól jobb, hogy aggodsz? Mi lenne, ha a fonokoddel beszélnél? Akar holnap. Figyi, főnök, ha a Jancsika 1,5 éves lesz, vissza szeretnék jönni dolgozni. Megoldhato? Mert hallottam, hogy a Julival nagyon meg vagytok elegedve
2023. jan. 23. 13:35
 16/24 anonim ***** válasza:
67%
Ha gyesen van és közben lejár a határozott munkaviszonya, akkor nem kirúgják csak nem hosszabbítanak szerződést és ezt még a gyesen lévő anyukával is megtehetik.
2023. jan. 23. 13:44
 17/24 A kérdező kommentje:

Gondolom Te nem nagyon tudod átérezni milyen amikor egy idegen faluba jössz, ahol mindenki mindenkinek a valakije, akinek van helye az pajtás. Én itt senki vagyok, hiába vagyok jó a szakmámban. A közvetlen felettesem nagyon szeret és mindenben támogat, de neki is van egy felettese. Mindegy, majd alakul. Fiatal vagyok és elég talpraesett, majd megoldom valahogy ezt is, mint mindent.

Köszönöm szépen mindenkinek aki időt szakított rám, legyen szép napotok!

2023. jan. 23. 13:44
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
A 15-s jót mond, ez a legjobb, amit tehetsz, hogy kommunikálsz időben a főnököddel, hogy ők hogyan terveznek. Lehet, hogy ehhez mondjuk a gyerek egy vagy két éves korában kell visszamenned és nem akkor, amikor 1.5 éves. Jó tisztázni ezeket, márcsak, mert lehet, hogy arra számítanak, hogy otthon maradsz a következő gyerekkel is. Ha tudnak róla, legalább a főnököd tudja hangoztatni, hogy visszajönnél, hátha a protekciósnak találnak másik pozit.
2023. jan. 23. 14:25
 19/24 anonim ***** válasza:
Kérdező, figyelj, én megértelek, mert szintén nem tudom, vissza fognak-e venni dolgozni, de sajnos jogilag semmit nem tudsz csinálni, hogy megtartsd a munkahelyed.
2023. jan. 23. 15:54
 20/24 anonim ***** válasza:
67%
Határozott idejű munkaviszony megszüntetése azért kicsit nehezebb a munkáltató oldaláról (is). Ha nincs csődeljárás, elháríthatatlan külső ok (már pedig valószínűleg nincs), akkor még egy gyermektelen munkavállalónak is csak a képességére alapított okból lehet felmondani. Ha minden képesítésed megvan a munkához, jogszerűen nem szüntethetik meg a munkaviszonyod. Valószínűleg a helyettesítőd is határozott idejű szerződéssel dolgozik, az előrelátó munkáltató eleve úgy köt szerződést, hogy amikor a kisgyermekes kolléga vissza szeretne menni dolgozni, a helyettesítő munkaviszonya megszűnik.
2023. jan. 23. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!