Jogilag megtehetik, hogy nem vesznek vissza dolgozni?
Sziasztok! A munkahelyemen 2024 év végéig van határozott idejű szerződésem. Gyeden vagyok.
Megtehetik, hogy nem fognak vissza venni, ha vissza akarok menni dolgozni?
A helyemen egy olyan nő van, aki ki akar túrni minden eszközzel, jóban van a fejesekkel.
Engem nagyon szerettek a munkahelyemen, de nem vagyok benyalva senkinél, nem vagyok senkinek a rokona.
Köszi

"38. A felmondás
65. § (1) A munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti.
(2) A felek megállapodása esetén - legfeljebb a munkaviszony kezdetétől számított egy évig - a munkaviszony felmondással nem szüntethető meg.
(3) * A munkáltató felmondással nem szüntetheti meg a munkaviszonyt
a) a várandósság,
b) a szülési szabadság,
c) az apasági szabadság,
d) a szülői szabadság,
e) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §, 130. §),
f) a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés,
g) a nő jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésének, de legfeljebb ennek megkezdésétől számított hat hónap, és
h) az 55. § (1) bekezdés l) pontja szerinti mentesülés
tartama alatt."
Munka törvénykönyve
Akkor hogyan lenne a legnagyobb esélyem megtartani a munkahelyem?
Nyugdíjas állás, nagyon bagyon szeretem és engem is szeretnek.

Gondolom Te nem nagyon tudod átérezni milyen amikor egy idegen faluba jössz, ahol mindenki mindenkinek a valakije, akinek van helye az pajtás. Én itt senki vagyok, hiába vagyok jó a szakmámban. A közvetlen felettesem nagyon szeret és mindenben támogat, de neki is van egy felettese. Mindegy, majd alakul. Fiatal vagyok és elég talpraesett, majd megoldom valahogy ezt is, mint mindent.
Köszönöm szépen mindenkinek aki időt szakított rám, legyen szép napotok!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!