Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megtehetik hogy gyesről nem...

Megtehetik hogy gyesről nem vesznek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
Úgy tudom a gyerek 3 éves koráig védett vagyok. Ez konkrétan mmit jelent?? Ha vissza akarok menni dolg.ni, de a cégnél megszűnt a munkaköröm, akkor mi a helyzet? Igaz, hogy ebben az esetben ha bejelentem, hogy pl 30 nap múlva munkába állnék, de ugye nem tudok a cég hibájából, kötelesek fizetni a béremet?
2010. szept. 17. 14:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gyes alatt a munkáltató nem köteles visszavenni, csak lehetősége van rá. Védett vagy, olyan szempontból, hogy nem rúghat ki amíg gyesen vagy. A béredet pedig nem kötelesek fizetni.
2010. szept. 17. 14:40
 2/11 anonim ***** válasza:

Kedves 1. válaszoló. Kérlek küldjél linket, hogy hol olvastad ezt.

Nagyon remélem, hogy nem így van.

2010. szept. 17. 14:43
 3/11 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Ebben szerintem az van, hogy nem rúghatnak ki, csak rendkívüli felmondással. Tévedek?

[link]

2010. szept. 17. 14:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Megint 2. vagyok:

A gyermek hároméves koráig az anya felmondási védelem alatt áll, még abban az estben is, ha GYES folyósítása mellett dolgozik. A rendes felmondás kézbesíthető GYES megszűnését követően, de a felmondási idő csak harminc nap elteltével kezdődhet. A felmondás indoka a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, a munkáltató működésével összefüggő ok lehet. A GYES megszűnését követően az addig felhalmozott szabadságot 30 napon belül ki kell adni, ettől érvényesen eltérni nem lehet. A munkavállalót a felmondási idő alatt átlagkereset illeti meg, a felmondási idő felének időtartamára kötelező a munkavállalót a munkavégzés alól felmenteni. A fennmaradó szabadságot (felhalmozott + időarányos) pénzben kell megváltani. A szabadság megváltásával kapcsolatos munkavállalói igény elévülése a munkaviszony megszűnésének napján kezdődik. A munkavállalót végkielégítés illeti meg.

2010. szept. 17. 14:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,abban az esetben,ha a munkaköröd szűnik meg,akkor megteheti!
2010. szept. 17. 14:52
 6/11 anonim ***** válasza:

A munka törvénykönyve semmi ilyet nem ír, hogy nem kötelesek visszavenni!

Azt írja, hogy a gyerek 3 éves koráig köteles a szülőnek fizetés nélküli szabadságot biztosítania.

A védelem a rendes felmondás ellen véd a gyerek 3 éves koráig akkor is ha a szülő nem vette igénybe a fizetés nélküli szabadságot.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2010. szept. 17. 14:53
 7/11 anonim ***** válasza:
Hogy érted, hogy megszűnik a munkakör? Ez egy majdnem magáncégnél hogy van? Azt mondja, hogy már nincs munkaköröm, ezért kirúg? Vagy ez csak az állami cégeknél van így?
2010. szept. 17. 14:53
 8/11 anonim ***** válasza:
2010. szept. 17. 15:08
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]

Gyes alatt köteles visszavenni kérdést keresd, keressétek.Első voltam

2010. szept. 17. 15:13
 10/11 anonim ***** válasza:
első vagyok. Pontosítok, gyes alatt köteles visszavenni a munkáltató?
2010. szept. 17. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!