Megtehetik hogy gyesről nem vesznek vissza dolgozni?
Kedves 1. válaszoló. Kérlek küldjél linket, hogy hol olvastad ezt.
Nagyon remélem, hogy nem így van.
2. vagyok.
Ebben szerintem az van, hogy nem rúghatnak ki, csak rendkívüli felmondással. Tévedek?
Megint 2. vagyok:
A gyermek hároméves koráig az anya felmondási védelem alatt áll, még abban az estben is, ha GYES folyósítása mellett dolgozik. A rendes felmondás kézbesíthető GYES megszűnését követően, de a felmondási idő csak harminc nap elteltével kezdődhet. A felmondás indoka a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, a munkáltató működésével összefüggő ok lehet. A GYES megszűnését követően az addig felhalmozott szabadságot 30 napon belül ki kell adni, ettől érvényesen eltérni nem lehet. A munkavállalót a felmondási idő alatt átlagkereset illeti meg, a felmondási idő felének időtartamára kötelező a munkavállalót a munkavégzés alól felmenteni. A fennmaradó szabadságot (felhalmozott + időarányos) pénzben kell megváltani. A szabadság megváltásával kapcsolatos munkavállalói igény elévülése a munkaviszony megszűnésének napján kezdődik. A munkavállalót végkielégítés illeti meg.
A munka törvénykönyve semmi ilyet nem ír, hogy nem kötelesek visszavenni!
Azt írja, hogy a gyerek 3 éves koráig köteles a szülőnek fizetés nélküli szabadságot biztosítania.
A védelem a rendes felmondás ellen véd a gyerek 3 éves koráig akkor is ha a szülő nem vette igénybe a fizetés nélküli szabadságot.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!