Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lányok akik még nem szültetek,...

Lányok akik még nem szültetek, titeket is nyaggatnak azzal, hogy szüljetek már egy gyereket?!

Figyelt kérdés

Ez egy kicsit hosszú lesz.

És kérlek ne bántsatok.

Szóval, 29 éves lány vagyok, a férjem 31 éves. Egy-kettő barátunkat leszámítva minden barátunknak van már gyereke, a legjobb barátnőmnek is lassan biztosan lesz, mert felvették a CSOK-ot.

És mindenki nyaggat, az összes barátunk, és családtagunk akárhányszor találkozunk, pl most karácsonykor is, hogy "na és nálatok mikor jön a baba?"

És én nekem ebből elegem van már.

Én annyival leráztam mindenkit, hogy próbálkozunk, majd jön ha szeretne. Igen, ezt mondom már lassan 2 éve. Kár volt ezt mondanom, utólag már nagyon bánom. Azt kellett volna mondanom, hogy még nem akarunk, aztán hátha abbahagyták volna a kérdezősködést. Na mindegy mostmár...

Amit viszont nem tud senki, mert szégyellem elmondani, hogy nekem most év elején méhkaparásom, küretem lesz, mert szeptember óta vérzek. Ergo egyáltalán nincs rendben odalent semmi. Az orvos szerint vagy hormonzavar az oka, amit majd kezelni kell, ergo ettől se lehetek majd terhes, vagy rosszabb esetben rák...

De egyébként meg azt érzem, hogy ha nem lenne körülöttünk mindenkinek babája, akkor engem hidegen hagyna még a dolog, nem érzem magam felkészülve azt hiszem arra, hogy anya legyek. Nem tudom. Nem is tudom mit érzek komolyan mondom.

Csak azt érzem hogy jelenleg félek hogy ha akarnánk se tudna összejönni a baba, mert nincs rendben odalent. Félek hogy "kifutok az időből."

Tehát igazából az lett volna a kérdésem (meg kicsit jól is esett kiírni magamból a dolgot), hogy mit csináljak ezekkel az érzésekkel? Nyomást érzek hogy miért nem szülsz már?

A férjem legjobb haverja meg ilyeneket szólt be, hogy "hát ha az én feleségem nem szült volna nekem gyereket 30 éves koromig megöltem volna."

Hát köszi tényleg. Ezekkel a megjegyzésekkel sokat segítenek...

Anyukám is: "hogy neked mindig van valami bajod". Ő tud a kaparásról.

Úgy érzem hogy csak a férjem ért meg ebben az egészben, ő maximálisan támogat szerencsére. Ő azt mondta hogy figyelj ha nem lesz gyerekünk akkor több marad a pénzünk azt utazgatunk minden felé XD Aranyos volt nagyon.

Más is van így ezzel a szülés dologgal?

Bocsi hogy ilyen hosszú lett, de jól esett kiírni magamból.

És kérlek ne bántsatok :(

2022. dec. 30. 13:57
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

#10-es: köszönöm szépen a javítást :D

Igen, szerintem is egy nyomorék aki ezt mondta. Azóta is gyűlölöm érte. Viszont a férjem legjobb haverja sajnos. Nem is értem amúgy miért. A férjem szerint csak viccelt, nem kell komolyan venni, ő ilyen. Hát lehet, én nem tudom, ez nekem nem volt vicces. De az tény, hogy hajlamos vagyok felnagyítani dolgokat és rossz néven venni olyanokat, amiket tényleg csak viccnek szánták.

Egyébként meg ismerem a férjemet, nem szeret konfliktusba keveredni, meg a legjobb barátja, ezért szerintem nem nevezhető gerinctelen senkinek. De azért köszi.

2022. dec. 30. 14:33
 12/20 anonim ***** válasza:
73%
Mondd azt, hogy te nem vagy jós, és kérd el a jövőheti lottó számokat.(Ha neked nem kell, küld át nekem😂).Egészséges pároknál se lehet megmondani előre, hogy "mikor jön a gyerek". Ez nem hazugság. Hozzáteheted, ha akarod, hogy nyugodjon meg, ha aktuális lesz, értesíteni fogod.
2022. dec. 30. 14:41
 13/20 anonim ***** válasza:
82%
29 éves "lányként" már rég nem kellene, hogy érdekeljenek az ilyen dolgok.
2022. dec. 30. 14:56
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!mi mikor összejöttünk a párimmal akkor elkezdték hajtani a lagzit aztán a házat aztán a babát na meglett mindenünk most ajogsit hallgatjuk hogy kenr stb.aztán most jött a szöveg hogy mikor lesz kistesó?

Szerintem mond meg nekik ne tegyenek rád nyomást van egészségügyi bajod azzal foglalkozol és majd jön a baba ha akarjátok ha nem.meg nem

Nrm azért kell baba mrrt ők akakrnak...egyébként már nem késő sose szülni :DLátod az 50 év se késő

2022. dec. 30. 16:04
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám próbált egy időben rábeszélni, néha még most is, de érzi, hogy ez úgysem rajta múlik, így most már nem mondja annyiszor.

Illetve egy kollégám szokott még ilyen utalásokat tenni. Már vagy nem, vagy annyira elengedem a fülem mellett, hogy észre én veszem

33 éves vagyok amúgy, 6 éve együtt párommal, de nem tervezünk gyereket.

2022. dec. 30. 19:31
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb már megvan, a Férjed Melletted áll. A többiek meg nyaljanak süni talpat! (Hogy szépen fogalmazzak!)!!!

Senkinek semmi köze a dolgaitokhoz! Akinek nem tetszik az életetek, annak kívül tágasabb. Ez kettőtök döntése!

2022. dec. 30. 20:25
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Azén rokonaim abszolút nem voltak tolakodók. Elég gáz tőlük, ha ilyenek.

Azt mindenképpen engedd el, hogy ne sértődjön meg senki, legyél durva és pimasz, ha kell. Határozottan mondd meg, hogy ez neked magánügy, nem szeretnél róla beszélni. Ha valaki ezután is erőlteti a témát, újrafelhozza, akkor ismét mondd, hogy mondtad, hogy magánügy, és nyugodtan kérdezd ki mások előtt, hogy javult-e végre a hüvelygombája vagy mikor megy a kontroll prosztatavizsgálatra.

Haez sem segít, akkor jobb ötletem nincs. Tűrsz, vagy nem találkozol velük.

2022. dec. 30. 21:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
A közeli családtagok nem piszkáltak ilyesmivel, pedig náluk szerintem még elfogadható egy puhatolózó kérdés a témában. Tudták, hogy mindketten szeretnénk és ennyi. A főnököm egyszer rákérdezett, de vele addigra már kb. 10 éve ismertük egymást és a tervezés miatt tudnia is kell, mire számítson. Ettől eltekintve pont a távolabbi vagy egyáltalán nem ismerősök tolakodtak ezzel a kérdéssel, akiknek aztán végképp semmi közük hozzá. Ha tudtam, hogy hívő az illető, közöltem, hogy majd ha Isten ad, akkor lesz, általában ez elég volt. Másnak többnyire a "majd jön, ha akar" válasz ment. A "legkellemesebb" az volt, amikor hosszabb várakozás közben egy vad idegen nő kezdte el firtatni a kérdést, majd viccesen felajánlotta a fiát, hogy neki már 4 összejött. Erre csak annyit mondtam, hogy a férjemmel nincs probléma. Épp vetélés után voltam...
2022. dec. 31. 01:13
 19/20 anonim ***** válasza:
#18. Jaj! Sajnálom! 😢
2022. dec. 31. 02:06
 20/20 A kérdező kommentje:
#18 hát ezaz, bele se gondolnak az emberek, hogy lehet olyan embertől kérdezik meg aki pont elvetélt, vagy nem lehet gyereke! Mit okoznak ezzel a kérdéssel?!
2022. dec. 31. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!