Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák akiknek már másfél év...

Anyukák akiknek már másfél év körül van a kicsijük, Titeket is nyaggatnak a kistesóval?

Figyelt kérdés

Másfél éves múlt a lányom, és egyszerűen akárhová megyek, meg ismerősök is mindig azzal jönnek mikor jön a kistesó. Mintha annyira természetes lenne, hogy ha már ekkora a gyerek, akkor jön a tesó. Nem tudom mi még nem szeretnénk egyenlőre tesót, sőt most egy 3-4 éven belül még biztosan nem, szüleimnél lakunk még egyenlőre tetőtérben, de szeretnénk saját lakást, nekem munkát kell keresni, mert az előző munkahelyem megszűnt.

Miért nyaggat mindenki ezzel, csak nekem nem természetes ez?

2014. jan. 9. 12:43
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem csak jópofának tartják, pedig szerintem sem az. Nekem van egy 3 éves fiam, és másfél évesek az ikreim, és még így is rengetegen azt kérdezik, hogy mikor jön a következő... Ilyenkor nekem is az jut eszembe, hogy "normálisak az emberek?". Egyszer olvastam valahol, hogy amíg az ember lánya csak jár valakivel, addig mindenki azt kérdezi, hogy mikor lesz esküvő, aztán ha az megvolt, akkor azt, hogy mikor jön a baba, ha már baba is van, akkor folyton azzal nyaggat mindenki, hogy mikor jön a kistesó. Tipikus magyar mentalitás, sosem jó, ami van. Sajnos nem lehet velük mit tenni. Szerintem nyugodtan válaszold azt, hogy "majd, amikor eljön az ideje".
2014. jan. 9. 12:49
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Igen, nekem is most kezdtek rá (19 hónapos a fiam). Én mindig közlöm, hogy nem tervezünk második gyereket és kész. Mondjuk, ha még terveznénk is, ilyen kis korkülönbséggel akkor sem vállalnám semmi pénzért sem.
2014. jan. 9. 12:52
 3/10 anonim ***** válasza:
29%
Kislányom másfél éves és szintén ezt kérdezgetik. Jön a duma, hogy testvér az KELL, meg jó egyszerre LETUDNI, hát megáll az eszem. Szüljön aki akar, én nem fogok csak azért, hogy legyen játszópajtás meg, hogy itthon maradhassak még pár évet és sík idegroncs legyek az egésztől. Szeretnénk tesót MAJD pár év múlva, amikor újra azt érzem, hogy jó lenne babázni. Nekem is dolgozni kell még, mert megszűnt a munkahelyem, nem akarok újra csak gyest kapni, de ezt sem értik meg. azt mondják, hogy ahol 3 szájat kell etetni ott van kaja a negyediknek is, na bravó, ez ám a reális meglátás, el vannak tévedve az emberek!
2014. jan. 9. 13:06
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Én szoktam mondani: egyszer volt Budán kutyavásár....-ez a poénos verzió. Ha nagyon nyaggatnak, akkor durvulok.
2014. jan. 9. 13:07
 5/10 anonim ***** válasza:
31%
Jajj,igen... Mindenki azt kérdezgeti,hogy akarunk-e és ha igen,akkor mikor... Komolyan nem értem,hogy mi közük hozzá?! Fb-on is a múltkor kitettem a fiamról egy képet,erre egy ismerősöm odaírja,hogy "jó lenne már neki egy tesó". Miből gondolja? Belelát a gyerek fejébe? Úgyis lesz neki tesója,de hadd döntsük már el mi,hogy mikor... Mindenki foglalkozzon saját magával,vagy kérdezzenek a meglévő gyerekről,róla szívesen beszélek.
2014. jan. 9. 13:08
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
nekem 17 hónap van közöttük,érdekes,nekem meg mindenki sajnálkozott,mikor kiderült ,h jön a 2.baba,akkor 10 hónapos volt a lányom,mindenki ájuldozott,hogy:máris???nem korai ez még??nem irigyellek!!egyik kicsi,másik pici...meg ilyenek
2014. jan. 9. 13:36
 7/10 anonim ***** válasza:
38%
Nem nyaggatnak, mert már van 5 nagyobb féltestvér! :)
2014. jan. 9. 13:38
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk 1,5 éves a kicsi (a nagy 4), egy pár embertől azt hallom, hogy na a harmadik mikor jön? a másik felétől meg azt, hogy jaaaj, ennyi pont elég, minek még egy gyerek? Ezt se jó ám hallgatni. Kicsi a valószínűsége, hogy lesz harmadik gyerekünk, de akkor is fura.

Nekem se volt természetes :) Ha nyaggatnak, akkor meg engedd el a füled mellett, ill. én megjegyeztem, hogy ha lesz miről, akkor majd szólunk.

2014. jan. 9. 13:57
 9/10 anonim ***** válasza:
nekem lett 3.is,most meg azt hallgatom,hogy a 3 lány mellé,kéne még egy fiú is...ilyenek az emberek,csak hogy mondjanak valamit,de nem gondolnám,hogy rosszindulatból teszik
2014. jan. 9. 14:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Vannak szokáskérdések. Pl.amikor terhesség utolsó heteiben vagy: Még egyben?Mikor bújik már ki?Sokat mocorog? - Vagy amikor megszületik: Jó baba?Alszik éjszaka?Mennyiket eszik?

Aztán persze a válasz senkit nem érdekel.

Így van ezzel házasság után is: Mikor jön a baba?

Ha már megvan: Mikor lesz kistesó? - Na ti pont itt tartatok. Ha elkezdesz magyarázkodni, hogy ti hogy gondoljátok és tervezitek, a kérdező okosabb lesz és a te tényállásodat figyelmen kívül hagyva próbál rádumálni a gyerekre. (Nálunk nincs egy év a kettő között - a pici 3 hós, - nálunk másfajta kérdések vannak -pl.Hogy bírod?Nem őrültél még meg?

2014. jan. 9. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!