A terhesség elején a vetéléstől féltem,most a 30.héten vagyok,és a koraszüléstől félek.Tudom,ez nem helyes,de első baba és éveket vártunk rá.(veszélyeztetett terhesvagyok).Mi normális és mi nem ebben az időszakban?aki 30.hét körül jár,mit tapasztal?
Ugyanaz minősül "nem normálisnak", mint a terhesség bármely más szakaszában: erős fájdalom, erős görcsök, vérzés. Mi a veszélyeztetettséged oka, milyen komplikáció áll fenn?
Javasolnám, hogy igyekezz elfoglalni magad különféle, nem terhességgel kapcsolatos dolgokkal...
31 hetet töltöttem tegnap. Hasonlóképp vagyok, 8 év sikertelenség, lombikbaba. Mindig van miért izgulni, és nem azért, mert direkt keresem, hanem valami aggasztó dolog mindig akad, amin kattoghatok.
Az elején a vetéléstől féltem, aztán a genetikai vizsgálatok előtt... de ezeken túl voltak valós problémák: hematóma, szédülés/ájulás, kevés magzatvíz, méhnyak probléma, súlyelmaradás.
Még kötődni is nehezen mertem a babához, mert folyton az van bennem, hogy mi van, ha elveszítem?
Ezt is csak az értheti igazán, aki hasonló cipőben van.
Mire kezdtem volna csak élvezni a terhességet, mindig volt, ami aggodalomra adott okot.
Nem, nem az nyílik, ez is teljesen természetes jelenség, amit érzel.
Elárulok egy titkot: egyáltalán semmit nem fogsz érezni abból, hogy nyílik a méhszáj.
Ez mondjuk nem feltétlen igaz. Nálam méhnyak rövidülést és tölcséresedést állapított meg 29 hetesen az orvos. Kérdeztem tőle, hogy a hüvelyi villanásoknak, szurkálásoknak, amiket időnként éreztem, köze lehet-e ehhez, és azt mondta, igen, az amiatt van.
Ahogy a gyakori haskeményedésem is a rövidült méhnyaktól volt. Merthogy 26 hetesen, még vizsgálat előtt jeleztem neki, hogy sokat keményedek, és mondta, úgyis ránéz hüvelyi vizsgálattal a méhnyakra, és utána meglátjuk. Ekkor észlelte ezt.
Igazaból ezzel szerintem mindenki igy van, vagy sokan vannak így. Én is így voltam aztán 38-39 hétnél meg a miért nem jön már? 40 +nál meg na ezért kár volt izgulni akkora vagyok mint egy hordóóó…
De viccet félre téve nekem hamar jött a baba viszont én terhesen felkerestem egy pszichologust más miatt de erről is sokat beszéltem vele muszaj legyőznöd a félelmeid még most mert utána az életbe is rengeteg “veszély” várja majd és sokkal nehezebb lesz neked is meg neki is az élete. Amikor pl elsőnek lázas beteg volt 3 hónaposan csak az járt a fejembe hogy úr isten bent legalább meg tudtam védeni de itt kint … persze azóta már esik kell töri összemagát 🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!