Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van aki a terhesség miatt nem...

Van aki a terhesség miatt nem szeretne második babát?

Figyelt kérdés

Őszintén kimondom, én utáltam terhes lenni, mind testileg, mind lelkileg nagyon rosszul viseltem. Viszont a kisbabás időszakot már nagyon szerettem, azóta is szeretek anya lenni, ha nem lenne a terhesség, szívesen bevállalnék még egy babát (párom is örülne neki), de így nem merem. Ha megint olyan rossz állapotban lennék, nem tudnám ellátni a kisfiam, nem akarom ennek kitenni. Majd talán ha iskolába megy, és önállóbb lesz.

Van még így valaki, aki a terhesség miatt fél a második baba vállalásától?

2022. dec. 14. 21:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Én a szülés miatt hezitálok...
2022. dec. 14. 22:11
 2/17 anonim ***** válasza:
80%

Amikor túl voltam a szülésen azt mondta soha többé még 1 gyereket

9 hetesen rohammentő vitt kórházba 250es vérnyomással.

A vérnyomáscsokentő miatt 5 hónapig szédültem, 4 fal között töltöttem az életem.

Közben terhességi cukrom is lett és pánikbeteg lettem.

Savam lett,nyomott a mellkasom azt hittem szívrohamom lesz. Szívultrahangra jártam állandóan.

Aztán császároztak , majd jött a szülés utáni depresszió, pánikbetegség tovább fokozódott, bebeszeltem magamnak hogy agydaganatom van, azért szédülök. Az orvos frontint írt fel nekem

4 hónapos volt kB a kisfiam mire helyre jöttem

Nehéz volt.

Megfogadtam soha nem lesz kistesója.

Aztán persze az idő feletteti ezeket a rossz élményeket. Most 1,5 éves a fiam, most tervezzük a következő gyermekünket.

De csak 3-4 év múlva 😅

2022. dec. 14. 22:19
 3/17 anonim ***** válasza:
76%
Miért vagyunk lepontozva?
2022. dec. 14. 22:33
 4/17 anonim ***** válasza:
93%
Ezért vártam eddig a második gyerekkel. 4 hónapot hánytam reggeltől estig. Sajnos most is így jártam, de "csak" 3 hónapot hánytam végig. Nem lett jó ennél a terhességnél a cukrom, pajzsmirigyem, vérnyomásom alacsony. Ez még nagyobb szívás, mint az első volt, de nem bántam meg. 4 éves a nagy, februárra várjuk a picit.
2022. dec. 14. 22:38
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Fél éves a kislányom és egyelőre a legmélyebb zsigereimben is azt érzem, hogy nem lesz testvére. Mindig is két gyerekes családként képzeltem el magam, de én úgy érzem, hogy be kell látnom, hogy nem nekem való ez. A terhességemet nem biztos, hogy végig tudnám úgy csinálni, hogy el kell látnom a nagyobb gyerkőcöt, nem tudok lepihenni, amikor akarok. Borzasztó szülésélményem volt és iszonyat rosszul éltem meg a gyermekágyat is. Nem tudtam kezelni a helyzetet annyira sokk volt a változás hirtelen.

Mostmár élvezem, de ezek miatt közel sem vagyok biztos benne, hogy én ezt mégegyszer szeretném átélni.

2022. dec. 14. 23:53
 6/17 anonim ***** válasza:
77%
Igen, én. Lányom van. Ha azt kellene néznie hogyan hány az anyja végig 8 hónapot biztosan nem merne gyereket vállalni.
2022. dec. 15. 00:11
 7/17 anonim ***** válasza:
73%

Minden terhesség más, 8-9 honap ért kár lenne egy egész eletnyi boldogságról lemondani ha amúgy vágysz rá, és jól megvagytok.

Inkább pszichológusi követést javaslok, nagyszülők bevonását arra az időszakra amíg nehéz

2022. dec. 15. 00:44
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Első terhességem toxémiával végződött 34 hetesen sürgősségi császárral lett meg a kislányom, le esett a szívhangja, de szerencsére időbe cselekedtek. Akkor nagyon megviselt az egész de mindenképp szerettünk volna kistesót neki. Alig másfél éves volt mikor össze is jött. Elmentünk toxémia szűrésre ami alacsony kockázatú lett, de azért szedtem az aspirin protectet megelőzésképp, de végül 36 héttől megint toxémia lett. Megviselt hogy mar megint kezdődik ez a remalom, féltem a császártol is. Igaz a végére elszállt a vérnyomasom a sok gyogyszer ellenére is de szerencsére termeszetes uton 39+5 napra meglett a kislányunk. Ugy gondolom később még szeretnénk majd babát de félek hogy harmadszorra mar nem leszünk ilyen szerencsések és rosszul végződik majd.
2022. dec. 15. 03:58
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez a második terhességem, és nem lesz több. Az első szinte tökéletes volt, a végén a vérnyomásom kicsit elszállt,de sikerült helyrerakni.

Most az első trimesztert végighánytam, a második trimesztertől a refluxgyógyszer lett a legjobb barátom. 32. héttől pedig beköszöntött a magas vérnyomás is, ami gyógyszerrel se akar nagyon lejjebb menni. Ma vagyok 34+5 és ott lebeg a fejem felett, hogy bármikor indíthatnak/császározhatnak.

2022. dec. 15. 05:11
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Szar volt, a terhesség és a szülés is. A másodikat azért vállaltam be, mert ésszel felértem, hogy az 9 hónap + még egy kis rossz időszak utána, és utána egész életemre lesz egy második gyermekem és az elsőnek egy életre egy testvére. Nekem szempont volt, hogy ne legyen közöttük 6-8 év, mert akkor az már nem olyan, nagyon messze vannak egymástól, így vettem egy mély levegőt és ugrottam a szakadékba egyet. 2 év van közöttük és nem bántam meg, egymás legjobb barátai, én meg el tudom felejteni azt a pár hónap szenvedést ezért cserébe.
2022. dec. 15. 05:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!