Van aki a terhesség miatt nem szeretne második babát?
Őszintén kimondom, én utáltam terhes lenni, mind testileg, mind lelkileg nagyon rosszul viseltem. Viszont a kisbabás időszakot már nagyon szerettem, azóta is szeretek anya lenni, ha nem lenne a terhesség, szívesen bevállalnék még egy babát (párom is örülne neki), de így nem merem. Ha megint olyan rossz állapotban lennék, nem tudnám ellátni a kisfiam, nem akarom ennek kitenni. Majd talán ha iskolába megy, és önállóbb lesz.
Van még így valaki, aki a terhesség miatt fél a második baba vállalásától?

Amikor túl voltam a szülésen azt mondta soha többé még 1 gyereket
9 hetesen rohammentő vitt kórházba 250es vérnyomással.
A vérnyomáscsokentő miatt 5 hónapig szédültem, 4 fal között töltöttem az életem.
Közben terhességi cukrom is lett és pánikbeteg lettem.
Savam lett,nyomott a mellkasom azt hittem szívrohamom lesz. Szívultrahangra jártam állandóan.
Aztán császároztak , majd jött a szülés utáni depresszió, pánikbetegség tovább fokozódott, bebeszeltem magamnak hogy agydaganatom van, azért szédülök. Az orvos frontint írt fel nekem
4 hónapos volt kB a kisfiam mire helyre jöttem
Nehéz volt.
Megfogadtam soha nem lesz kistesója.
Aztán persze az idő feletteti ezeket a rossz élményeket. Most 1,5 éves a fiam, most tervezzük a következő gyermekünket.
De csak 3-4 év múlva 😅

Fél éves a kislányom és egyelőre a legmélyebb zsigereimben is azt érzem, hogy nem lesz testvére. Mindig is két gyerekes családként képzeltem el magam, de én úgy érzem, hogy be kell látnom, hogy nem nekem való ez. A terhességemet nem biztos, hogy végig tudnám úgy csinálni, hogy el kell látnom a nagyobb gyerkőcöt, nem tudok lepihenni, amikor akarok. Borzasztó szülésélményem volt és iszonyat rosszul éltem meg a gyermekágyat is. Nem tudtam kezelni a helyzetet annyira sokk volt a változás hirtelen.
Mostmár élvezem, de ezek miatt közel sem vagyok biztos benne, hogy én ezt mégegyszer szeretném átélni.

Minden terhesség más, 8-9 honap ért kár lenne egy egész eletnyi boldogságról lemondani ha amúgy vágysz rá, és jól megvagytok.
Inkább pszichológusi követést javaslok, nagyszülők bevonását arra az időszakra amíg nehéz

Nekem ez a második terhességem, és nem lesz több. Az első szinte tökéletes volt, a végén a vérnyomásom kicsit elszállt,de sikerült helyrerakni.
Most az első trimesztert végighánytam, a második trimesztertől a refluxgyógyszer lett a legjobb barátom. 32. héttől pedig beköszöntött a magas vérnyomás is, ami gyógyszerrel se akar nagyon lejjebb menni. Ma vagyok 34+5 és ott lebeg a fejem felett, hogy bármikor indíthatnak/császározhatnak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!