Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mikor kezdte el terhessége...

Ki mikor kezdte el terhessége "dokumentálását"?

Figyelt kérdés

Akár képekkel akár babanaplóval. Szerintem ez egy olyan csodálatos dolog főleg az első alkalommal, rengeteg kreatív ötletet látni stb. De mellette sok negatívat is hallani pl túl korai, babonás dolgok, stb.

Ki mikor kezdte el mindezt? Foglalkoztatok a negatív oldallal? Vagy volt bennetek egyfajta félsz, hogy még nem kéne?

Csak folyamatosan az van bennem, hogy ha nem most, akkor mikor? A 12. héten már úgysem fogok arra emlékezni, hogy mit éreztem most 5 hetesen.

Remélem, értitek a kérdést. Előre is köszönöm a válaszokat! :) (aki szerint ez hülyeség, az ne válaszoljon, csak gorgessen tovább a kérdések között)

2022. dec. 14. 16:59
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Nem azt mondom, hogy hülyeség, de még életemben nem hallottam ilyen "dokumentálásról". Mire gondolsz pontosan? Naplót vezetni?
2022. dec. 14. 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem ment. Első, sikertelen lombiknál már stimulálástól írtam a gondolataimat, de rájöttem, az a szentimentális, "érzem, hogy minden rendben lesz" nő nem én vagyok, meg hát pofáraesés is lett a vége.

A második, sikeresnél pedig egyszerűen elmaradt. A kis füzetembe havi egy, legfeljebb 2x jegyeztem fel gondolatokat, de ennyi.

Most leszek 30 hetes.

Karácsonyra kapok babanaplót, majd ha a baba megszületik, akkor talán jobban feljegyzem a dolgokat. 🙂

Viszont amit nagy becsben tartok, azok az uh képek. Illetve van egy mikroszkópos képem a baba blasztociszta korából, igaz, ketten vannak, és nem tudom, melyikből lett a baba, de akkor is jó érzés, hogy ennyire korai szakaszából is van róla fotó. 😁

2022. dec. 14. 17:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Engem az anyósom fotózott rengeteget miután bejelentettük (12. héttől). Jó visszanézni ezeket a képeket.

Amúgy simán vissza fogsz tudni emlékezni ezekre a dolgokra (mondom ezt úgy, hogy nekem olyan az agyam, mint a szita). Férjemmel szoktam nosztalgiázni és ketten együtt mindenre emlékszünk.

2022. dec. 14. 17:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Fotókkal a teszttől

Máshogy nem

2022. dec. 14. 17:58
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
Ha van kedved, dokumentàld nyugodtan. Szurkolok, hogy minden rendben legyen
2022. dec. 14. 17:59
 6/7 anonim ***** válasza:
66%

Az elsőt kb a leges legelejétől naplóztam, úgy az 5.héttől, mert vérezgettem, és éreztem, hogy valami nem oké és így jobb volt feldolgozni a rossz érzéseimet. Persze a férjemmel való beszélgetések is segítettek, de én világ életemben az a kiírom magamból típus voltam.

Sajnos a rossz érzéseim be is igazolódtak. Pár hétre rá el is ment.

3 hónapra rá, újra várandós lettem, de most nem naplóztam. A 19.héttől elkezdtem fényképezni a hasam változásait, illetve a 25.héttől, ahogy elkezdtük kapni a baba cuccokat, videóra vettünk apróbb mozzanatokat. Pl ahogy teregetjük, vasaljuk, pakoljuk az apró ruhadarabokat. Vagy ahogy a férjem meg a barátja felcipelik a negyedikre a pelenkázó asztalt, ilyeneket.

A férjem videóra vette pár gondolatát és majd ezekből készítünk egy kisfilmet magunknak/a gyerkőcnek/családnak.

Mi így dokumentálunk :)

2022. dec. 14. 18:41
 7/7 anonim ***** válasza:
80%

En igen, de csak a 10. hetig, mert az akkori uh-ig kerte a ferjem, hogy ne osszam meg massal. A baratnoimnek dokumentaltam emiatt, volt benne kep a boldogan mosolygo fejrmrol a teszttel egyutt, az 5. a 6. es a 7. heti uh-rol (panaszaim voltak, ezert voltam ennyiszer). Irtam benne a tunetekrol, meg a go dolataimrol-erzeseimrol. Mivel amugy nagyon sok mindent megbeszelunk, nem akartam, hogy lemaradjanak rola. A kisebbik gyerekemmel valo varandossagnal is ugyanigy csinaltam, de ott mar rovidebben, illetve ott csak egy uh-kep volt, mert csak a 10. heten voltam orvosnal.

Kedves emlek amugy, a teszttel keszult kepeket egyszer-egyszer megnezegettem.

2022. dec. 14. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!