Valóban bűncselekmény kategória lesz a gépjármű teljesítmény növelése (zugműhelyekben, dokumentálatlanul)?
Olvastam egy cikket, ahol ezt boncolgatták. Hogy végre megírták a javaslatot amit hamarosan be is nyújtanak az aktuális szervekhez.
- adócsalás (jelenleg kevesebb teljesítményadót fizetnek)
- közúti veszélyeztetés (a fékrendszer alkalmatlan, nem elégséges az emelt teljesítményhez).
Stb.
Igaz lehet, vagy egyszerű clickbait?
Fogalmazzunk úgy, hogy van aki szeretné és komolyan dolgozik is rajta, hogy az elképzelése megvalósuljon.
Egy javaslattól a hatályos törvényig elég hosszú és rögös út vezet.
Nem hallottam még eddig róla. Először azért ott kezdeném a helyükben, hogy kiszedném azt a rengeteg autót a forgalomból, amik leromlott állapotuk miatt nem alkalmasak a közúti közlekedésre. Ezekből sokkal több van. A műszaki vizsga továbbra is formalitás sajnos.
A másik, hogy itthon rohadt nehéz bármit legalizálni. Legyen megteremtve a feltétele annak, hogy bizonyos jóváhagyott komponensek beírathatók legyenek egyszerűen a forgalmiba, pl. a jó minőségű sportfutóművek.
Egy egyszerű chiptuning nem igényli azért a fék fejlesztését. Lehessen jegyzőkönyv alapján beíratni a forgalmiba mondjuk 15-20% módosítást, és én szívesen befizetem a többlet adót. Persze tiltani és büntetni sokkal egyszerűbb, mert nem kell hozzá érteni semmit, csak leírni, aztán beszedni a büntit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!