Ha az autón nincs elől rendszám, akkor az szabálysértés vagy bűncselekmény?
Figyelt kérdés
Nem találom az ide vonatkozó jogszabályt. Én úgy tudom, hogy pénzbüntetés jár érte, tehát szabálysértés.2021. aug. 24. 14:43
1/4 A kérdező kommentje:
Illetve pénzbüntetés mellé pontlevonás is jár?
2021. aug. 24. 14:43
2/4 anonim válasza:
Hivatalosan szabálysértés, mivel hatósági jelzés, látszania kell. Gyakorlatban ha megállít érte, és meglepődve azt mondod, hogy "hűha, nafene ezek szerint elhagytam." + esetleg megérdezed, hogy mit tudsz tenni, hol tudod pótolni (valami hasonlót), akkor nem fog érte megbüntetni. Lényeg, hogy látsszon rajtad, hogy nem direkt közlekedsz tábla nélkül...
3/4 A kérdező kommentje:
Értem. De ezt a meglepősdi dolgot csak egyszer lehet eljátszani a környéken, hiszen utána már felismer a rendőr.
2021. aug. 24. 15:02
4/4 anonim válasza:
Igen, így van, utána reménykedj, hogy még egyszer ugyanazzal nem találkozol. Egyébként ha azért kérdezed mert elhagytad, akkor bemész az okmányirodába, megigényled a tábla újbóli legyártását (itt megjegyzem, hogy elhagyott táblát egyszer lehet pótolni, tehát második elhagyás esetén új rendszám...), ez kb. 10-12 ezer Ft, és adnak egy igazoló papírt, amit meg tudsz mutatni a rendőrnek addig amíg folyamatban van a rendszám tábla újbóli legyártása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!