Bárhogy.
Kisfüzetbe feljegyzed, telefonos app, sima naptárba írogatod, stb.
Egy ciklus átlagosan 28 napos.
Neked megjön mondjuk február elsején. Ettől a naptól számoljuk a ciklus kezdetét.
A következő menstruáció várható időpontja pedig egytől huszonnyolcig lépegetve a naptár számain február 28-ára esik.
Tegyük fel, pontos a havid, tehát ha február 28-án megjön a havi vérzés, akkor a 28-át is beleszámolva lépegetsz a naptárban március 27-éig.
Tankönyv szerint a 14. nap környékén történik az ovulacio (vagyis a fenti példa szerint február 14-e, vagy március 13-a körül).
3-as:
Jobb elhagyni és kitörölni a strereotípiából ezt a 28 napos baromságot. A tested nem egy óramű és bármitől késhet.
Természetesen értem, hogy csak példázni szeretnél egy esetet, hogy felvázold a kérdezőnek hogyan kellene zajlódjon ez... de nem egyszer láttam itt kétségbeesett tiniket, akik nem tudják miért nem a tankönyv szerinti 28 napos a ciklusuk.
Köztudatban nem kéne legyen ez a 28 napos dolog. Értem, hogy ez átlag, és a fogamzásgátlóknál is intervallum, de a nők 90%ának úgyse 28 napos... És akinek kis stressz is egy hetet késlelteti a ciklusát, az hiába parázik rá erre az átlag dologra.
4-es: köszönöm az észrevételt, de ha te megérted, hogy csak a példa miatt 28 napos, akkor a kérdező is. Pont ezért írtam február hónapot, így még könnyebb elképzelni...
De akkor mondhatjuk 31 nappal, októberrel is.
Még az is rendszeres, normális ciklus, ha 30-40 nap között (hol ekkor, hol akkor jön meg, de 'kábé havonta') megjön, teljesen igazat adok neked.
Abból, hogy az írtam 'kábé havonta', ne menjünk bele abba, hogy "egy 35 napos ciklusú nőnek lesz olyan éve, ahol egy adott hónap 'üresen' marad, "ne mondjuk már ezt, hogy havonta meg kell jönnie!!"
Mert akkor már ebbe is bele lehet magyarázni mindent:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!