Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Akkor is járhat az oep által...

Akkor is járhat az oep által finanszírozott plasztikai műtét ha nem dokumentáltam a fogyást?

Figyelt kérdés
Több mint 20kg-t fogytam és megereszkedett a bőröm egy két helyen amit szeretnék megműttetni.Úgy tudom van erre lehetőség akár az OEP által finanszírozva is.Viszont igazolást tudok kérni a háziorvostól de nem dokumentáltam az elejétől kezdve részletesen a fogyásomat így is van esetleg lehetőségem a plasztikai műtétre?

2017. máj. 24. 14:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Ennek szigorú szabályai vannak, amibe te nem fogsz beleférni. A 20 kg miatt.
2017. máj. 24. 14:26
 2/6 anonim ***** válasza:
az nem 20 kg fogyás után jár
2017. máj. 24. 14:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A tébétámogatott bőreltávolítást jóval több, mint 20kg-os fogyás után csinálják meg. Általában gyomorszűkítést követő 60-70kg szokott lenni. Minimum. A 20kg nagyon kevés (én is ennyit fogytam, van egy-két csíkom, de amúgy nem is látszik...).
2017. máj. 24. 14:34
 4/6 Andizsuzsi ***** válasza:

"Három együttes feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy az OEP fizesse a fogyás utáni plasztikai műtétet:

1. A fogyás előtti - testtömeg és a magasság alapján kiszámított - BMI-nek (testtömeg-indexnek) 35 felett kell lennie.

2. A fogyás után legalább 10-zel kell csökkennie a BMI-nek.

3. A csökkent testtömeget minimum 6 hónapon keresztül tartani kell.

Minden esetben szükség van orvosi igazolásra, ami tartalmazza, hogy mennyit fogyott, mennyi idő alatt és azt, hogy mióta tartja a súlyát. Amennyiben valaki nagy fogyás után jogosult a beavatkozásra, akkor a plasztikai műtét bármelyik testrészen végrehajtható, tehát a hason, a combon vagy akár a karokon is."

2017. máj. 24. 14:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezt jó tudni! Végre egy hasznos kérdés!
2017. máj. 24. 14:49
 6/6 A kérdező kommentje:
A feltételekkel tisztában vagyok és nem 20kg-t fogytam hanem 24-et :) 10értékszám stb. stimmel. a kérdés az volt hogy a dokumentáció hiányábán megcsinálják e a műtétet .Orvosi igazolást tudok mutatni a fogyásról de ennyi .
2017. máj. 24. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!