Rekedt ember hozzátartozóit is kerülnéd terhesen?
Még csak 7 hetes vagyok, még szívhangot sem hallottam és van egy lyukas szívű 2 éves tesó is, aki bár hamarosan oviba készül, amitől lehet megpróbálom megóvni (a gyerek orvos szerint nem igényel speciális bánásmódot). Sokak szerint túlzásba viszem, mert nem lesz immunrendszere.
Mennénk le holnap a rokonainkhoz, akik közül mindenki találkozott a tesómmal (valaki egy háztartásban is lakik vele), aki mára berekedt.
Félek, hogy lappang a rokonokban is valami, így elnapolnám a találkozást szivem szerint karácsonyig, de ez a 4. alkalom lenne, hogy lemondom, mert mindig lebetegszik valaki. Már elkezdték elkészíteni a kajákat, becsomagolni a télapót ajándékokat, mindig mondják mennyire várnak. Apukámmal a szerinte túl reagálásom miatt egyszer úgy összevesztem, hogy 2 hónapig nem beszéltünk.
Ti így elmennétek rokonlátogatóba?
"nem vagyunk bezárkózva, de ha valakiről tudom, hogy beteg vagy bujkál benne valami inkább kerülöm, ha tudom."
Ez mind szép és jó, de az oviban nem fogjátok tudbi elkerülni a náthásakat, sőt, nem is szabad.
A gyereked szervezetének meg KELL ismerkednie jó sok nátha variánssal, hiszen 200+ van. Egy ovis évente kb 10x betegszik meg, erre készülj fel. És ez normális.
Ez kell ahhoz, hogy iskolás korára a sok gyakori virális betegségen túl legyen. Ha elkapta a leggyakoribb nathaféléket oviban akkor nem lesz hetente beteg iskolában, meg felnőtt korában.
Azzal hogy burokban neveled, konkrétan ártasz neki. Egy náthába nem fog belehalni, és te sem ha elkapod. Ha elvetélsz emiatt akkor az a magzat életképtelen volt, jobb hamarabb túlesni ezen.
Első babámmal pont a a legnagyobb volt a covid járvány,ettől.még ugye enni ettünk bekellett vásárolnom így mentem.
Semmi bajom nem lett hálistennek.
Sztem menj nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!