A turmixolt préselt darált őrölt porított ételek, azért nem annyira természetazonosak, mert az ember étkezéséhez, megfelelő emésztéséhez hozzátartozik a rágás,az ezzel termelődő nyál és ezt iktatjuk ki ezekkel?
Ráadásul a rágás hozzájárul a megfelelő arcizomzat és arckép ezáltal a feszes bőr megtartásához és kialakításához, valamint az arc és agy és ereik jobb vérellátásához, úgy láttam néhány youtube reklámvideóban.
Szóval kicsit lustaságból aprítjuk az ételnek való gyümölcsöt zöldséget.
Kellő alapos rágással kellene a megfelelő pépességet elérni, ezáltal a megfelelő nyálképződést kiváltani, ahogy a természet rendelte.
Nyilván vannak olyan anyagok amiket nem emésztene meg így az ember, de akkor meg kell-e emésztenie azokat, nem egy természetes szűrő ez?
Most itt olyan rostosakra gondolok pl. clorella és búzafű, aminek sejtfalát zúzzuk széjjel, hogy emészthető legyen, vagy kinyerjük belőle az értékes tápanyagokat.
Azert nem jo a teljesen turmixolt dolgokat enni/inni mert egyreszt a rostok benne teljesen aprora vannak darabolva, de olyan aprora amellyel mar nem tudnak a belekben jo hatast kifejteni: pl a rizs "leradirozza" a belek falat, ezert is nagyon egeszseges, azt is szoktak mondani ra hogy az belek tusoloja :)
Masik dolog meg az, hogy az emberi agynak szuksege van a ragasra es ahhoz hogy tobb ido teljen el az eves ritusaval, hiszen ha csak siman ledontesz egy teljes ebedet turmixolva, az agy fel sem fogta hogy eszel, es nem is tud jelezni hogy "ok, eleg volt, itt a teltsegerzet".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!