Mennyire gyakori az olyan család, ahol van valaki, akiről elmondható, hogy egyes hozzátartozók, családtagok bánnak a legszemetebben vele az összes ember közül?
Szerintem nagyon rossz kifejezés az hogy fekete bárány mert ez arra utal hogy ő valamiben más mint a többi, pedig szerintem a kérdező nem erre utalt. (Ha igen, akkor bocsánat, félreértelmeztem.)
Sajnos az ember nem maga választja meg a családját, ebből adódóan az van, ami van. Körülöttem szinte mindenkinek vannak ilyen jellegű problémái, hol több hol kevesebb (nekem is).
Ha tanácsolhatok valamit, talán próbálj meg kicsit kiszakadni a környékükről, járj el többet a barátaiddal, menj nyelvtanfolyamra vagy valami ilyesmire, hátha klassz tapasztalatokat szerzel;) és addig is távol vagy tőlük…
Az ember családja nem változik, bármilyen jó lenne is ezt hinni. Sajna kezelni kell a neked legmegfelelőbb módon.
Van olyan barátom akinek viszont csak a teljes elszakadás segített, sajnos az már egy elég elfajult helyzet volt. Viszont ő azóta sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottab.
Kitartást ♡
Írj egy kicsit konkrétabbat, akkor jobban tudunk segíteni.
Nekem a feleségem volt a fekete-bárány a családban, de mióta elköltöztünk a családjától 350km -re és csak évente kétszer látogat haza, azóta már nem zavarja, hogy ez a helyzet. Le kell szarni mások véleményét, éld az életed úgy, ahogy neked jó :)
Sok ilyen van csak hallgat mint a sír mert a neve ha nem is mondják ki kuss!Még panaszkodni sem mer!
Erről szerintem csak is ez az ember felelős
Nem áll ki magáért kerüli a konfliktusokat.
Ő hejette nem tehett senki semmít!
Vagy erös megfelelésí kényszere van
Megfelelni én a munkahelyemen akarok mert a függetlenségem és jó létem a tét
Egyébként csak magamnak
Ha ezzel aki vagyok elfogadnak az embertársaim bele értve a rokonaim jó ha nem én azt is elfogadom nem lehet mindenkít szeretni!
Szerintem nagyon sok ilyen csalàd van, az ember nemis gondolnà, mennyi, a közvetlen környezetben. Nàlunk az anyai nagymamàm kavarta àllandóan a szàlakat, aztàn mivel ő tele van pénzzel, mindenki alàvetette magàt ennek, kivéve engem. Én szembeszàlltam vele, és mivel a többieknek fontosabb a pénz, mint a sajàt becsületük, ezért kiutàltak, pedig nem àrtottam egyiküknek sem. De az életben vannak ilyen emberek. Azóta kb senki nem beszél velem, nem kívàncsi ràm. Ez az ő szégyenük.
Én magamat jó embernek tartom, és egyenesnek. Sosem szerettem az imént említett emberfajtàt, és igyekszem igazi, szereteten és kölcsönös tiszteleten alapuló emberi kapcsolatokat fenntartani, és majd ha lesznek, a gyerekeimet is erre fogom tanítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!