Anyukám és a testvérem mentális beteg. Volt olyan, hogy nem tartottátok évekig a kapcsolatot a családdal, mert ha velük beszéltek, akkor idegesek lesztek és rossz hatással voltak rátok?
Ha igen, akkor évekkel később megbántátok, hogyan dolgoztátok fel lelkileg?
A családom egy utat ismer csak, én meg keresem a lehetőségeket, ez mindenre igaz.
Nem mondok példákat, mert nem emlékszem mindenre.
Arra vagyok kíváncsi, hogy valakinek volt-e már hasonló szituáció?
Annyira nehéz eset volt a családja, hogy nem tartotta tiszteletben a te döntésedet, nem a felnőtt-felnőtt kapcsolat volt meg, hanem a szülő-gyermek és bármit csináltál, nem volt még részükről az az egy fajta tisztelet, éppen ezért megszakítottad néhány évre a kapcsolatot velük a saját magad érdekében.
Jobban bízol a párodban, mint a családodban.
És ha a családoddal maradsz, akkor lelkileg bántalmazott leszel ugyanúgy.
5/6-os,köszönöm, hogy elmondtad és a többieknek is.
Nálam mondjuk nehéz, mert anyum inkább ezt az erőszakos és manipulatív szokását alkalmazza. Nem bántalmaz fizikailag, ami szerintem még rosszabb, mint a lelkileg bántó szülő.
Nekem is az hiányzik, hogy bármit bármikor meg tudjak vele beszélni és ha elmondom neki a problémámat, akkor nem él vissza vele.
Bár nála azért meg van a gyereke felőli gondoskodás is, de ugyanakkor többször van meg bennem, hogy ha valamit nem úgy csinálok ahogyan ő akarja akkor megfenyeget (nem fizikálisan), és lelki terrorizál, ami alapján kicsit bántalmazott leszek.
És nem tudom, hogy lehetne meghuzni a határaimat, amikor egyszer kedves, másszor pedig lelki terrorizál és azt érzed, hogy már nem tudsz benne megbízni. És ezt fiatal felnőttként érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!