Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan magyarázzam el a...

Hogyan magyarázzam el a szüleimnek, hogy nem kéne már vendégségbe jönniük mert nem bírok készülni mát 37 hetes terhesen?

Figyelt kérdés

Anélkül , hogy megsértődnének.

4 hetente járnak felváltva anyósomékkal és a szüleim hozzánk... minden hétvégén reggel 8-16 ig itt vannak. Ilyenkor készülünk nekik természetesen ebéddel... több fogással is... ill. Nagyobb takarítás előző nap , de már a múlt héten mikor itt voltak is hajnali 3 kor keltem , hogy kész legyen az ebéd , pedig előző nap is előkészültem amivel lehetett pl süteménnyel. Értem én , hogy karácsony stb , de nem nekik kéne pont segíteni ilyenkor? Nem elvárni , hogy mmikor már mozogni is alig bírok még vendégül lássam őket...ráadás itt a 3 éves kisfiam is aki örökmozgó. A férjem mindneben segít de ezt már tényleg nem bírom alig férek a konyhapulthoz... egész nap csak a kötelezőket mozgom , imádkozom , hogy bárcsak megszülnék már... annyira nehéz. Még a gyerek születése után is jönni akarnak... első terhességemet nagyon lazán viseltem ott ment nem volt gond de most nagyon más ez a terhességem.. tényleg gondterhes inkább mint áldott allapot... ma próbáltam telefoban utalgatni , még kicsit bunkó is voltam éreztem , de nem akarom őket megbántani, hogy kimondom ne jöjjenek. Nem értem miért nem fogják fel anyósomék és a szüleim se , hogy nem kéne... próbalnám rávezetni őket de nem értik vagy nem akarják felfogni.

2022. dec. 7. 16:49
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
76%
Mi lenne ha a körítést hagynád ki és egy aranyközép utat találnátok. Rendeltek valami tálat valahonnan enni meg a férjed vesz innivalót és ennyi a készülődés. Te meg őszintén elmondod, hogy már csak így bírod.
2022. dec. 8. 06:55
 32/36 anonim ***** válasza:
100%
Vagy jelzed hogy akkor most hozzanak ők ebédet :) az lenne a legjobb
2022. dec. 8. 07:44
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az is megoldás. Ha megmondod, hogy te szívesen látod őket, de főzni már nem tudsz onnantól az ő problémájuk hogy jönnek e vagy sem.
2022. dec. 8. 07:57
 34/36 b1812567 ***** válasza:
95%
Köszönd meg, hogy átjönnek, mert te már nem bírsz semmit, és igazán kedves tőlük, hogy mosnak-takarítanak-főznek helyetted hétvégén, és így tudsz kicsit pihenni is. ;)
2022. dec. 8. 10:00
 35/36 anonim ***** válasza:
49%
Hozzánk akkor jöttek a szüleink amikor akartak, vagy dolgunk volt egymással és fordítva. Nem rendeztünk vendégséget. Kivéve pl. születésnap, Karácsony, stb. Eljöttek, megbeszéltük, amit akartunk, akár megkínáltuk őket valamivel, de bejárásuk volt hozzánk. Semmi faxni.
2023. jan. 4. 20:20
 36/36 anonim válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Sikerült azóta megoldani a gondokat? Remélem pici baba mellett azért a pihenésé a főszerep....

Egyébként abban semmi rossz nincs szerintem, ha jönnek a szülök.Mikor odaérnek, közösen csináljátok meg a főzést, közben még beszélgetni is lehet..és hamarabb megvan az elkészítés..

2023. ápr. 17. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!