Hogyan magyarázzam el a szüleimnek, hogy nem kéne már vendégségbe jönniük mert nem bírok készülni mát 37 hetes terhesen?
Anélkül , hogy megsértődnének.
4 hetente járnak felváltva anyósomékkal és a szüleim hozzánk... minden hétvégén reggel 8-16 ig itt vannak. Ilyenkor készülünk nekik természetesen ebéddel... több fogással is... ill. Nagyobb takarítás előző nap , de már a múlt héten mikor itt voltak is hajnali 3 kor keltem , hogy kész legyen az ebéd , pedig előző nap is előkészültem amivel lehetett pl süteménnyel. Értem én , hogy karácsony stb , de nem nekik kéne pont segíteni ilyenkor? Nem elvárni , hogy mmikor már mozogni is alig bírok még vendégül lássam őket...ráadás itt a 3 éves kisfiam is aki örökmozgó. A férjem mindneben segít de ezt már tényleg nem bírom alig férek a konyhapulthoz... egész nap csak a kötelezőket mozgom , imádkozom , hogy bárcsak megszülnék már... annyira nehéz. Még a gyerek születése után is jönni akarnak... első terhességemet nagyon lazán viseltem ott ment nem volt gond de most nagyon más ez a terhességem.. tényleg gondterhes inkább mint áldott allapot... ma próbáltam telefoban utalgatni , még kicsit bunkó is voltam éreztem , de nem akarom őket megbántani, hogy kimondom ne jöjjenek. Nem értem miért nem fogják fel anyósomék és a szüleim se , hogy nem kéne... próbalnám rávezetni őket de nem értik vagy nem akarják felfogni.
Én sem értem a kérdést… A saját szüleiddel nem tudsz őszinte lenni?
Mondd meg nekik ezt, amit leírtál és kész.
Felnőtt, lassan 2gyerekes anya létedre hogy lehetsz ennyire nyuszi?!
Naya, "Marika néni", holnap ne gyertek, mert én már pihennék az utolsó napokon. Köszi puszi
-Szia kislányom,mi újság?Akkor szombaton ott leszünk 11re.
-de jó hogy hívtál anya/anyós,pont hívni akartalak ,én most úgy gondoltam/beszélem meg Ferivel,hogy mostantól mi megyünk át hozzátok hétvégén, mert már nagyon nehezen mozgok/gyenge vagyok/bármi/bármi/bármi/stb,hogy már nem bírom túlterhelni magam.11re ott leszünk.
Hú örülök , hogy itt mindenkinek ilyen közvetlen kapcsolata van a szüleivel.. és nem okozna senkinek semmilyen lelkiismeretfurdalást , hogy megkéred ne jöjjenek.
Nekem sajnos nem jó a kapcsolatom velük , régi ratkó gyerek kapcsolatbab élünk.
Mi sosem megyünk hozzájuk... mert felérjük ésszel , hogy öregek már ne terhekjük őket.. nem mintha amúgyis nagyon akarnák hogy menjünk. Ezen 10 év után nem most kezdek változtatni.
Ha nem vagytok jó kapcsolatban, akkor miért baj,hogy kicsit megsértődnek?
Majd lenyugszanak.
Anya most ne gyertek át, mert már nagyon gyenge vagyok pihennem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!