Hogyan magyarázzam el a szüleimnek, hogy nem kéne már vendégségbe jönniük mert nem bírok készülni mát 37 hetes terhesen?
Anélkül , hogy megsértődnének.
4 hetente járnak felváltva anyósomékkal és a szüleim hozzánk... minden hétvégén reggel 8-16 ig itt vannak. Ilyenkor készülünk nekik természetesen ebéddel... több fogással is... ill. Nagyobb takarítás előző nap , de már a múlt héten mikor itt voltak is hajnali 3 kor keltem , hogy kész legyen az ebéd , pedig előző nap is előkészültem amivel lehetett pl süteménnyel. Értem én , hogy karácsony stb , de nem nekik kéne pont segíteni ilyenkor? Nem elvárni , hogy mmikor már mozogni is alig bírok még vendégül lássam őket...ráadás itt a 3 éves kisfiam is aki örökmozgó. A férjem mindneben segít de ezt már tényleg nem bírom alig férek a konyhapulthoz... egész nap csak a kötelezőket mozgom , imádkozom , hogy bárcsak megszülnék már... annyira nehéz. Még a gyerek születése után is jönni akarnak... első terhességemet nagyon lazán viseltem ott ment nem volt gond de most nagyon más ez a terhességem.. tényleg gondterhes inkább mint áldott allapot... ma próbáltam telefoban utalgatni , még kicsit bunkó is voltam éreztem , de nem akarom őket megbántani, hogy kimondom ne jöjjenek. Nem értem miért nem fogják fel anyósomék és a szüleim se , hogy nem kéne... próbalnám rávezetni őket de nem értik vagy nem akarják felfogni.
Nem értem. Nem túl jó meg nem közvetlen a kapcsolat, de azért:
1. 4 hetente ott vannak nálatok egész nap, főzöl rájuk, takarítotok meg miegymás,
2. Aggódsz miatta, hogy jaj, megsértődnek...?
Nálam ez nem fér össze. Akikkel nem jó a kapcsolatom, azokra nem lennék kíváncsi ilyen gyakorisággal, és nem érdekelne, hogy mit szólnak.
Arról nem is beszélve, hogy:
1. Mégis milyen kaja az, ami miatt éjjel 3-kor kell kelni ahhoz, hogy dél-1 körül kész legyen, és igazából bármilyen is, miért nehezíted meg a dolgod azzal, hogy ilyet csinálsz...?
2. Apuka miért nem készül akkor, amikor az ő szülei vannak soron, miért neked kell őket is intézni? Ne "segítsen" pasztmek, hanem ugrálja körbe a saját szüleit ő, meg főzzön ő nekik, és akkor neked rögtön csak 8 hetente "kell".
De nyilván a legegyszerűbb kerek-perec megmondani, hogy figyu, minden órás terhes vagyok, úgyhogy nem. Ha meglesz a baba, 2 gyerekkel kisebb problémád is nagyobb lesz ennél. Csodás lesz éjjel 3-kor kelni az ebéd miatt úgy, hogy esetleg este 9 és éjjel 3 közt 2,5 órát tudtál aludni, azt is két részletben, mert pont xar éjszakátok volt... ne legyél hülye, ne hagyd ezt elfajulni.
A többiekkel értek egyet, de ha te nem akkor legyen.
-Takarítani folyamatosan szoktál gondolom, szóval nem kell külön takarítás.
-Fözöl egy húslevest, amit odateszel és elrotyog magában még ha reggel 8kor állsz neki akkor is bőven megfő ebédre.
-másodiknak rendelsz egy sültes tálat
-sütinek muffin, ami max fél óra alatt megvan, bár hozzánk a vendégek jönnek ök is mindig hoznak sütit terhességtől függetlenül. Rágcsának ropi, keksz, mogyoró.
Hát tőlem akár egész életükre megsértődhetnének, biztos nem állnék neki másoknak ugrabugrálni.
Terhességtől függetlenül, az jöjjön, akit meghívok amúgyis.
Mondjuk nekem az önmagában fura hogy egyiknek sem merül fel hogy esetleg talán neked ez megterhelő lehet és képesek EGÉSZ napra ott lenni... Amúgy meg mond meg nekik másképp nem fogják tudni ha maguktól nem merül fel...
Kit érdekel ha megsértodnek? Ha valaki ezen fennakad az igen buta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!