Kinek miből áll a családtervezés?
Szia, talán nem pontosan a kérdésedre válaszolok, de lehet hogy segít. Budapesten a XIV. kerület Bolgárkerék utca 3-ban van egy családtervezési központ. Itt kül. szűréseket bárkinek elvégeznek, aki gyermeket szeretne. Bővebben itt találsz leírást ill. elérhetőségeket:
www.babanet.hu/publ/ocst.htm
Személyes tapasztalatom nincs. Mi egy spontán vetélés után közel fél évig próbálkoztunk eredménytelenül, amikor bejelentkeztem. A központ akkor felújítás miatt néhány hétig nem üzemelt. Amikorra időpontot kaptam, megfogant a baba, aki azóta megszületett és lassan 10 hetes lesz. Tudom, mennyire idegőrlő a reményt - csalódást újra és újra átélni, de ne adjátok fel, ne csüggedjetek! Próbáljatok nyugodtak maradni, stesszmentesen próbálkozni, amennyire csak lehet. Szerintem nálunk azért is fogant meg akkor a baba, mert amikor időpontot kaptunk a kivizsgálásra, teljesen megnyugodtam, hogy jó kezekben leszek és majd kiderül, van-e valami probléma. Sok kitartást kívánok!
Egyet értek az előző válaszadóval!
Az OGYEIben van családtervezés.
www.ogyei.hu
Be kell jelentkezni tanácsadásra, és kivizsgálnak.
Sajnos sokan hülyeségnek tartják a gyermekvállalás előtti kivizsgálást, mondván, majd akkor kell, ha nem sikerül.
Bizony, én, ha tudom, hogy van ilyen, elmentem volna, és megkíméltem volna magunkat egy év sikertelenségtől, sírás-rívástól...
Mire aztán megtudtam, hogy létezik az ogyei, addigra már a kivizsgálás közepén tartottunk :)
Mivel a nőgyógyászom ott is dolgozik, a spermavizsgálatot mi ott csináltattuk. Nagyon kedvesek, és mindent fizet a TB. Persze csak akkor elérhető, ha Pesti vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!