Családtervezés előtt állunk. A férjemnek van testvére, nekem nincs, és mindig úgy gondoltam, hogy 2-3 gyereket szeretnék. Merjünk a mai világban egynél többet vállalni? Vagy felelőtlenség?
Milyen furcsa, hogy a legtöbb szülő azért akar sok gyereket, mert ő egyke volt, és milyen jóü a testvér! Én azért tervezek három gyereket, mert a nagy családot szeretem, ahol én vagyok a tyúkanyó.
Kérdésedre válaszolva természetesen be lehet vállalni többet is, a jelen helyzet nem állandó. Nekünk elég jól ment a dolgunk a válság előtt, most meg húzzúk az igát. Én délutáni munkát is bevállaltam, hogy legyen, miből megvenni a babakelengyét. De a hullámvölgy elmúlik egyszer, és tényleg az a lényeg, hogy a gyerek ne abban érezze a vele való foglalkozást, hogy most új játékot kap, hanem abban, hogy anyuci és apuci leül mellé a szőnyegre játszani. Én hiszem azt, hogy ha egy gyerekkel sokat foglalkoznak, egy idő után nem fogja azt igényelni, hogy minden vásárláskor neki is kell valami játék...
Nekem az a véleményem,hogy "több" gyereket talán tényleg felelőtlenség bevállalni,bár tudom,hogy a mostani helyzet nem állandó.De ki tudja meddig fog tartani???
Amikor megszületett az első babánk,azt mondtuk nem kell több,mert őt is bőven elég lesz felnevelni,ruházni,etetni,iskolázni.De ahogy telt az idő,úgy változott a véleményünk is.Úgy voltunk vele,hogy lehet soha nem leszünk jobb anyagi körülmények között.Bevállaltuk hát a következő gyereket ,azzal a feltétellel,hogy elég 2 ,nem lesz több.De pár napja a férjem azt mondta,hogy ha ez a baba is fiú lesz,akkor ő megpróbálná a harmadikat lánynak összehozni.Még meg sem született,és máris a 3. gyereken gondolkozik.Pedig nem dúskálunk a pénzben,van hitelünk is,de mégis megfordult a fejében.
Férjemnek egy testvére van,de sokszor mondja,hogy jobb lenne,ha nem lenne.Nekem 4 testvérem van,de nem éltem együtt mindenkivel,mert a szülők válása után 2 családban voltunk.Nem tudom milyen egykének lenni,mindkét esetnek lehetnek előnyei is,és hátránya is.
Mindenesetre nekünk hamarosan 2 gyerekünk lesz,remélem jó testvérek lesznek,és nem bánják majd,hogy van a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!