Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak, ha ez a doki...

Mit csináljak, ha ez a doki lesz az ügyeletes a szülésemnél?

Figyelt kérdés

Ma nagyon megalázó dologban volt részem, amikor a kórházban NST-n voltam. Egy idős doki volt a rendelésen, aki régen főorvos volt, kb. 70 év körül lehet. Sajnos a dokim nyaral, hozzá jártam 9 hónapig a magánrendelésére, és csak a jövő hét szerdától lesz. Tehát addig kellene kihúznom a terhességet, hogy nála szülhessek, akiben megbízom, és ismer minden dolgomat. Ma vagyok 38+4 napos.

Még kedden este voltam nála, babával-magzatvízzel-méhlepénnyel minden rendben, cervix 2000. Nagy baba lesz, de az első kisfiam is 4300 gr-al született. De minden rendben velünk.

A megalázó a mai napban az volt, hogy NST után, ami tökéletes lett, behívatott magához ez az idősebb főorvos. Amúgy most voltam nála először, és nem is nagyon ismertem eddig.....Mondta, hogy mutassam meg a lábam, és jól belenyomta az ujját, aminek persze a helye ott maradt. Ez a 39. héten szinte normális, kevés kismamának nem dagad a lába ilyenkor. Hozzáteszem máshol nem vagyok vizes, az arcomon sem látszik semmi, semmi puffadás, de még májfolt, és bőrhiba sem......Erre elkezdett nekem magyarázni, hogy én mennyit híztam, - ez 16-18 kg, - és miért nem figyeltem a sóbevitelre, és a diétára. Ez rengeteg súly, igaz hogy hogy néz ki egy kismama esztétikailag, az nem tartozik az orvosra.....és erre megvetően, hányingerrel az arcán végignézett rajtam, teljesen bealázva.....Tényleg erős terhes vagyok, nagy a hasam, de 172 cm vagyok, és 80 kg-mal kezdtem a terhességet, még az első terhességemből is maradt rajtam 8 kg körül, amikor újra terhes lettem, 15 hónapos volt az első kisfiam. De nem vagyok annyira kövér, mert magas vagyok, eloszlik a súly, és sokan azt mondják, nem is látszik a súlyom. Nem is hanyagolom el magam, mindig szépen felöltözök és kisminkelek, amikor most már ritkán elmegyek itthonról.......

Folytatta is a mondókáját, hogy a NaCl (só) bevitelt miért nem csökkentettem, az milyen káros. Erre mondtam, hogy próbáltam figyelni, tengeri sóval főzök, és tudom, hogy a só megköti a vizet, stb. Erre közölte, hogy a tengeri só ugyanolyan, és én milyen anya!!!! vagyok, szegény gyerek, nem tehet arról hogy meg fog születni, és már most tönkre tettem a táplálkozásommal és súlyommal a születendő gyermekem életét!!!! A gyerekem már hónapok óta nem kap oxigént, és a méhem is tele van vízzel stb.....Na itt szakadt el a cérna...elkezdtem sírni, hogy a méhlepény tökéletes állapotban van, a babám megfelelően fejlődik, és 1 h1t1m van a szülésig. Erre ő azt mondta, hogy igaz, már mindegy nekem, az orvosom ilyen terhesgondozást csinált....meg ne sírjak. Mondtam neki sírva, hogy különben is nem is ismeri a terhességem előzményeit, most találkoztunk először, nem tud rólam semmit, és adja oda a papírjaim.

Mindezek egy tökéletes NST után történtek, és 1 hét múlva kell csak ismételni......Kint a kismamik döbbenten néztek rám, hogy mi van a babával, hiszen jókedvűen mentem be, jókat mosolyogtunk, aztán zokogva megyek ki. Mondtam nekik, hogy a babával semmi baj, nincs semmi, és gyorsan eljöttem. Most itt ülök összetörve, bűntudattal, és lelkiismeret-furdalással, hogy mit tettem a gyermekemmel, mert ez az unintelligens alak egy szülés előtt álló nővel így beszélt, és ilyen érzéseket keltett bennem.....

Ráadásul ügyelni is szokott ez a doki, és most rettegek, hogy nehogy jövő csütörtök előtt meginduljon a szülésem, és esetleg ő legyen az ügyeletes...ugye a dokim addig szabin. Ha ő lesz, akkor én inkább hazajövök, vagy elmegyek 35 kmre egy másik kórházba....Ott fogadnának? Ti mit tennétek? Én NÁLA biztosan nem fogok szülni!!!!!!

Köszönöm, hogy leírhattam ezt most nektek.

2010. szept. 30. 14:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Hú, nagyon sajnálom, és főleg hogy épp a várandóság ilyen érzékeny időszakában történt ez veled.

Személyes tapasztalatom annyi, hogy két esetben engem is hasonló módon alázott meg orvos, és mindkettő az idősebb generáció tagja. Valahogy ők úgy képzelik, hogy az orvos az "isten", és a magas lóról kiosztják az embert, ahogy nem szégyenlik. Mintha érzés nélküli állatok lennénk. Undorító. Én sem tettem semmit, átérzem ezt a tehetetlen dühöt, ami ilyenkor van az emberben. :o(

A dokid nem lehet sehogyan sem elérni (sms-ben)? És kérni, hogy bízzon rá egy normális kolléga gondjaira, ha beindulna?

Próbálj pihenni, és lazítani, ha most stresszelsz, akkor esélyesebb, hogy előbb beindul, remélem a manód együttműködik, és vár még egy hetet!

Legjobbakat Nektek!

2010. szept. 30. 14:47
 12/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nem szeretnék nevet és várost írni, mert én ebben a kórházban fogok szülni remélhetőleg a jövő héten, és szeretném ezt egészségben, megfelelő hozzáállással az orvosok részéről megúszni...A többi orvos normális, jó a terhesgondozás is, odafigyelnek a kismamákra, és máskor nem volt ilyen tapasztalatom. Nem szeretném a kórházat "bealázni"....pedig velem most ez történt. Ugye megértitek?

Annyit azért írok, hogy a város a Kisalföldön van, egy megyeszékhelytől 35 km-re....

2010. szept. 30. 14:47
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyik kórházban, ahol van szülészet kötelesek ellátni, ha megindul a szülés és bemész. Ha úgy érzed, hogy megindult a szülés, a férjed hívja fel ezt a kórházat és kérdezze meg, hogy ki az ügyeletes a következő 24 órában és ha ez a doki, akkor indulás a másik kórházba.

Addig is amennyire tudsz, próbálj megnyugodni! Gondolj erre az orvosra inkább sajnálattal, mert szánalmas lelke lehet. Mások alaptalan kritizálásából, megalázásából próbál magának némi elégtételt szerezni a saját (bizonyára) nyomorúságos életéhez.

Ha te tudod (és biztosan így van), hogy felelőségteljesen éltél a terhesség alatt és minden eddigi orvosi lelet is ezt támasztja alá, akkor gondolj erre a napra úgy mint egy rossz álomra. Meg sem történt!

Amúgy meg nem híztál keveset, de extrém sokat sem. Simán maradhat még bent az a gyerkőc akár 2-3 hetet is gond nélkül. Amíg a 41 hetet be nem töltöd, nem minősül túlhordásnak sem.

Próbálj beszélni a babócával, hogy ha ő jól van odabent, akkor a te kedvedért még egy hétig ne jöjjön. :)

Ölelés.

2010. szept. 30. 14:49
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez egy bunkó állat, ne törődj vele. Valószínű, hogy valakitől kapott egy jó leb...ást, és rajtad töltötte ki. Mindannyian megnyugtató ölelést küldünk, fel a fejjel! Nem csak 1 orvos ügyel egy éjszaka, így ha nem lesz bent a dokid, úgy is kérheted, hogy ez a f..sz ne is legyen a közeledben.
2010. szept. 30. 14:51
 15/19 anonim ***** válasza:

Igazuk van az előttem szólóknak, ne idegesítsd magad mert tényleg beindul a szülés.

Ha esetleg beindulna és ha tudsz telefonon értekezni az orvosoddal kérd meg, hogy hívja fel egyik kollégáját, hogy vezesse le a szülést. Szoktak ilyet tenni egymás közt. A barátnőm orvosa pont szabin volt külföldön és felhívta az egyik orvoskollégáját, aki levezette nála a szülést és nagyon korrekt volt. Barátnőm mindkettőnek adott pénzt, csak amit eredetileg tervezett kettéosztotta.

Egyébként még annyi, hogy én 16 kg többlettel mentem be és egy héttel a szülés után már csak 4 kg volt rajtam mert sok volt a víz.

Az a bunkó sem tudhatja hogy sok-e a víz vagy híztál. De egyébként meg semmi köze hozzá. Nem is értem mit akart kihozni az egészből. Most hogy így mondta neked gyorsan levágsz egy darabot a lábadból :-)) (csak cinikus vagyok mert nem értem mi volt a célja).

2010. szept. 30. 14:54
 16/19 A kérdező kommentje:

Igen, igen, ez a doki mégis mit gondolt??? Most mit csináljak magammal? Már ennyi a súlyom, és mindjárt szülök, erre miért volt szükség? Hogy tönkretegye az utolsó terhes napjaim, amit még kettesben élhetek meg a kisfiammal? Hogy ezt bűntudattal tegyem?

A kiskönyvemben PIROSSAL írta be, hogy sómentes diéta, mintha egy nagy 1-est kaptam volna az iskolában az egész terhességemre. Pedig tudatosan készültem erre a 2. terhességemre is, ugyanúgy, mint az elsőre. Napi szinten friss ismeretekkel rendelkezem a terhességet illetően, odafigyeltem minden vizsgálatra, szeretetben várjuk őt is, soha nem akarnék a babámnak rosszat.

Az asszisztensnő is csak nézte a dokit, ledöbbent arccal...

2010. szept. 30. 15:02
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok. annyit írnék még hogy én nagyon kevés sót használok étkezéshez és mikor elkezdett feljönni rám a víz alig használtam sót. Mégis rámjött kb. 8-10 kg víz. A te súlyodból is 8-10 kg a baba+magzatvíz+méhlepény+megnövekedett vérmennyiség. Akkor meg miről beszélünk!

De azt mondom, ne izgulj nincs veled semmi baj. Sokan 20-25 kg-ot híznak. Arra mit szólna. Nehogy már egy vén hülye miatt szenvedj. Továbbra is boldog babavárást!!! A babával hidd el semmi gond és ez egy hülyeség, hogy rossz anya vagy meg tönkretetted az életét. Ez egyszerűen egy idióta. Megértem ha terhesség elején mondta volna ha hozzá jársz na de most egy héttel szülés előtt!?

Légy nyugodt! Tudom most érzékenyebb vagy, de csak a babádra gondolj, ne hagyd hogy beárnyékolják boldogságod!

2010. szept. 30. 15:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Jó Ég...

Ne legyen bűntudatod, és n aggódj egy percig sem, semmi bajotok nincsen, mennyi kismama van, aki sokkal sokkal nagyobb súllyal terhes, vagy épp nagyon nagyon kevéssel...

Ha a terhesgondozó doki nem látott semmi bajt, jók a leleteid, akkor miért kéne aggódnod?

Egy 70 feletti, praxisa utolsóit rugó, okoskodó, pofátlan vénember a szaktudását és tekintélyét próbálgatja mutogatni...! Kit érdekel!!!?

Valóban nem a legegészségesebb túlsúllyal teherbe esni, de mivel a másik kicsi is még kicsi, stb...nem hinném, hogy köze van hozzá, és nem vagy egy iszonyat kövér, aki levegőt sem kap, de ha az lennél, ahhoz sem lenne köze, a 39. hétben meg pláne nem.

Telefonálj be a kórházba indulás előtt, hogy ki az ügyeletes, ha véletlen éppen ő (nem hiszem, hogy ennyi idősen túl gyakran ő lenne), akkor menj a másik kórházba, nem küldhetnek el, ha beindult a szülés, ha mégis el akarnának, ami kizárt, akkor megmondjátok, hogy nem akartok átmenni, és kész. Nincs elég benzin. :)

De nyugodj meg, az idegesség nem jó, tudod, nem magyarázom, már csak azért sem, nehogy a stressz beindítsa a babócát.

Szép szülést, jó babázást!

Írj, hogy mi van/lett veletek...

2010. szept. 30. 18:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Régi kérdés, de végül minden rendben volt?
2018. máj. 30. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!