Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak, ha ez a doki...

Mit csináljak, ha ez a doki lesz az ügyeletes a szülésemnél?

Figyelt kérdés

Ma nagyon megalázó dologban volt részem, amikor a kórházban NST-n voltam. Egy idős doki volt a rendelésen, aki régen főorvos volt, kb. 70 év körül lehet. Sajnos a dokim nyaral, hozzá jártam 9 hónapig a magánrendelésére, és csak a jövő hét szerdától lesz. Tehát addig kellene kihúznom a terhességet, hogy nála szülhessek, akiben megbízom, és ismer minden dolgomat. Ma vagyok 38+4 napos.

Még kedden este voltam nála, babával-magzatvízzel-méhlepénnyel minden rendben, cervix 2000. Nagy baba lesz, de az első kisfiam is 4300 gr-al született. De minden rendben velünk.

A megalázó a mai napban az volt, hogy NST után, ami tökéletes lett, behívatott magához ez az idősebb főorvos. Amúgy most voltam nála először, és nem is nagyon ismertem eddig.....Mondta, hogy mutassam meg a lábam, és jól belenyomta az ujját, aminek persze a helye ott maradt. Ez a 39. héten szinte normális, kevés kismamának nem dagad a lába ilyenkor. Hozzáteszem máshol nem vagyok vizes, az arcomon sem látszik semmi, semmi puffadás, de még májfolt, és bőrhiba sem......Erre elkezdett nekem magyarázni, hogy én mennyit híztam, - ez 16-18 kg, - és miért nem figyeltem a sóbevitelre, és a diétára. Ez rengeteg súly, igaz hogy hogy néz ki egy kismama esztétikailag, az nem tartozik az orvosra.....és erre megvetően, hányingerrel az arcán végignézett rajtam, teljesen bealázva.....Tényleg erős terhes vagyok, nagy a hasam, de 172 cm vagyok, és 80 kg-mal kezdtem a terhességet, még az első terhességemből is maradt rajtam 8 kg körül, amikor újra terhes lettem, 15 hónapos volt az első kisfiam. De nem vagyok annyira kövér, mert magas vagyok, eloszlik a súly, és sokan azt mondják, nem is látszik a súlyom. Nem is hanyagolom el magam, mindig szépen felöltözök és kisminkelek, amikor most már ritkán elmegyek itthonról.......

Folytatta is a mondókáját, hogy a NaCl (só) bevitelt miért nem csökkentettem, az milyen káros. Erre mondtam, hogy próbáltam figyelni, tengeri sóval főzök, és tudom, hogy a só megköti a vizet, stb. Erre közölte, hogy a tengeri só ugyanolyan, és én milyen anya!!!! vagyok, szegény gyerek, nem tehet arról hogy meg fog születni, és már most tönkre tettem a táplálkozásommal és súlyommal a születendő gyermekem életét!!!! A gyerekem már hónapok óta nem kap oxigént, és a méhem is tele van vízzel stb.....Na itt szakadt el a cérna...elkezdtem sírni, hogy a méhlepény tökéletes állapotban van, a babám megfelelően fejlődik, és 1 h1t1m van a szülésig. Erre ő azt mondta, hogy igaz, már mindegy nekem, az orvosom ilyen terhesgondozást csinált....meg ne sírjak. Mondtam neki sírva, hogy különben is nem is ismeri a terhességem előzményeit, most találkoztunk először, nem tud rólam semmit, és adja oda a papírjaim.

Mindezek egy tökéletes NST után történtek, és 1 hét múlva kell csak ismételni......Kint a kismamik döbbenten néztek rám, hogy mi van a babával, hiszen jókedvűen mentem be, jókat mosolyogtunk, aztán zokogva megyek ki. Mondtam nekik, hogy a babával semmi baj, nincs semmi, és gyorsan eljöttem. Most itt ülök összetörve, bűntudattal, és lelkiismeret-furdalással, hogy mit tettem a gyermekemmel, mert ez az unintelligens alak egy szülés előtt álló nővel így beszélt, és ilyen érzéseket keltett bennem.....

Ráadásul ügyelni is szokott ez a doki, és most rettegek, hogy nehogy jövő csütörtök előtt meginduljon a szülésem, és esetleg ő legyen az ügyeletes...ugye a dokim addig szabin. Ha ő lesz, akkor én inkább hazajövök, vagy elmegyek 35 kmre egy másik kórházba....Ott fogadnának? Ti mit tennétek? Én NÁLA biztosan nem fogok szülni!!!!!!

Köszönöm, hogy leírhattam ezt most nektek.

2010. szept. 30. 14:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne legyen bűntudatod!

Megkérdezhetem, hogy milyen városban történt ez?

2010. szept. 30. 14:33
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én beszélnék a betegjogi képviselővel! Minden kórházban ki van írva, hogy kihez lehet fordulni, neki elmondanám, hogy milyen megaláztatás ért, hogy miket mondott az orvos rólad! Ez nem orvos volt, ez egy otromba bukó ember! Remélem nem nála fogsz szülni!
2010. szept. 30. 14:35
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim. a nőgyógyászok között sok a bunkó.

egy szavát se vedd magadra, mert lehet, hogy ez volt a célja, hogy megbántson. egyszerűen peregjen le!

mehetsz más kórházba, ha úgy alakul.

megkérdezhetem, hogy hol történt ez? esetleg az orvos nevét? hogy még véletlenül se találkozzak vele

2010. szept. 30. 14:35
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

atya úristen!!!!!! Hát ha egy orvos velem így beszélne, nem is tudom hogy reagálnék. EZ NEM NORMÁLIS!!!

Én a helyedben SÜRGŐSEN keresnék másik orvost aki elvállalja a szülést ennek a vadbaromnak pedig megmondanám, hogy semmilyen szín alatt nem akarod a szülésnél látni!

Amúgy meg BETEGJOGI Képviselőhöz fordulnék mert ez a bunkó paraszt MEGALÁZOTT! Jesszus, felment bennem a pumpa...

légy kedves és várost írj. Doki nevet nem lehet mert az rágalmazás, de nagyon kíváncsi vagyok!!!

2010. szept. 30. 14:38
 5/19 anonim ***** válasza:
miért ne írhatna nevet? ez egy anonim fórum. más fórumokon is megkérdezik, hogy xy-ról mit gondolsz. persze ha nem akarod, nem kell, de legalább a várost, vagy kórházat jó lenne, ha tudnánk.
2010. szept. 30. 14:40
 6/19 anonim ***** válasza:

Nagyon bunkó doki lehet, ahogy így leírtad.

Azzal nem is lenne gond ha csak elmondta volna a véleményét ,hogy soknak találja a súlyodat stb......de ez a hangnem és stílus én kikértem volna magamnak!

A szülésnél ha ez lesz és sérteget kérdezd meg tőle ,hogy rossz napja volt ,hogy máson vezeti le a feszültségét?!

Max nem adsz neki egy ft sem "oszt jónapot"! Ne törödj vele ,jó anya vagy én úgy gondolom!

2010. szept. 30. 14:41
 7/19 anonim ***** válasza:
Ebben a korban már furák az emberek,ne törődj vele,nincs semmi baj.Viszont azt megértem hogy nem akarsz nála szülni,bár egyébként biztosan jó szakember,csak ezt előtted jól eltitkolta....Esetleg beszélhetnél egy másik dokival is arra az esetre ha a tiéd nem érne vissza.
 8/19 anonim ***** válasza:
mert az orvos fülébe jut hogy mit írtak róla, neki nem nehéz rájönni hogy ki volt ez a kismama, aztán jól beperli rágalmazásért.
 9/19 anonim ***** válasza:

Most ne idegesítsd magad egy bunkó miatt,mert tényleg meg fog indulni a szülés,és ha mázlid van,nála fogsz szülni.

Ne foglalkozz a vén szarorral!!!

10/19 anonim ***** válasza:
100%

Bár melyik kórházba mehetsz szülni, akár 200 km- re is! Ne legyen bűntudatod, akkor mit szólt volna az én 35 kg- os hízásomhoz?!

Abszolut nem hoztál sokat! Ez egy bunko vén doki, én sem szülnék nála, ha megindulna a szülés másik kórházba mennék eleve nehogy ösdzetalálkozzam vele! Gondolom letepert, hirtelen ki sembtzdtál magadért állni!

Most ne stresszelj hogy még egy hetet kihúzz és a dokidnàl szülj!

2010. szept. 30. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!