Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált teszten nagyon...

Kombinált teszten nagyon rossz eredményt kaptam, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

30 éves 12 hetes kismama vagyok, első babával várandós. A genetikai ultrahangon csütörtökön mindent rendben találtak, azt mondta a doki egészséges a baba, és valószínűleg kisfiú.

Ritmusos szívműködés, FHR 153/min, CRL 68mm, BPD 21mm, tarkóvastagság 2.2mm, orrcsont ábrázolható.

Aznap voltam kombinált teszten is, biztos ami biztos alapon, itt viszont nagyon rossz eredményeket kaptam:

Down-kór 1:79, Edwards-kór: < 1:50.000, Patau-kór: < 1:50.000

Papp-a: 0,503 mom, Béta hcg: 4,202 mom

Beszéltünk a dokival, kedden megyünk genetikai tanácsadásra és amniocentézisre is. Tudom, hogy ezek aránypárok, nem egy pontos diagnózis, de nagyon félek, hogy ezzel a vizsgálattal is megerősítik a rossz hírt, nem tudok aludni, rengeteget sírok, nagyon szeretném hogy egészséges és boldog kisbabánk legyen. Járt már valaki így? Mi lett végül az eredmény?

2022. nov. 26. 07:59
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Nektek a biztató szavakat, mindenkinek ment a zöld pipa.

Azért kértük a kombinált tesztet, mert az orvos javasolta... nagyon kedves és lelkiismeretes, biztos vagyok benne, hogy ő is a legjobbat szeretné nekünk. Kedden kiderül, hogy amnio vagy cvs vizsgálatot javasolnak. Addig is naponta többször olvasom a kommentjeiteket, hogy öntsön belém egy kis lelket, tényleg nagyon jólesnek.

Szép napot mindenkinek!

2022. nov. 26. 17:53
 12/38 anonim ***** válasza:

Ha az ultrahangon jók lettek az eredmények az szerintem nagyon pozitív dolog!! Én inkább arra hajlanék hogy nem lesz gond. A védőnő nekem azt ajánlotta titokban... Mert azt mondta hivatalosan ezt nem mondhatja de hogy ezek a kombinált tesztek iszonyú félrevezetőek tudnak lenni így én megcsináltattam a prena tesztet.

Remélem kiderül hogy minden rendben! Szurkolok!

2022. nov. 29. 21:23
 13/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Ma voltunk újabb uhn, ahol továbbra is minden rendben volt, aztán chorion boholy mintavételen, most pihengetek egy hétig, és várjuk az eredményt. Reméljük a legjobbakat!
2022. nov. 30. 00:02
 14/38 anonim ***** válasza:
10%
Ez miért rossz? Nem akarok kötekedni, ne haragudj, csak szerintem, ha 10-ből 10 nő elmenne terhesen ilyen vizsgálatra, minimum a 3/4-e produkálna ilyet, mivel mindenkiben van “elcseszett” gén/DNS, szóval sanszos, hogy előjöhet, de ilyen arányokban kb. annyira lehetséges mint hogy valaki nyer az 5-ös lottón. Szerintem nyugodj meg, felesleges ezen kattogni. Inkább élvezd ki a várandósságot.
2022. nov. 30. 12:45
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Te miről beszélsz? Egyáltalán nem jellemző, hogy 10-ből 10 nőnek ilyen eredménye lesz kombinálton.

Lehet, hogy meg akarod nyugtatni, de valótlanságot nem kell állítani. Igen, volt már, akinél ilyen eredményekkel egészséges baba volt, meg a fordítottja is: jó értékek mellett beteg.

De attól még nem lehet a teszt eredményre a vállat vonogatni. Majd a komolyabb vizsgálat eldönti.

2022. nov. 30. 12:51
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
14. Ez nem így van. Ez egy összetett bonyolult vizsgálat. Én is nyugtatom a kérdezőt, ha szép az uh én is azt gondolom nem lesz baj, de igenis magas a bhcg hormonja. Ettől lehet minden ok, de ilyet ne mondj, mert nem igaz.
2022. nov. 30. 13:00
 17/38 anonim ***** válasza:
27%
Akkor elnézést kérek, azokat nem olvastam. Többire funkciónáltam.
2022. nov. 30. 13:08
 18/38 anonim ***** válasza:

Ezt a hülye kombinált tesztet ki kene már dobniuk a kukába, rengeteg ilyet ismerek, hogy rossz aránypár jött ki, fölösleges traumának kitéve és őrületbe kergetve ezer meg ezer kismamát és családját.

Telefonálj és kérj sos időpontot prenára!

2022. nov. 30. 16:42
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
18. Belgiumban már nincs, csak nipt teszteket végeznek. Jó lenne, ha itthon legalább azoknak fizetnék akiknek közepes kockázat jött ki. Egyébként nem olyan rossz a kombi, jobb mint a semmi, de ha még egyszer terhes lennék én is megcsináltatnám a komolyabb tesztet, mert sokszor eszembe jutott, hogy mi van ha én vagyok az az egy.
2022. nov. 30. 19:47
 20/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a bíztatást, nagyon kedvesek vagytok!

Sajnos prenára már nem tudok menni, vagyis tudnék, de tegnap vettek mintát a méhlepényből, így az is megmondja majd a biztos eredményt. Nagyon izgulunk és félünk, de reménykedünk hogy minden rendben van.

2022. nov. 30. 21:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!