Kombinált teszten nagyon rossz eredményt kaptam, hogyan tovább?
30 éves 12 hetes kismama vagyok, első babával várandós. A genetikai ultrahangon csütörtökön mindent rendben találtak, azt mondta a doki egészséges a baba, és valószínűleg kisfiú.
Ritmusos szívműködés, FHR 153/min, CRL 68mm, BPD 21mm, tarkóvastagság 2.2mm, orrcsont ábrázolható.
Aznap voltam kombinált teszten is, biztos ami biztos alapon, itt viszont nagyon rossz eredményeket kaptam:
Down-kór 1:79, Edwards-kór: < 1:50.000, Patau-kór: < 1:50.000
Papp-a: 0,503 mom, Béta hcg: 4,202 mom
Beszéltünk a dokival, kedden megyünk genetikai tanácsadásra és amniocentézisre is. Tudom, hogy ezek aránypárok, nem egy pontos diagnózis, de nagyon félek, hogy ezzel a vizsgálattal is megerősítik a rossz hírt, nem tudok aludni, rengeteget sírok, nagyon szeretném hogy egészséges és boldog kisbabánk legyen. Járt már valaki így? Mi lett végül az eredmény?
Köszönöm szépen Nektek a biztató szavakat, mindenkinek ment a zöld pipa.
Azért kértük a kombinált tesztet, mert az orvos javasolta... nagyon kedves és lelkiismeretes, biztos vagyok benne, hogy ő is a legjobbat szeretné nekünk. Kedden kiderül, hogy amnio vagy cvs vizsgálatot javasolnak. Addig is naponta többször olvasom a kommentjeiteket, hogy öntsön belém egy kis lelket, tényleg nagyon jólesnek.
Szép napot mindenkinek!
Ha az ultrahangon jók lettek az eredmények az szerintem nagyon pozitív dolog!! Én inkább arra hajlanék hogy nem lesz gond. A védőnő nekem azt ajánlotta titokban... Mert azt mondta hivatalosan ezt nem mondhatja de hogy ezek a kombinált tesztek iszonyú félrevezetőek tudnak lenni így én megcsináltattam a prena tesztet.
Remélem kiderül hogy minden rendben! Szurkolok!
Te miről beszélsz? Egyáltalán nem jellemző, hogy 10-ből 10 nőnek ilyen eredménye lesz kombinálton.
Lehet, hogy meg akarod nyugtatni, de valótlanságot nem kell állítani. Igen, volt már, akinél ilyen eredményekkel egészséges baba volt, meg a fordítottja is: jó értékek mellett beteg.
De attól még nem lehet a teszt eredményre a vállat vonogatni. Majd a komolyabb vizsgálat eldönti.
Ezt a hülye kombinált tesztet ki kene már dobniuk a kukába, rengeteg ilyet ismerek, hogy rossz aránypár jött ki, fölösleges traumának kitéve és őrületbe kergetve ezer meg ezer kismamát és családját.
Telefonálj és kérj sos időpontot prenára!
Köszönöm a válaszokat és a bíztatást, nagyon kedvesek vagytok!
Sajnos prenára már nem tudok menni, vagyis tudnék, de tegnap vettek mintát a méhlepényből, így az is megmondja majd a biztos eredményt. Nagyon izgulunk és félünk, de reménykedünk hogy minden rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!