Kombinált teszten nagyon rossz eredményt kaptam, hogyan tovább?
30 éves 12 hetes kismama vagyok, első babával várandós. A genetikai ultrahangon csütörtökön mindent rendben találtak, azt mondta a doki egészséges a baba, és valószínűleg kisfiú.
Ritmusos szívműködés, FHR 153/min, CRL 68mm, BPD 21mm, tarkóvastagság 2.2mm, orrcsont ábrázolható.
Aznap voltam kombinált teszten is, biztos ami biztos alapon, itt viszont nagyon rossz eredményeket kaptam:
Down-kór 1:79, Edwards-kór: < 1:50.000, Patau-kór: < 1:50.000
Papp-a: 0,503 mom, Béta hcg: 4,202 mom
Beszéltünk a dokival, kedden megyünk genetikai tanácsadásra és amniocentézisre is. Tudom, hogy ezek aránypárok, nem egy pontos diagnózis, de nagyon félek, hogy ezzel a vizsgálattal is megerősítik a rossz hírt, nem tudok aludni, rengeteget sírok, nagyon szeretném hogy egészséges és boldog kisbabánk legyen. Járt már valaki így? Mi lett végül az eredmény?
Sajnos csak a komolyabb vizsgálat után fog kiderülni.
Addig pedig rád nézve nem releváns, hogy XY-nál ilyen vagy ennél is rosszabb aránynál mégis egészséges volt a baba.
A legjobbakat kívánom!
Igazából, ha a genetikai ultrahangon mindent rendben találtak, és nem volt betegségre utaló jel, akkor valószínűbb, hogy nincs gond, minthogy van.
Ahogy írják, kb. minimális esély van rá, hogy Downos babád legyen, az az arányszám azt mutatja, hogy hasonló értékekkel, 50-bzl 1 baba beteg. Ott meg valószínűleg látszik is.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Itt a kérdezőnek 1:18 jött ki, náluk szerencsés lett a történet vége. De valóban ez nem releváns számodra, viszont amit leszűrhetsz belőle az az hogy náluk is rendben volt uh-n minden, illetve hogy nem kell rögtön temetni ezt a terhességet. El kell végeztetni komolyabb vizsgálatot, többek között ezért is elavult màr ez a kombinált teszt.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
7. Ez nagy segítség. Szuper ügyeske voltál. Komolyan nem értem ti attól érzitek jól magatokat, ha kioktattok egy kétségbeesett kismamát?
Kérdező én személyesen ismerek valakit akinek 1:2 lett a kockázat. Teljesen egészséges gyereke van. Ezt csak azért mondom, hogy lásd a tiednél sokkal rosszabb eredménnyel sem tuti, hogy baj van. Próbáld meg felfogni úgy, hogy van egy zsák 78 fekete meg 1 db piros labdával. Mekkora összeget mernél rakni, hogy kihúzod a pirost. Nem sokat, mert nagyon pici rá az esély. Nem fogsz megnyugodni, de kényszerítsd magad, hogy ne készülj ki idegileg. Beszélgess hozzá, érezd a kisbabád mit üzen neked. Én nem várnék az amniora, hanem azonnal elmennék cvs-re, akár magánban. Szívből ajánlom a Babagenetika egyesületet, ők mindenben segíteni fognak.
Segíteni nem tudok, csak annyit mondani, hogy gondolj arra, hogy az UH-on minden rendben találtak! Ez nagyon jó! Szurkolok Neked! (Amúgy 30 évesen én is csak a kombinált tesztre mentem volna el, így 37 felett mentem el először Niftyre.)
Szurkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!