Ha rossz a kombinált eredménye, akkor mi történik egy genetikai tanácsadáson?
Nem tudom mire gondolsz pontossan.
12-ik héten van genetikai teszt, ami egy vérvétel és egy UH-ból áll. Ez NÈHÀNY genetikai betegségre keres rá, de a papírt amit elötte alákell írni rajta van, hogy akár rossz eredménynél is lehetséges, hogy egészséges baba születik.
Pl ha az eredmény 1:10000 az jelenti, hogy ugyan ilyen eredményekkel 1 gyerek születik betegséggel a 10000Böl akinek szintén ugyan ilyen eredménye volt.
1: 100(ez már rossz) 100 ugyan ilyon erdményböl 1 gyerek születik betegen...
Ha az eredmény rossz, akkor küldenek tovább magzatvizvizsgálatra, aminek 10% a vetéléssel jár... De erre nem kötelezhetnek. De akkor számolnod kell azzal, hogy ESETLEG betegséggel születik a baba.
nem csinaltattam kombinaltat de a korom és egyéb miatt jevasolt volt mennem genetikai tanácsadásra és nekem semmit nem mondtak ami kézzel fogható volt kb azt, hogy mit kellett volna.. többek közt:
- előbb kellett volna szülnie
- előbb kellett volna életmódot váltania (magas a vérnyomasom és szedek rá dopegitet már tervezés időszakától)
- lefogyhatott volna
Kérdeztem egy dolgot arra nem válaszolt, hát nem tudom... max arra volt jó, hogy megismertem pár kismamát a váróban.
Jött ez a hülye körítés hogy ha akarok menjek amniora, ő az ultrahangjaim alapján nem ajánlja, de nekem kell eldönteni de ne menjek a niftyre vagy a prena tesztre mert az nem jó (igen ezt a genetikus mondta) a kombinaltról azt mondta hogy elavult.
Szóval ledagadtozott, leöregezett, azt mondta a baba normálisan néz ki és, hogy azt csinálok amit akarok. (igen, nesze semmi fogd meg jól)
Előttem volt egy lány neki nem lett jó a kombináltja neki is az amniot ajánlották. Szerintem kérjék időpontot úgysi ez lesz a vége ha indokolja valami leleted. Nekem nem indokolta csak a maganorvosom ragaszkodott hozzá, hogy látogassam meg ezt a rendelést is. (hja amúgy én ingyenesen voltam)
A 18. heti ultrahangon (a 20. héten csinálták) nem találták a lányom egyik veséjét és magzati szívultrahangra és tanácsadásra küldtek. Az elsőt megcsináltattam, bár drága volt és a 12. heti vizsgálat alapján felesleges, de úgy voltam vele, hogy legyen. A tanácsadásra nem mentem el, mert úgyis maradt volna a baba, akármit találnak és csak olyasmit hallottam róla, mint amit az utolsó írt. Inkább a tervezés előttre való szerintem.
Kérj inkább időpontot a vizsgálatra!
Minden jót kívánok!
Nekem a harmadik gyereknél a korom miatt javasolták a genetikai vizsgálatot.
Ez nem egy kötelező vizsgálat, egy lehetőség, ami a nevében is benne van, egy tanácsadás. Engem a magándokim küldött, ingyenes volt. (a kombinált előtte nem ingyenes, de a genetikai tanácsadás ingyenes)
A kombinált eredménye igencsak jó volt, de teljesen mindegy milyen, ugyanazt mondják el, csak akkor nem az életkorra hivatkozva javasolják az amnio-t, hanem a teszt eredményére.
Szó szerint TANÁCS adás volt, elmondta az összes variációt, milyen betegségnek menyi az esélye, mit okozhat az amnio és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!