Későbbi gyermekvállaláson gondolkozunk a férjemmel,most vagyok 37,de több okból is várnék még vele pár évet. Mi a tapasztalata annak aki idősebb korában szült?
Persze, ha az a kérdés, lehet-e 40 felett egészséges gyereket szülni, nyilván. Az én kollégám pont 40 évesen szült, de neki már mondjuk beültetés kellett, mert magától nem jött össze.
Kiderült, hogy már ekkor korai petefészek-kimerülésben szenvedett, kisesó már nem is lett, mert nem tudott teherbe esni 1-2 évvel később.
Ahogy az idő telik, úgy romlanak az esélyeid, ez tény.
Vannak szerencsések, akiknek összejön, de egyre nagyobb a rizikó.
Amúgy miért kellene várnotok?
Nem ertem 37 evesen hova akarsz mar varni meg par evet ?
Ha most teherbe esnel akkor is 38 mire szulsz.
En 34 evesen szultem, es mar ezt is latom keso abbol a szempontbol, hogy sem akkora turelmem nincs, sem akkora energiam sem fizikailag, sem lelkileg.
Nem vagyok punnyadt, 25 km-es turakat csinalok hegyre fel, de bizony 40 evesen mar nem olyan fitt a szervezet mint 20 evesen.
A turelmet meg onnan latom, hogy gyerekekkel dolgoztam fiatalabb koromban es teljesen mashogy all az ember hozza fiatalon.
Nálunk ismerős 30 évesen szült, 40 évesen ki kellett venni a méhét, mert a változókor miatt óriásira nőtt egy miómája.
Én nem várnék kényelemből, ha tényleg komolyan gondoljátok a babát, mert elég nagy eséllyel a halasztás több kényelmetlenséget szül. De ha nyomós oka van, hogy nem meritek bevállalni, akkor azért sokaknak sikerül persze, szóval bizakodni lehet. :)
1-es vagyok, nekem sem első gyerek volt már 39 évesen.
A terhességem ugyanolyan problémamebtes mint az elsö.
A csökkennek az esélyek sem törvényszerű, a nagyobbik lányom 2,5 év után fogant meg, a mostani babám a 3.hónapban.
Mindemellett én is azt mondom hogy több szempontból is jobb fiatalon szülni, ne várjatok sokat.
37 evesen az Amh értékem 2.5 volt majdnem 1 év alatt terhes lettem gond nélkül született meg a fiam . 41 évesen down babánk lett volna. Amh 41 évesen 0.6 volt, azóta 2 terhességem volt, egyiknél nem lett szívhang, a másiknál lett de rá 2 napra elment.
Ne sokat várj sajnos 40 felett tényleg egyre nehezebb.
Azt is tudom hogy nem mindenkinek, de ezt előrre nem tudhatod.
A fiam 3.gyerek 20 év szünettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!