Későbbi gyermekvállaláson gondolkozunk a férjemmel,most vagyok 37,de több okból is várnék még vele pár évet. Mi a tapasztalata annak aki idősebb korában szült?
39 vagyok,eddig kb minden doki aki akivel találkoztam a fejemhez vágta hogy "ennyi idősen"
De ezt leszámítva semmi extra.
Van a facen egy csoport 40+ kismamák, ott sokat tudsz olvasgatni a témaban
Nehezebb teherbe esni, nehezebb kihordani, nehezebb megszülni és nehezebb éjszakázni is a baba mellett 40-hez közeledve.
Ráadásul nagyobb a Down-szindróma esélye és autizmus esélye is.
Én nem várnék egy percet sem.
Az egyik barátnőm 39 évesen második gyermekét szülte ás autista lett a kisfiú.
Szóval, ha csak teheted, mielőbb!
Ne várj!
34 évesen kezdtük a gyermektervezést, 43 lettem mire valMi csoda folytán ósszejött!
Volt itt 3 elbukott lombik, ilyen kúra, olyan módszer. Aztán 8 év után feladtuk. Akkor jött!
De az elején rettegtünk azért, hogy minden rendben legyen.
36 felett a nők fogantatási esélye meredeken zuhan, 40 felett már csak néhány százalék.
Fontoljátok meg jól!
Sok sikert!
8.
Akkor hogy sikerült ennyivel később?
Figyelj, kérdező, azért azzal mindenképpen tisztában kell lenned, hogy 35-40 felett már tényleg folyamatosan zuhan a termelékenység, és nem csak nálad, hanem a férjednél is.
Ha nem jön a baba, akkor évekig tarthat, mire kiderül, mi a baj, elindul a kezelés, hat és esetleg sikerül is a baba. Ez már 37 évesen is necces, de ha 40 felett derül ki, hogy nem jön úgy a baba, ahogy akartad, az elég gáz.
Egyébként nem igazán értem, 37 évesen már mik azok az okok, ami miatt annyira várni kellene, hacsak nem az, hogy fél éve vagy együtt a férjeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!