Ha nálam idősebb pár kapcsolatom lenne, aki 40 éves, de még nincs 45 éves akkor mennyire lenne nehéz a gyerekvállalás?
Kedves Badboy, azt, hogy volna-e hozzá kedve és türelme, azt csak a kiszemelt 42 éves hölgy tudná megmondani. Kicsit több és komplikáltabb vizsgálat várna rá, mivel sokkal nagyobb a genetikai betegségeket hordozó magzat esélye ilyen korban már.
De ha még csak kiszemelt a hölgy, akkor teljesen feleslege a családalapításról ábrándoznod. Az sem biztos, hogy kapcsolatot akar veled...
Ha nekem összejött volna úgy, ahogy azt tinédzserként elképzeltem (húszas éveimben 3-4 szülés), akkor 40 fölött csekély valószínűséggel ismételném. Mivel azonban sokáig nem találtam partnert, amikor meg igen, akkor a baba nem jött sok évig, végül én is 42 évesen szültem. Az átlagtól könnyebb terhességem volt, csak az ajánlott ultrahang- és laborvizsgálatokra mentem el, hüvelyi úton egészséges kisbabám született. Nagyon imádjuk és pedagógiai tanulmányaimhoz igazodva foglalkozunk vele (azaz tényleg foglalkozunk vele, plusz anyatejes is). Bár egykét nem szerettem volna, most már továbbiakat nem szívesen vállalnék. Igaz, a családunkban volt olyan a hatvanas években, hogy egy nőnek 41 és 44 évesen születtek a gyerekei.
Egy kolléganőm meg 3 gyerekkel elvált, majd egy évtizeddel később összejött egy pasival, aki szintén hozott egy gyereket a kapcsolatba, így volt nekik 4 és született egy 5. is, akinek nagyon jó dolga van, mert nagyon cuki család.
Viszont ha 42 évesen még csak "kiszemelt" lennék, úgy a gyerekvállalás kérdésköre még nem merülne fel talán évekig.
A kérdező írta máshol, hogy fogalmazási fogyatékosságának egészségügyi oka van. Van ilyen, hogy valaki jól ír, de élőszóban képtelen kifejezni magát vagy fordítva vagy hogy egyik se megy.
A kérdés ilyenkor inkább az, nincs-e valamilyen szellemi visszamaradottság is a háttérben, amiről a kérdező témáit tekintve nem vagyok meggyőződve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!