Terhesen 94/53-as vérnyomás mellé 96-os pulzus még oké?

Ez alacsony, és nyilván ezért vagy rosszul, de most előrébb vagy ezzel?
Nem tudom, terhesség előtt milyen volt.

A vérnyomás rendben van,kicsit közelíti az alsó határt, de egyáltalán nem gond, még csak nem is ritka az ilyen érték. A pulzus akkor számítana magasnak, ha 130 felett lenne nyugalmi helyzetben.
Hidd el, ha valami baj lenne, akkor nem írogatnál ide kérdéseket, mert vagy kórházban feküdnél vagy várnád éppen a mentőt.

Nekem is alacsony a terhesség eleje óta a vérnyomás, voltak is ájulásaim.
Elfehérett látóteret nem tapasztalsz, ha felkelsz?
Okosat nekem sem mondtak rá, csak hogy jó ez, normális.

Nyugtasson a tudat, hogy sem neked, sem a babának nem árt az alacsony vérnyomás. Nyilván kellemetlen és rosszul vagy. Sok víz, mozgás stb, de semmi különleges nincs, ami tényleg segít.
Kávéval is csak az a baj, hogy a vérnyomásra normális esetben nem hat, csak a pulzust dobja meg.

Az első trimeszterben nekem is 96 körüli értékek voltak mindig, aztán a másodikban a 110 körüli lett a normális, most a harmadikban pedig 120 körül.
A szédülés tényleg kellemetlen, tudom, nekem is ez volt az elején végig. Viszont egyvalami jó benne: hogy elmúlik.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!