Miért az utolsó menstruáció első napjától számolják az orvosok a terhességet?
Akkor az elevitet csak javasolta.
De ez sincs kőbe vésve, ha rosszul vagy tőle, még mindig szedhetsz másféle vitamint.
40es vagyok, én se értem amúgy, hogy egy teljesen egészséges magzatot nekem is miért kellett végig elmaradottnak nevezni, meg IUGR-t írni a kórházi zárójára...
Na meg a császárral is lehetett volna várni még, hiába voltam 39 hetes papíron ha a gyerek még csak 36 volt...
Szóval igaza van a kérdezőnek, hogy hülyeség így számolni.
Pedig a G1 Intézetbe jártam + a SOTE1, nem valami vidéki sufni, de érdekes mód végig ezzel idegeltek, hogy nem fejlődik jól...
Mi szerint voltál 36 hetes? Az ovulációtól számolva? Vagy később volt a fogantatás?
Ne haragudj, de ennek semmi értelme nincs így.
Korai embrionális korban pontosítják a korát, ha a menstruáció alapján lemaradás lenne, de egyébkent làthatóan jól fejlődik, csak későbbi fogantatású. Mert ha nem jól fejlődik, úgysem jut el 12 hétig. Utána pedig újraszámolják.
Jól fejlődött igen, semmi baja, már 4 éves, makk egészséges. Csak az uh-sok meg orvosom mondta mindig, hogy jaj hát nem korához képesti mérete van, valamiért nem nő megfelelő ütemben, jaj jaj...végig ezt hallgattam.
Nekem nem számolták újra..
Terhesség megállapításon utolsó menzesz dátuma szerint már 9 hetes volt, de amúgy 6+1 napos mérete volt.
45-50 napos ciklusaim voltak szóval amúgy a peteérés is lehetett bármikor.
És senki se számolta soha újra, 39+3 naposan császároztak papír szerint, 36 hetes méretekkel, arányos IUGR-ként lett lezárózva.
Ha ez igaz, akkor mulasztottak. Nekem lombik volt, nem a menstruációból számolták, hanem a leszívástól (hogy akkor voltam 2 hetes), fel sem merült soha senkiben, hogy a cikluskezdettől számolják, mert akkor, igaz nem hetekkel, mint nálad, de elcsúszott volna az egész.
Én így a helyedben biztos orvost váltottam volna, meg nem engedtem volna császározást erre hivatkozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!