Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért az utolsó menstruáció...

Miért az utolsó menstruáció első napjától számolják az orvosok a terhességet?

Figyelt kérdés
Az utolsó menstruációm első napjától számítva hét hetes lennék, az ultrahangon viszont alig látszott ma valami. Az orvos azt mondta, hogy kb 4 hetes és talán le van maradva a fejlődésben, és sokkal nagyobb kellene már legyen ahoz képest, hogy 7 hetes. De hogy lenne akkora, mint egy 7 hetes, ha abból a 7 hétből kettő az ovuláció előtti hét és még majdnem egy a beágyazódás?

2022. okt. 17. 16:12
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
34%

Erre én is kíváncsi vagyok mondjuk :D

Nekem május 11 volt az utolsó menstruációm, július 5.-én voltam terhesség megállapításon.

A menstruációmtól számítva ez ugye a 7+6. nap.

Az embrió crl-je 14 mm volt, ami megfelel 7+5-nek.

Holott az ovulációm dátuma fixen május 25..(És ha azzal számolok, akkor az embrió csak 5+6 napos lett volna az ultrahangon)

A 18. heti ultrahangon meg a vérzéskimaradás ideje: 19 hét 5 nap, a magzaté meg 19+6, de nyilván ez már betudható annak, hogy más ütemben fejlődik, meg hát a genetika..

2022. okt. 17. 17:01
 12/48 anonim ***** válasza:
81%

Mert te sem érted, hogy nem az ovulációkor vagy 0 hetes, hanem akkor már 2 hetes a terhességed. Ezt így számolják mindenkinél, akármilyen furcsa is, de nem a fogantatástól indul a terhesség számítása. Ezért felelt meg 7+6 hetes terhességnek az embriód.

Elmaradás meg nem lehet, mert korai terhességnél nem fér bele 1-2 hét csúszás, amennyiben a fogantatás ideje valós.

2022. okt. 17. 17:17
 13/48 anonim ***** válasza:
70%

12 engedd el!

Sokaknak meghaladja a képességét a számolás!

2022. okt. 17. 17:46
 14/48 A kérdező kommentje:
Én azt a részét nem értem, hogy miért az utolsó mensi első napjához viszonyítják a baba méretét, mikor azután 3 hétig még nem is létezik kb, így oké, hogy a kora aszerint a dátum szerint pl 7 hetes lesz, de a mérete és a fejlettsége majdnem három héttel hátrébb van. Tehát méret szerint olyankor 4-5 hetesnek felel meg. És akkor azt mondják, hogy nem is úgy néz ki,mint egy hét hetes és nem fejlődik rendesen. Na nem tudom, írjon még aki okosabb ebben 😄
2022. okt. 17. 17:53
 15/48 anonim ***** válasza:
87%
Mivel mindenkinél az utolsó menstruációtól számolják,a 7 hetes terhesség mérete nem 4-5 hetesnek felel meg. Nincs olyan,hogy egy számolás a kora szerint meg egy másik fajta a mérete szerint. 1 fajta módon számolnak. De az orvosok pontosan tudják, hogy a 7 hetes terhesség első 2 hetében a nő még nem volt terhes..
2022. okt. 17. 18:00
 16/48 anonim ***** válasza:
89%

Ne haragudj, de ennél érthetőbben nem tudom, hogy lehetne elmagyarázni ezt...

Amikor az orvos azt mondja, hogy 7 hetes egy terhesség, ő is tudja, hogy ez azt jelenti, hogy 5 hete volt a fogantatás, nem arról van szó, hogy ő hülye. De a plusz 2 hetet MINDENKINÉL hozzáadják. Ez alapján számolják a szülés várható idejét, ez alapján tudják, mikor kell egyik vagy másik kötelező vizsgálatra menned.

Ha van csúszás a menzeszhez képest korai vagy kései ovu miatt a méretekben, és élő, rendesen fejlődő embrió van, akkor a 12 hetes genetikai vizsgálatra már legkésőbb valósra belövik a terhességi kort, de továbbra is úgy, hogy a fogantatás ideje + 2 hét adja ki a terhesség korát.

2022. okt. 17. 18:04
 17/48 anonim ***** válasza:
55%
Aki hü..e azon nem lehet segíten!
2022. okt. 17. 18:14
 18/48 anonim ***** válasza:
61%
Attól, hogy valaki nem érti, miért így számolják, és szerinte hülyeség, attól még így van.
2022. okt. 17. 18:16
 19/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nem mondtam, hogy szerintem hülyeség, csak nem értettem, hogy miért. 17-es, az, hogy nem vagy tisztában egy dologgal, nem azt jelenti, hogy hülye vagy szerintem. :))
2022. okt. 17. 18:20
 20/48 anonim ***** válasza:
87%
A menstruáció első napjától és a terhesség megállapításból illetve a 12. heti uh paramétereiből számolják, nem csak a menstruációból.
2022. okt. 17. 18:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!