Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért az utolsó menstruáció...

Miért az utolsó menstruáció első napjától számolják az orvosok a terhességet?

Figyelt kérdés
Az utolsó menstruációm első napjától számítva hét hetes lennék, az ultrahangon viszont alig látszott ma valami. Az orvos azt mondta, hogy kb 4 hetes és talán le van maradva a fejlődésben, és sokkal nagyobb kellene már legyen ahoz képest, hogy 7 hetes. De hogy lenne akkora, mint egy 7 hetes, ha abból a 7 hétből kettő az ovuláció előtti hét és még majdnem egy a beágyazódás?

2022. okt. 17. 16:12
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%
Én is első terhességkor szembesültem ezzel csak, meglepődtem, hogy már annyi hetes a magzat, amennyi. Én netes kalkulátorba írtam be, nem értettem, aztán utána olvastam, hogy hogy számolják.
2022. okt. 18. 02:22
 32/48 A kérdező kommentje:
Mégegy dolog, ami nagyon aggaszt, hogy eddig kegyetlenül fájtak a melleim folyamatosan és azt mondta a doki, hogy addig jó, míg nagyon fájnak, mert azt jelenti, hogy a baba fejlődik és a mellek készülnek a szoptatásra. Erre mareggelre már egyáltalán nem érzek semmi fájdalmat, pedig ahogy mondtam, eddig nagyon intenzíven és folyamatosan fájtak. Most lehet épp csak azért sem fájnak, mert fejben ráparáztam nagyon, vagy pedig az elevit terhes vitamintól, amit tegnap kezdtem el szedni, bár nem értem, miért hatna erre. Mit gondoltok? Normális dolog, hogy egyik napról a másikra elmúlik a fájdalom? Ráadásul pont azután, hohy a doki mondta, hogy addig jó, míg fáj? Mostmár tényleg méginkább tele vagyok aggódással 😔
2022. okt. 18. 06:34
 33/48 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosod nem úgy értette, ahogy te gondolod. Arra értette, hogy természetes, hogy fáj.

Mondjuk ez az "addig jó" ez baromság.

Semmi köze a mellfájdalomnak a terhesség állapotához.

Nekem is elmúltak, a végén nem is fájt egyáltalán, pedig az a logikus, hogy pont akkor kéne, nem az első hetekben.

Ez az orvos elég idiótán fogalmazott.

2022. okt. 18. 06:45
 34/48 A kérdező kommentje:
Azt is mondta még, hogy a terhes vitamin szedése pénz kidobás, nem jó semmire, viszont mivel kértem, felírja nekem, de kívánja, hogy legyek nagyon nagyon rosszul és hányjam ki, mert minél rosszabbul vagyok, annál inkább azt jelenti, hogy a baba fejlődik. Ezt ezekkel a szavakkal mondta, ugyanígy. Furcsa volt ilyet hallani egy orvostól, mert pl a vészes terhességi hányás nem lenne a legjobb dolog azért. Plusz anyum sosem hányt egyikünkel sem, mégis rendben volt minden..
2022. okt. 18. 06:57
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

Ez az orvos nem a legélesebb kés a fiókban 😅

Milyen terhes vitamint írt fel? Csak mert az elevit nem vényköteles.

2022. okt. 18. 07:00
 36/48 A kérdező kommentje:
Az Elevitet írta fel, az egyest,ami ugye babatervezés előttre meg az első trimeszterre van
2022. okt. 18. 07:05
 37/48 anonim ***** válasza:
36%

Lehet csak a kerdező nem érti amit mondanak neki!

Nem gondolnám ,hogy egy orvos hülyeségeket beszélne! Sanszos hogy több terhesseget látott mint az okos kismama

2022. okt. 18. 07:08
 38/48 A kérdező kommentje:
Ne haragudj utolsó, biztos, hogy több terhességet látott és én nem is okoskodni akarok, viszont szó szerint azokat mondta, amiket fent leírtam. Tehát nem az alapján írtam azt oda, ahogyan én értelmeztem, amiket mondott, hanem mindent ugyanúgy, ahogy mondta.
2022. okt. 18. 07:11
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
UH-n magzati kort állapít meg, nem terhességi kort.
2022. okt. 18. 07:35
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is félre volt számolva,végig kisebb volt 3 héttel.

39. Héten született 36 hetes méretekkel, 47 cm 2420 gramm..erre azt mondták IUGR baba..

Hát nem volt szerintem IUGR, hanem nem 39 hetes voltam..

2022. okt. 18. 08:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!