Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért szidnak, kritizálnak...

Miért szidnak, kritizálnak azért, amiért 25 kilót híztam terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Szerintem ez hasonlít ahhoz (kis túlzással), mint amit a ciginél javasol az orvos (én nem dohányzom), hogy ha kívánod, inkább egyél, mert ha kaparod a falat érte, az többet árt.
2022. okt. 3. 20:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
87%

A cukor nem egészségtelen? Ja, meg a cigi sem, mi?

Kaptál értelmes válaszokat, mégis itt háborogsz.

Pedig bele kell nyugodni, hogy 25 kg-t hízni terhesen baj. A babának is, és a te egészségednek is. Hogy esztétikailag hogy nézel ki, az az orvosokat kicsit sem érdekli. De baj lehet belőle. Nem feltétlenül lesz, de lehet. Én 16 kg-t híztam, és a doki már mondta, hogy vigyázzak az étrenddel. A 8.-9. hónapban már vizesedtem, magas volt a vérnyomásom, és a cukrom is határon volt. Szóval nem hiába mondják.

2022. okt. 3. 23:29
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha már vége a terhessegednek, akkor tökmindegy, nem kell vele foglalkozni.

Ha még csak most jön a harmadik trimeszter, akkor azért, mert most jön fe a súly java, te meg már 25 kilónál jársz.

2022. okt. 4. 08:43
 13/13 anonim ***** válasza:
77%

Semmilyen orvos nem javasolja már, hogy inkább cigizz. Ez hülyeség, nagyon ártalmas a babának. A nagy hízás is. 25 kg rengeteg, pláne ha nem egy vékony nő volt az alap sem. A cukor önmagában nem egészségtelen, de nagy mértekben fogyasztva az. És aki 25 kg-ot felszedett, az gyaníthatóan nem mértékkel ette, hanem tömte magába és így a babába is.

Ettől függetlenül ha minden rendben a babával, akkor kritizálni nem sok joga van random embereknek. Az orvosnak igen, meg max a gyerek apjának, ha már nem tud így vonzódni a párjához. Ez a súly ugyanis nem valószínű, hogy le fog menni. Nyilván valamennyi igen, de ez már bőven több, mint vizesedés, meg a terhességel járó változások súlya.

Amennyiben viszont valaki a túlzott zabálással árt a magzatnak, akkor meg tudom érteni, ha felháborítja a környezetét. Ugyanúgy büntetném, mint ahogy a dohányos anyákat is.

2022. okt. 5. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!