Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért szidnak, kritizálnak...

Miért szidnak, kritizálnak azért, amiért 25 kilót híztam terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Szerintem ez hasonlít ahhoz (kis túlzással), mint amit a ciginél javasol az orvos (én nem dohányzom), hogy ha kívánod, inkább egyél, mert ha kaparod a falat érte, az többet árt.
2022. okt. 3. 20:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Mert káros a babára nézve - toxémia, terhességi hipertónia, GDM. Senkit nem érdekel, hogy te hány kilót híztál, mindenki a következmények miatt int óvva.
2022. okt. 3. 20:36
 2/13 anonim ***** válasza:
58%
Én is annyit híztam, most diétázom. Nem volt se magas vérnyomásom, se cukorbetegségem, mégis kritizáltak miatta. Egészséges babám lett és még könnyű szülésem is volt. Ez az én esetem, biztos van, akinek lett következménye, nekem szerencsére nem.
2022. okt. 3. 20:52
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
az sem mindegy, hogy 45kg-ról indultál, vagy 88ról. én az utóbbihoz voltam közelebb, 4kgt híztam, barátnőm az előzőhöz, ő meg 30at. Szülés után 1 év múlva már visszanyerte az alakját, én meg kevesebbel jöttem ki a kórházból, mint amennyivel terhes lettem
2022. okt. 3. 21:01
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Ilyet maximum a nagyon öreg, szocializmusban képzett orvosok mondanak. Ma már minden rendes orvos azt fogja mondani, hogy kb bármi jobb a babának, mint tovább dohanyozni. 2 hét elvonasi tünet vs 9 hónap szennyezés és nikotinfüggés - azért szerintem nem kell hozzá orvosi egyetem, hogy belássuk, melyik árt kevesebbet. Szóval ezt a párhuzamot még gondold át, ha önigazolást keresel a zabálásra.
2022. okt. 3. 21:12
 5/13 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem azért, mert az anyuka egészségére is igyekeznek odafigyelni a szakemberek (védőnő/nőgyógyász/háziorvos), nem csak a babáéra, és azért 25 kg plusz nem tesz jót anyukának sem. Most gondold el, ha ezt a 25 kg-t terhesség nélkül szednéd magadra, hasonlóan rövid idő alatt, mint így. Semmiképpen sem lenne egészséges. És egy kisbabának érdekében áll egy, ha nem is kifejezetten fitt, de egészséges anyuka, akire számíthat bármi van is. Mert oké, most a terhesség miatt eszel mindent is, később majd a szoptatás miatt fogsz, aztán meg mert kialvatlan vagy és mert sok a stressz és mert akármi. És a túlsúly az köztudottan egy rakás krónikus betegségre hajlamosít, amit mindenkinek érdeke (lenne) elkerülni, ha teheti.

Egyébként én is baromi kívánós vagyok a mostani terhességem alatt, de GDM miatt nem tudok csak úgy és annyit enni, amit és amennyit szeretnék, hiába kaparom a falat egy akármi után. Nem hinném, hogy ezzel a vágyakozással többet ártanék a gyereknek, mintha a cukorbetegség ellenére ténylegesen megenném azt a csokitortát vagy akármit, ami éppen a vágyódásaim tárgya. És persze, értem én, hogy nálad nem áll fenn ilyen probléma, de ennek ellenére az hülyeség, hogy ártana ha kicsit visszafognád magad. Persze mindenki azt csinál, amit szeretne, meg a te terhességed, te életed, te gyereked, de személy szerint én sem tartom jó dolognak arra fogni, hogy hát most minek odafigyelni, kettő helyett eszel, amikor ennek semmi alapja nincs és csak magaddal tolsz ki, amikor majd ezekkel a kilókkal küzdesz X év múlva, mert nem tetszik amit a tükörben látsz.

2022. okt. 3. 21:15
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
Mivel a kövér nők esetén STATISZTIKAILAG nagyobb az esély mindenféle kokplikaciora amibe az anya vagy a baba belehalhat. Vagy mind kettő. És mit nem szeretnek az orvosok? A műhiba pert.
2022. okt. 3. 21:23
 7/13 A kérdező kommentje:
Pedig a cukor nem is egészségtelen
2022. okt. 3. 21:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős 30 kilót hízott, mert vizesedett, pikk pakk visszanyerte a súlyát.

Nem mindig háj okozza az extra súlyt.

2022. okt. 3. 21:33
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

7-es Hogy jön ide a cukor, trollkodsz?

Nyilván nem egészségtelen, de nem is attól híztál 25kg-ot, hacsak nem ugyanúgy étkezel, de a kristálycukrot evőkanállal eszed mellé.

2022. okt. 3. 21:35
 10/13 anonim ***** válasza:
41%
5 csinálj magasnak egy tk palacsintát diabloval 😁😁😁🤗
2022. okt. 3. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!