Hogyan lehet titkokban tartani a terhességet?
Nem azt mondom, hogy mindenki mindig iszik alkoholt a társaságban, de egy baráti/családi összejövetelen általában igen.
Valahogy szeretném kikerülni ezt a kérdést, és eltitkolni, miért is nem akarok inni. Nagyon az elején vagyunk még...

En terhesseg elott tenyleg mindig iszogattam, ha osszejovetel volt nalunk, nem volt olyan, hogy nemet mondtam volna (evi par alkalomrol volt szo, nyugi, nem voltam alkoholista), szoval nehez kerdes volt ez. Ja meg dohanyoztam is ilyenkor, ha alkoholt ittam es ezt mindenki tudta.
En amugy azt csinaltam, hogy vettem 3 uveg alkoholos sort, kiontottem beloluk a sort, kimostam es alkoholmentessel feltoltottem oket.
Azt mar a kutya nem nezte, hogy amugy amikor elovettem a szekrenybol, akkor meg volt-e bontva, szoval nyert ugyem volt :D
A dohanyzast meg kimagyaraztam azzal, hogy leszoktam, mert draga.
Nem gyanakodtak amugy, nagyon buszke voltam magamra :D
Egyebkent en borzasztoan hazudok, de tenyleg, azonnal latszik rajtam, igy nem akartam konkretan semmi meset beadni, ezert egyszerubb volt azt elhitetni, hogy iszok.

Lehet hivatkozni eü dolgokra, mint fejfájás, hányinger, antibiotikum stb.
Lehet úgy tenni, mintha alkoholosat innál, a jó híg almafröccs kisegített párszor ;), pálinka helyett figyelj, hogy ne buborékos vizet tölts (apám egyszer ezzel bukott le, mondjuk nem volt terhes, csak rossz volt a pia), az alkoholmentes sör sem rossz ötlet, némelyiknél nem is feltűnő az a 0%.
Ami alacsonyabb alkoholtartalmú italnál még szerintem belefér terhesen, hogy keveset kérsz/töltesz, belekortyolsz (vagy úgy teszel), aztán ott hagyod. Ha nincsenek körök, akkor remélhetőleg senki sem fogja számontartani. Ha olyat iszol, amiben keveredik az alkoholos a mentessel (fröccs és barátai), azt lehet jó hígra keverni.
A férjed is jó szövetséges lehet: kiment valami szöveggel vagy alátámasztja a tiedet, suttyomban kiüríti a poharad tartalmát (szájába/mosogatóba/virágcserépbe). Ebből a megivást lehet talán a legjobban kidumálni (véletlenül mellényúlt, nem esett jól neked).
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy az elején lesték, hogy iszom-e vagy terhes lehetek, de csak az első kortyig.

Férjem keresztszülei ilyenek.
Ha mentünk hozzájuk, első kérdés, ki a sofőr, azt a többieknek ment is a pálinka. De úgy óránként.
1x volt, hogy szarul voltam, nem akartam inni, egyből jött, hogy tuti terhes vagyok... hiába mondtam, nem, csak szimplán nem akarok inni (akkor még tényleg nem voltam terhes), arra az volt a válasz, olyan nincs. És már töltötték is. szóval vannak ilyen emberek.
Egyébként nekem is a gyógyszer vált be 1-2x mikor már tenyleg terhes voltam. Vagy a sofőrködés, ami ugye nem opció nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!