Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák ti is szoktátok ezt...

Kismamák ti is szoktátok ezt csinálni?

Figyelt kérdés

Ha igen, ne tegyétek. Nagyon le toltak érte.

Nőgyógyászati ambulancialára kellett mennünk, barnázással és görcsökkel.nem ez a lényeg, hanem a nővérke meg látta ahogy a hasam simogatom. Na meg is kaptam hogy ezzel görcsöket generálok, és nagyon nem tesz jót a babának. Úgyhogy lányok, jó tanács. Ne tegyétek. Én is leszokok róla. Boldog babavárást mindenkinek.

2022. szept. 4. 16:30
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
75%
A barnázás még nem egyenlő a nem egészséges terhességgel. Nekem is volt, és én is hisztérika voltam, de ettől még nem váltam veszélyeztetetté. Ha olyan a méhszájad, hogy ránéznek és már nyílik is, akkor persze, ne csinálj inkább semmit, mert veszélyes. Bár ott sajnos a legmélyebb ágynyugalom sem biztos hogy elég. Kíváncsi lennék, hogy hány nő vetélt el a hasának simogatása miatt. Gondolom cirka annyian, ahányan a hanyatt fekvés miatt.
2022. szept. 4. 21:50
 22/30 anonim ***** válasza:
67%

Nos ez is egy olyan dolog amit vagy elhisz az orvosnak a kismama vagy nem.Én elhittem mivel nekem keményedett a hasam ha simogattam.Persze nem is volt probléma mentes a terhesség.

Kérdező remélem veled a barnázás és a görcsölés ellenére minden rendben.

2022. szept. 4. 21:53
 23/30 anonim ***** válasza:
72%
21-es Voltam visszatartáson 30 hetesen.Mondjuk nálam nem a vetélés,hanem a koraszülés veszélye állt fent.Így nyilván mikor az orvosok és a szülésznők azt mondták ne simogassam mert összehúzódásokat generálok vele,nem viatatkoztam hogy ez hülyeség ilyen nincs.Tettem amit mondtak. 12#
2022. szept. 4. 21:59
 24/30 anonim ***** válasza:
13%

Nyilván az egésséges terhességnek ( nem nyílik nem barnázik erős a méhszáj stb ) nem árt

De aki az orgazmust emlegett.. igen, vannak akiket eltiltanak tőle.

Tehát lehet baromságnak nevezni, de okozhat.. sőt a baba foroghat tőle és körétekeri a usinót.

Feltételes módban írom ezt is..

Szóval annak aki el már boltosul a burok stb nem biztos, hogy kéne egy kis pocaksimi.

Én éreztem hogy megfeszült olyankor, àltaláman akkor simiztem, ha régen éreztem mozogni.

2022. szept. 4. 22:15
 25/30 anonim ***** válasza:
78%

Ööö... Aha...

Értem, de akkor ha egy egyszerű has simogatás ekkora gondot okoz, akkor mi a helyzet pl az egyéb szükségletek ellátásával?! Ha a simogatás generál olyan méh összehúzódásokat, ami gondot okozhat, akkor ezek szerint minden egyes vécé használat potenciálisan vetélés veszélyes? Vagy ha kikelsz az ágyból, felállsz a székről stb. Mert ugye ezek komoly hasi izommunkát igénylő dolgok.

2022. szept. 4. 22:31
 26/30 anonim ***** válasza:
79%
Hallottam róla, csak ráraktam a tenyerem, nem simogattam.
2022. szept. 4. 23:18
 27/30 anonim ***** válasza:
72%

Én itt hallottam róla, mert rákerestem, hogy űrlény vagyok-e, hogy a hideg ráz és hányingerem lesz amikor hozzáérek a pucér hasamhoz?

A google a gyakorit dobta ki és soknl hasonló tapasztalatot olvastam.

2022. szept. 5. 08:34
 28/30 anonim ***** válasza:
84%
#23, igen, erről beszéltem, hogy ilyen esetben inkább ne csináljon az ember semmit. De gondolom nem a hassimogatás miatt kerültetek veszélybe. 21.
2022. szept. 5. 08:55
 29/30 anonim ***** válasza:
78%

Kb mint a fahéj! Tejbedarát szoktam enni jó erősen megszórva kakaóval és fahéjjal. Egyszer olvastam, hogy a fahéj veszelyes mert görcsöket és vetélés okozhat. Addig semmi bajom nem volt tőle, de onnantol persze görcsölgetett a hasam ha ettem!

Ezzel kapcsolatban a pszichés dolgok is bele játszhatnak!

Ezt sem tudtam, hogy kàros lehet a pocaksimi, én rendszeresen simogatom és nem görcsölt. Lehet a baba mozgásával van összefüggésben mert a baba mozgása kiválthat keményedést, és állítólag megerzi ha simogatod ès attol ő is aktivabb lesz! Én ezt se tudom megerositeni, de ha a párom teszi rá a kezét, attól elnyugszik abbahagyja a mozgást , ember meg panaszkodik, hogy nem érzett semmit.

2022. szept. 6. 16:17
 30/30 anonim ***** válasza:
84%
Én rákèrdeztem volna annál a nőverkénél szerinte miért lennènek károsak a babára a mèhösszehúzódások amikor van belőlük bőven természetesen is ès nem lesz tőlük baja a babának! Attól, hogy éppen akkor te váltod ki őket nem a tested élettani változásai??
2022. szept. 6. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!