18 hetes körüli kismamák, nektek sem volt ilyenkor kényelmes már sokat állni vagy házimunkát csinálni?
Normális. A végére már nem tudtam kinyitni a befőtteket, megemelni egy virágkaspót, a súlypontom eltolódása miatt volt, hogy nekimentem dolgoknak :'D (Hát még szülés után, hónapokig fájt a térdem, a derekam a hirtelen súlyváltozástól, ha guggolni kellett, képes voltam eldőlni.)
Bár nekem csak a 8. hónapban kezdődött, akkor abba is hagytam a munkát, mert úgy éreztem, inkább útban vagyok mindenkinek. 7 hónaposan viszont még javában füvet nyírtam, mentálisan viszont már akkor "leépültem", a memóriám romlott, nagyon szertelen voltam, és legfőképpen éhes. Amíg teherbe nem estem, fel se tűnt, ha nem ettem egész nap, aztán mielőtt még kiderült volna a terhesség, sírni tudtam az idegességtől, kétségbeeséstől, ha nem jutottam azonnal valami táplálékhoz.
Ha nem ettem, akkor pedig aludtam :)
Ez egy ilyen időszak, a saját szükségleteid a legfontosabbak. Pihenj nyugodtan, ha arra vágysz, amíg még lehet.
Ilyenkor még majd kicsattantam az energiától, rohangáltam a lépcsőn a munkahelyen, stb. 32 hetesen a lakást festettem a férjemmel. Viszont 36. héten kezdődött a leépülés, mert nagyon meleg nyár volt vizesedtem. Szülés után viszont kegyetlen fáradékony és használhatatlan voltam.
De mvalaki végig nagyon fáradt. Figyelj a jelzésekre, és annak megfelelően reagálj, ha kell akkor tartsd szünetet.
Nekem 12. Hét után annyi energiám volt, nem tudtam mit kezdeni vele.
Jóformán nem is látszott a hasam, 41. Héten szültem, előző nap még erdőztem a kutyával meg gyorsan kitakarítottam a lépcsőházat.
Aznap meg reggel 7re mentem indításra, de semmi bajom nem volt.
Nekem szinte az elejétől ilyen, előtte szuper állóképességem volt, rendszeresen keményen edzettem, de terhesen egyszerűen nem bírom a sok állást, minden bajom van. Nálam szerintem közrejátszott az alacsony vérnyomás is, de ez teljesen rendben van, változik a szervezet, két embert kell táplálnia, ellátnia, reméljük szülés után majd jobb lesz (persze nem rögtön várom én sem a csodát). 😊
22hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!