Nagyon félek, átlátszó kissé véres nyák?
Sziasztok 8. hétben járok, számításaim szerint 7+4. Holnap mennék az első vizsgálatra.
Ma reggeli pisinél a bugyimon észrevettem 1 cm barnás foltot, akkor már nagyon aggódtam. Törlésnél kb 1 cm nagyságú átlátszós véres nyákot találtam a papíron. Nagyon félek. Nagyon szeretnénk a babát, de most kétségbe estem. Tudom, mindennek úgy kel történnie, ahogy lennie kell, de nagyon szomorú vagyok. Biztos, hogy baj van? Kérlek Titeket, segítsetek! :(
16 és 20 vagyok.
Minden renben van hála az égnek.🤗🙏
Szerintem menj másik dokihoz
Nagyon szomorú a mai egészségügy magyarországon...
Gyerebe, tedd szét. Nem kérdeznek semmit, csak mikor volt az utolsó. Hogy hány napos a ciklus és meddig szokott tartani, nem is érdekelte.
2 hét múlva vár az érdeménnyel és ezzel útra bocsátott.
Hasi ultrahangon a hölgy szintén. 2 mp hallottam a szívverést, kaptam egy papírt és mehettem is... Kérdeztem, hogy minden rendben? Azt mondja, olyat nem szoktak mondani, hogy minden rendben, de időnek megfelelő a mérete stb így azt mondaná igen.
5 hét múlva kell vissza jönnöm a 12.heti genetikai ultrahangra...
Nagyon jó lesz kivárni, ha most ilyenek voltak, mi lesz a genetikai vizsgálaton?
Gondoltam, hogy az sztk-ban nem leszek körülugrálva, semmi extra, de legalább emberség lenne.
Az is nyugtató, hogy a vizsgálat óta barnázok, kis vér is volt. Anyukám szerint normális, ő is mindig barnázott utána.
Azt hittem meg fogok nyugodni, de nem úgy jött össze. Kicsit rémisztő a szakemberek hozzáállása.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, nagyon kedves tőletek, hogy segítettetek nekem! 💞
Szia! Barnázás most normális a rákszűrés miatt van! :) nekem 1 napig volt utána.
Keressetek egy magándokit, ha megtehetitek, főleg ha első baba. Jobb, ha valaki normálisan elmondja a dolgokat.
És egyet kell értsek, hogy az sztk-ban amit kapsz, az első babás anyukának sokszor inkább trauma, mint segítség.
Mi nekünk a magándoki olyan 25.ezer Ft/ vizsgálat- mivel nem kell sűrűn menni így nagyon megéri. Időpontra megyek, max 15 percet vártam eddig legtovább, alapos,emberséges, normálisan elmagyaráz mindent. Kaptam papírt, hogy melyik vizsgálat mi után következik sorban.
Apuka bejöhet a vizsgálatra, sőt múltkor kérdezte is, hol van, mikor épp nem ért rá küldjünk-e neki uh képet! -már a 6 hetesről is kaptunk anyagokat. Ha kérdésem van melyik mobilszámon érem el stb.
Szerintem fontold meg ezt a lehetőséget is.
Azt kell hogy mondjam hogy igen normális a citológia utáni barnázás.Nekem is mondta a doki, hogy ne ilyedjek meg ha azt tapasztalom, mert sokkal vérbővebb ott lent és bármennyire is óvatosan veszi le a kenetet, előfordulhat némi barnázás.Úgyhogy ezen próbálj meg ne aggódni.
Az hogy mennyire lekezelően bánnak az emberrel a tb finanszírozott vizsgálatokon, ódákat lehetne zengeni. Szomorú hogy itt tartunk, de ha megteheted én is azt javaslom hogy keress egy magán orvost aki legalább a 12hetes genetikait megcsinálja. Meglátod, nyugodtabb leszel utána ha nem egy pár perces vizsgálatot csinálnak.
Bármi kérdésed van, írj nyugodtan.
Minden jót kívánok😊
(2#)
21. mit csinálj? nyugodj meg…
hogy mondhatna olyat egy kora terhességre hogy minden rendben? aztán ha megáll a fejlődésben, elvetélsz, beteg lesz a magzat? akkor meg azon pörögsz, hogy azt mondták minden rendben…
Objektíven egy korai terhességre sem mondjàk azt, hogy minden rendben, mert eldől mi fog történni- ugyanakkor van egy mentális oldal az anyák szempontjából, amit muszáj figyelembe venni- nem nyöghet be ilyet jóérzésű eü dolgozó egy láthatóan aggódó nőnek, hogy nincs minden rendben, majd kiderül mi lesz. Oké, lehet, hogy a praxisban a 10-20 ezredik nőt látja el, de ez nagyon hibás, hogy a testi működés mellé a lelki támogatást nem adják meg- és nem negédes simogatásra vágynak sokan, meg 15 perces beszélgetésre, erre nyilván nincs idő, csak a hétköznapi nyelven hívott emberségre kéne több figyelmet fordítani.
Lehet információkat átadni sokféle módon- nagyon nem mindegy hogyan. Értitek, nem?
Pátyolgatják... anyám,ezért tartunk ott ahol.
Nme páytolgatni kell senkit, egyszerűen normálisan közölni dolgokat.
Pl.kismama ismerősöm bemegy, hogy valószínű terhes, mert pozitív a teszt és 3 hete késik (direkt nem jött hamarabb, mert akkor látni nem lehet még túl sok mindent), erre a doktorbácsi odabüfögi, hogy majd ő eldönti terhes-e, ne akarjon itt semmit. Ez egy olyan mondat, amire semmi szükség- nem 15 perc pátyolgatás, hanem emberség.
Vagy szülés közben nyagyanyámnak mondja a szülésznő, akkor bezzeg nem panaszkodott, mikor csinálták. Na most ezekre mi szükség?- és nem 15 pátyolgatás, hanem emberség megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!