Napozás 4 hetesen?

Figyelt kérdés
Épp nyaralunk, itt tudtam meg hogy terhes vagyok. Nagyon sokat napoztam, bár le nem annyira égtem, de sokszor nagyon sokáig húztam a napon mire lehűtöttem magam. Lehet bármi baj? Köszönöm, ha érdemben válaszolsz :)

2022. aug. 18. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2022. aug. 18. 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Sokan ilyenkor még azt se tudják h terhesek
2022. aug. 18. 15:23
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Igen, lehet baj, ha nem használsz naptejet, bőrrákot kaphatsz. No meg napszúrást.

Amúgy meséld már el mi baja lehet az alig beágyazósott sejtcsomónak? 🤦‍♀️

2022. aug. 18. 15:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Volt már egy vetélésem, így valóban lehet túl aggódom, csak olvastam valahol hogy már ilyen korán sem ajánlott, így rákérdeztem. Köszönöm!
2022. aug. 18. 15:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A terhességgel nem összefüggésben de a napozás egy rendkívül káros szokás kis mennyiségben is, akkor is ha ne égsz le mert nem a leégés a baj, azt az UVB sugarak okozzák amik csak a bőr felszínét érik el, és adott esetben égetik meg, és a felhők nagyrész tkiszűrik, az UVA sugarak jelentik a gondot, amik mélyebben hatolnak a bőrbe és elősegítik a bőrrák kialakulását, valamint a bőröregedés látható jeleinek 80%-áért felelnek csak ezek a sugarak. Szóval nemhogy direktbe napozni nem jó ötlet, hanem még eleve minden nap védeni kéne a bőrt a naptól...Olvass el a témában pár tudományos cikket, mert magadat mindnekép pveszélyezteted ezzel a szokással pár hét barnaságért, ráadásul ami mos tpár hét barnaság az negyven évesen egy nagy csomag ránc és pigmentfolt.
2022. aug. 18. 15:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű nem lesz baja mivel korai a terhesség és ilyen korán van hogy az ember nem is tud róla.

De kérdés, ha te tudod akkor nem bírod ki hogy ne feküdj tűző napon órákat ?!

Értem én hogy nyaralás meg napozás, de lehet azt is visszafogni.

Vagy feküdj árnyékba.

De végülis a te dolgod.

Nekem azt mondta az orvos hogy terhesen nem javasolt napozni, és én ehhez is tartom magam de mindenki maga tudja.

2022. aug. 18. 17:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Alapból nem szabadna napozni senkinek. pigmentfoltok, ráncok tejeszacskó szerűen lógó bőr miatt meg majd sír a szátok és magatokra kenitek a fél világot majd pár év múlva :D Előzzétek meg és hello
2022. aug. 18. 17:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Ahogy a többiek írták, nem jó.

Terhesen amúgy nagyobb esély van pigmentfoltok kialakulására viszont 4 hetesen a hormonszint nem tér el annyira még a "nem terhes" hormonszinttől, így nem károsabb, mint terhesség előtt.

2022. aug. 18. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!