Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért veszélyesebb a napszúrás...

Miért veszélyesebb a napszúrás terhesekre? Mi történhet velem és a babával, ha napszúrást kaptam.

Figyelt kérdés

Tegnap 13-17ig strandoltam.

Figyeltem a folyadékra,vagy 2L megittam.

Kalap volt a fejemen,de nem árnyékban voltam.

A hasamat takargattam azért a nap elöl.

Még ma is rosszúl vagyok.Remélem nincs hatással a picire.

2013. júl. 22. 15:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Azért veszéjes mert a szervezetedre úgy hat mint egy láz,és köztudot hogy a láz terhesen az egyik legveszélyesebb dolog!Vigyázz magadra nagyon.

De ha nem ráz a hideg,nem verejtékezel,nem fáj a fejed stb akkor nem kaptál napszúrást szerintem!33hkm

2013. júl. 22. 15:30
 2/8 anonim ***** válasza:

a lázzal van a gond. ha van, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz!

és állapotosan árnyékba feküdj, főleg a legveszélyesebb órákban.

2013. júl. 22. 15:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Sajnos fáj a fejem és egy picit szédülők is már tegnap óta.

És minden izmom fáj,mintha egy úthenger ment volna keresztül rajtam.

Semmi erőm,csak feküdnék egész nap,de dolgozom sajnos.

2013. júl. 22. 15:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Az nem feltétlen jelenti azt hogy napszúrást kaptál,hány hetes vagy? A vérnyomásod lehet megbirizgálta a tegnapi napozás,mérj lázat,ha van vagy hőemelkedés csak,akkor is irány a doki!Első voltam!
2013. júl. 22. 16:45
 5/8 A kérdező kommentje:

25+3 napos vagyok.

Voltam tegnap ügyeleten,mert vmi allergiás reakció is kijött rajtam.

A naposzúrásra nem mondott semmit.

2013. júl. 22. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Elég baj, hogy nem mondtak semmit a napszúrásra. Még nem terhesekre is veszélyes, bár mondjuk szerintem neked csak enyhébb lehet, ha volt kalapod (máskor vizezd be a kalapot, hatásosabb), vagy nem is napszúrás.

Az a baj, hogy nekem pusztán melegem volt, nem is voltam napon, csak a legutóbbi hőségriadó alatt pont utaztunk, meg 30 fokos szobában dolgoztam több napig (nem fizikai munka, csak üldögélős, stressz sem volt). Nekem elment a baba 8 hetesen. Megkérdeztem a dokit, és - bár nem lehet tudni bizonyítottan, hogy mitől volt - azt mondta, hogy "nem zárható ki egyértelműen", hogy a melegtől volt, amennyiben rosszul éreztem magam, mert az azt jelenti, hogy a meleg megterhelte a szervezetemet az átlagosnál jobban, mert azt is mondta, hogy melegben általában nincs több vetélés, mint egyébként. De az egyéni érzékenységet nem lehet kizárni.

Mondjuk te már túl vagy a kritikus időszakon.

De én a helyedben visszamennék a dokihoz.

2013. júl. 23. 11:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Hogy vagy? Voltál vissza dokihoz? Első voltam.
2013. júl. 23. 15:14
 8/8 A kérdező kommentje:

Semmi bajom,a pici is mocorog rendesen :)

Hétfő délutánig rosszúl voltam,aztán elmúlt.

Szombatra van időpontom a nődokimhoz,majd megvizsgál.

Köszönöm a kérdést!

2013. júl. 24. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!