Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mert mondjak azt hogy veszelye...

Mert mondjak azt hogy veszelyesebb a 8. -dik honapban szülni mint a 7. -ben?

Figyelt kérdés
Holnaputan töltöm be a 35.-dik hetemet,es mindig ugy gondoltam hogy egyre több hetes vagyok annal nagyobbak az eselyek ha elöbb erkezne!De most mar nem egyszer hallom hogy azt mondjak hogy veszelyes nagyon a 8.-dik honap,es veszelyes lenne ilyenkor szülni!Akkor ha most születne a babam lenne valami baja?:/
2012. okt. 30. 11:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
31%
Igen, ezt én is hallottam, de az okát én sem tudom, valahogy én sem tartom logikusnak, hogy miért jobb mondjuk 32 hetesen megszületni, mint 35 hetesen.
2012. okt. 30. 11:32
 2/17 anonim ***** válasza:
2012. okt. 30. 11:33
 3/17 anonim ***** válasza:
26%

En is hallottam, es valami olyasmi az oka, hogy a baba a paratlan honapokban inkabb gyarapodik, a paros honapokban az agyi, idegrendszeri fejlodes van az elso helyen. Es szerencsetlenebb eset az, ha az idegrendszeri fejlodes marad befejezetlen a 8. honapban, mintha a sulygyarapodas szakadna meg a 7-ben.

32 hkm

2012. okt. 30. 11:35
 4/17 anonim ***** válasza:
32%

Kitől hallottátok? nagyitól??????

Elég az első oldalt elolvasni:

[link]

ez legalább hiteles oldal

2012. okt. 30. 11:42
 5/17 anonim ***** válasza:
86%

A fenti adatok, a nagyon extrém koraszülöttekre vonatkoztak. Vajon mi a helyzet azokkal a babákkal, kik enyhén (32-36 hét) vagy középsúlyosan (28-32 hét) koraszülöttek, mennyiben befolyásolja a koraszülöttség ezen babák hosszútávú kilátásait?

Általában elmondható, hogy közvetlen összefüggés van a koraszülött baba születéskori kora, súlya és hosszútávú kilátásai között, minél korábban és kisebb súllyal született annál nagyobb valószínűséggel lesznek később problémák ( [link] Vagyis, a fentiekben vázolt esélyek nagyjából a legpesszimistább kilátásokat tartalmazzák, az érettebb koraszülöttek ennél jóval rózsásabbak a kilátásaik. Azonban legalább ilyen fontos tényező a közvetlen születés utáni hetekben fellépő komplikációk és súlyosságuk. Például egy 8-900 g-os, 28. hétre született babának, akinél nem léptek fel komplikációk jobbak lehetnek a kilátásai, mint egy esetleg későbbi héten, nagyobb testsúllyal született babának, akit újra kellett éleszteni, súlyos agyvérzésen esett át, hosszas lélegeztetésre szorult. Valami eddig ismeretlen oknál fogva azonos korú kislányoknak jobbak a kilátásaik, mint fiúknak.

A hosszútávú következmények közül a kognitív (tanulási) képességeket illetően általában koraszülöttekre (25-32 hétre születettek) azt találták, hogy még a középsúlyos koraszülöttek körében is gyakoribbak a tanulási és koncentrálóképességgel kapcsolatos problémák gyermekkorban. Az agy szociális, intelektuális funkciót ellátó részei a 28-31. terhességi héten érik el kifinomultabb formáit, alakulnak ki idegi kapcsolatok alapjai, ezért koraszülöttekben nem meglepő módon még jóval későbbi szakaszban is kimutathatóan alulfejlettek ezek a struktúrák, pl az agy barázdáltsága ezeken a területeken ( [link]

Részlet belőle

2012. okt. 30. 11:43
 6/17 anonim ***** válasza:
48%

Kedves Négyes, picit végy vissza.

Nem a nagyik terjesztik. Kérdezz meg ismerőseidet, rokonaidat, szinte egytől egyig azt fogják mondani, hogy ők sem tudják, miért, de ők is így tudják.

2012. okt. 30. 12:13
 7/17 anonim ***** válasza:
58%

4-5. vagyok.

Úgylátom nem hiszel az orvosi tényeknek, orvosi oldalnak.

Ismerőseim, rokonok: bátyám 50!!!!! éve a 8. hónap elején született, él a mai napig, semmi baja.

2010-ben született a 35. hétre kislány 2400gr-al, 5 nap után hazamehetett.

Szültem már párszor, mindenhol elmondták, hogy a legfontosabb a baba állapota, a 34. héttől szinte már jöhet, mert már mindene ki van fejlődve. Ha nem betegség, tüdőgyulladás, egyéb születik meg, akkor minél tovább bent van, annál jobb. Szóval gáz a 30. hétre szülni inkább, mint a 35. hétre. Te nem így gondolod??????

Minden a baba állapotától függ. A 40. hétre született baba is meghalhat szülés után, ha olyan problémával született.

2012. okt. 30. 12:26
 8/17 anonim ***** válasza:
66%

Meg ne üljön macska az öledbe, mert szőrös lesz a gyerek, meg ha ég a gyomrod, azért van nagy haja. Meg ha megsérülsz terhesség alatt, akkor ugyanott a babán is meglátszik....stb.....

Mondd meg, hogy kitől hallottad, ha nincs doktori címe, mint nőgyógyász, akkor felejtsd el. Kérdezd a nőgyógyászodat, ha ilyen kérdésed van.

2012. okt. 30. 12:28
 9/17 anonim ***** válasza:
45%
Nem nem hiszek, de a stílusod... az sok kívánnivalót hagy maga után.
2012. okt. 30. 12:30
 10/17 anonim ***** válasza:
45%
Sőt, továbbolvasva a többi hozzászólásodat, még több kívánnialót... a lenézés süt minden mondatodból.
2012. okt. 30. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!