Mert mondjak azt hogy veszelyesebb a 8. -dik honapban szülni mint a 7. -ben?
Ez nem lenézésről szól, hanem ijesztegetni a kismamákat fals információkkal nem túl fair. Nem gondoljátok?
Miért is néznék le bárkit is? Csak az emberi butaságtól falra mászok.
Másik oldalról:
"Halmozottan hátrányos helyzetűek a 28-32. hétre született koraszülöttek. Megfelelő lélegeztetés és intravénás táplálás mellett e koraszülöttek 90 százaléka túléli a születést követő időszakot, és 80 százalékuk 4 éves korára már minden károsodást "kinő". A 32-35. hét között születetteknél a károsodás ritka. A 35. héten túl a kilátások igen kedvezőek, a magzat kisebb súlya ellenére is teljesen életképes. A 28. hétnél korábban született babák esélye a túlélésre igen kicsi. Ma már hazánkban is egyre több intenzív újszülöttcentrum áll készen az ilyen apróságok fogadására."
Édesanyámnak 3 koraszülött gyermeke van:
-Én: 8. hónapban születtem, tökéletes tüdővel, 1 napig sem voltam inkubátorban, légzéskisegítésre egyáltalán nem volt szükségem
-Nagyobbik öcsém: 25. hétre született, súlyos tüdőgondok, több hétig lélegeztetőgépen, 3 hónapig kórházban, oxigénhiány miatt mai napig epilepsziás
-Kisebbik öcsém: 7 hónapra született, nem tökéletes tüdővel, oxigénkisegítés kell pár napig, egyébként rendben van
Egyértelműen jobb 8 hónapra születni, mint előbb! PIC-en dolgozom, ott is ez a tendencia.
Egyáltalán nem tudja mindenki így. Csak a gyakorin találkoztam ezzel. Neten rákeresve sincs erről szó.
Mégegy a terhesség 33. hete:
"Befejeződik a tüdő érése is. Ezen a héten teljesen kifejlődött, már csak híznia kell."
13-as vagyok, nem értem miért kell lepontozni, amikor igazam van??????????????????
A barátnőm a terhesség utolsó 3 hónapját kórházban töltötte, én jártam be hozzá minden nap és képzeljétek, amit leírtam, azt a kezelőorvosa mondta!!!
Na, most nyugodtan le lehet pontozni!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!